All right, jeg er enig i at Frihet er fabelaktig godt skrevet, og at den er spekket med slike setninger som sørger for at en selv opplever små øyeblikk av klarsyn.

Men; er den ikke dypest sett også den samme boken som Korrigeringer? At temaet er det samme, er en ting, det gjør jo ikke romanen automatisk sammenlignbare med den forrige.

Men er ikke Frihet også strukturelt klin lik som Korrigeringer? Relativt sett samme utfordringer innen for samme familiekonstellasjon med samme bakgrunn. Mer eller mindre outrerte businesseventyr som er nødt til å krasje, lagt til land preget av både korrupsjon og muligheter, men hvor muligheten oppstår med bakgrunn i en skapt politisk situasjon.

Og denne konflikten er porsjonert ut til samme sted i begge bøkene, som katalysator for de andre karakterenes kvaler.

Kvinnens frustrasjon hovedsaklig redusert til en seksuell frustrasjon (lettvint). Menn som ikke får full emosjonell tilfredsstillelse av å skape trygge rammer (lettvint).

Hmm... Franzen tegner et nådeløst portrett av den amerikanske middelklassen. Joda. Hørt det før? Once more, with feeling, liksom?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLaila