Det finnes mange slags krimbøker. I den senere tid har jeg lest flere av det grufulle, utspekulerte, bloddryppende slaget med flådde, halshugde lik (Jørgen Brekke) eller med en morder som stapper bestialske nålebefengte "selvmords-epler" i munnen på sine ofre (Jo Nesbø). Da var det en lettelse å sette seg ned med "DE ENSOMME" som er en bok der handlingen skrider langsomt fram, og der det eneste "unormale" er at det med 35 års mellomrom blir funnet to døde i bunnen av et høyt stup. Hasdde det ikke vært fordi de to en gang i tiden hadde vært samboere, hadde vel det hele blitt avskrevet som helt tilfeldig (siden det ikke finnes et eneste spor). Men slik reagerer ikke politiet her (Gunnar Barbarotti og Eva Backman). De klarer ikke å slippe tanken på at det kan være noe annet som ligger bak enn ulykker eller selvdrap, og de gir seg ikke selv om etterforskningen trekker ut i langdrag og etter hvert står mer eller mindre i stampe. (Det er slik at man lurer på om det VIRKELIGE politiet har ressurser til å holde på sånn.) Langsomt rulles handlingsforløpet opp for oss lesere (om enn ikke like langsomt som for politiet). Vi blir kjent med 6 mennesker (3 par). Det aller meste de opplever og foretar seg er ganske så normalt og hverdagslig. Men under overflaten ligger det sterke følelser latent, og det er vel dette som gjør at man ikke klarer å legge boka fra seg. Og når vi kommer til oppklaringen som er den mest utenkelige av alle utenkeligheter, blir vi overrasket, men godtar det likevel helt. Slik blir det når en god forfatter har klart å trollbinde oss.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Enig i at dette var ei god krimbok, mer "avslappende" og mindre bloddryppende enn mange andre. Men må alt forklares i en krim, jeg avslutta med tanken at boka kanskje hadde vært enda bedre uten epilogen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres midt i blinken ut. Skal anskaffes :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatteren Håkan Nesser har skrevet en serie på fire bøker om etterforskeren Barbarotti. "Menneske uten hund", "En annen historie", "Beretningen om herr Roos", "De ensomme". Alle kan anbefales! Personlig likte jeg spesielt godt den første og den fjerde.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for opplysningene. Da har jeg enda mer å se frem i mot. Liker veldig godt å følge en detektiv over flere bøker, så dette lover bra for mørke høstkvelder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølGroRufsetufsaGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild SBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette Augustin