Det er en sterk tittel på boka, men dette mener denne unge mannen som venter på å dø. I sin siste måned begynner han å skrive dagbok om hva livet har vært for han.
Som i tidliger bøker, meget gode og varme skildringer fra Turgenjevs hånd. Han var en mester til å få fram stemningsfulle "bilder", det være seg mennesker og naturskildringer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg sette veldig stor pris på alle innleggene dine om russisk litteratur Karin. Jeg er veldig glad i mange av bøkene du omtaler, men så finnes det de jeg ikke kjenner til fra før, som for eksempel denne. Jeg er generelt veldig glad i de russiske klassikerne, og dine omtaler gjør at jeg blir enda mer begeistret for denne litteraturen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, Solveig det var hyggelig å høre. Jeg liker så godt måten de beskriver mennesker og miljø på, de er liksom så ærlige og troverdige i det de skriver om.
Mange bøker er ganske mørke og tildels dystre, og det fascinerer meg, hvordan de klarer å komponere og samtidig fenge.
For meg er mange av romanene til de eldre russere noe av det aller ypperste som er utgitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er jeg helt enig med deg, Dostojevskij er for eksempel en av mine favorittforfattere. Jeg er også veldig glad i Gogol, Tolstoj og Turgenjev. De gamle russerne gikk inn i den menneskelige psyke på, som jeg finner fascinerende. Og det er sant som du sier, ofte er det veldig mørk og dystert, men det blir ikke kjedelig og uinteressant. Det finnes moderne forfattere og, som er riktig gode, ikke bare fra Russland, men også fra Ukraina og Hviterussland. Disse tre landene har den samme fortellertradisjonen, Gogol var jo egentlig ukrainsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inntil nå har jeg vært så opphengt i filosofi, biografi, faglitteratur, samt Hamsun, Ibsen og Sigrid Undset (i det vide og brede). Du + flere har opp øynene mine for de russiske forfattere. Kommer til å følge med i diskusjonene deres fra utsiden - jeg har ikke noe å bidra med iallefall ikke enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dine omtaler av de store russerne er gull verd, Karin - jeg kjenner at de er med på å lokke meg nærmere russisk litteratur. Har litt dårlig samvittighet over egne unnlatelsessynder på den fronten, som jeg har betrodd deg (og de andre her inne) før - jeg har garantert gått glipp av mye stort. Lillevi, du selv Karin, og alle andre som taler varmt om russisk skjønnlitteratur bidrar i høy grad til å motivere meg til å utvide nedslagsfeltet mitt! :-D

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For all del -- her er ingen eller krav.
Les hva du lyster og takk for fine tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for enda et interessevekkende tips, Karin. Kunne ikke la være å åpne innlegget da jeg så tittelen.

Har lagt boken til Min russiske skattekiste med dine kommentarer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt å vite hvor skattkammerset er!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødHilde H HelsethAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StøreReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard Holviksomniferum