Kurt Austs bøker om Thomas av Boueberge og Petter Hortten har mange tilhengere her inne. De 4 første (Vredens dag, Den tredje sannhet, Hjemsøkt og Kongefrykt) fra perioden 1999 – 2004 har fått bra terningkast. Når har han kommet med en ny bok om disse: ”Når døde hvisker”, og signaliserer at gjensynet var så hjertelig for hans egen del at det antakelig kommer flere bøker om de to drabantene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

På et arrangement i kveld (8/11) kom Kurt Aust med noen gode nyheter til fansen. Han har planer om en tredje bok i sin serie med nåtidskrim (De usynlige brødre - Hevnens alkymi), men venter på fullføringen av et konkret vitenskapelig arbeid.

Om sin serie med historisk krim, der den femte boka nettopp er kommet ut, signaliserte han at han håpet å forlenge serien med opptil flere bøker.

For en hørespill-entusiast var det også stas å høre at NRK Radioteateret er i ferd med å lage påskekrim av hans første bok "Vredens dag".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gleder meg å høre. Jeg har nettopp stiftet bekjentskap med Petter Hortten og Thomas Boueberge, og jeg koser meg virkelig, virkelig.

Takk for at du og din begeistring for Kurt Aust, gjorde meg oppmerksom på ham, og at jeg plukket med meg to bøker på biblioteksalg jeg ellers ikke ville ha heftet meg ved.

Hva synes du om de andre krimbøkene han har skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest "De usynlige brødre" eller "Hevnens alkymi". Dette er bøker i Da Vinci koden-sjangeren (den første skrevet omtrent samtidig med DVk), og denne sjangeren blir dessverre bare tull for meg etter å ha kost meg med Knut Nærums & cos herlige parodi "Madonna-gåten".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner. Dan Brown har ikke fristet meg. Da er det bedre med Petter Hortten og Thomas Boueberge. Jeg gleder meg til å følge de to gutta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du aldri har lest Dan Brown håper jeg en gang, du trenger litt forandring i bokverdenen, gir " Engler og demoner" en sjanse. Utfra annen krim jeg vet du leser, tror jeg faktisk at du vil like den. Kjempespennende fra Roma. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kurt Aust ga i 2009 ut boka "Symboler og demoner", med undertittel "en guide til Dan Browns Det tapte symbol". Her går han grundig til verks, og gir bakgrunn for - og forklaring på - en del av det DB farer over med en harelabb.

Så hvis du liker DB har du jo to bøker å glede deg til her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for informasjon. Det høres interessant ut, men er dette også krim eller utelukkende en "guide" som du skriver?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et bestillingsverk som han allernådigst fikk 2 måneder på seg til å skrive, så det er nok en nokså ren "guide", ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har hørt at "Engler og demoner" er bedre enn det andre han har skrevet, så du skal ikke se bort i fra det.

Hvordan går det med deg og Victor Alveberg, er du i godt selskap?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja virkelig. Men boka er så utrolig tykk at jeg blir sliten av å holde den. Legger en pute i fanget som jeg plasserer den oppå, og da går det rimelig greit. Tror det er den tykkeste boken jeg har lest ( 1580 sider). Har kommet til s.375. Boken er helt fantastisk. Jeg liker så utrolig godt Bjørnstad's fortellertalent, språk og fantastiske personskildringer. Boken vil ta ekstra lang tid fordi jeg leser om igjen flere av avsnittene. Den godeste Victor Alveberg er på mange måter en umoden og lett påvirkelig type, i perioder svært irriterende. Mangler på sett og vis karakterstyrke og kan virke identitetsløs. Klarer ikke å stå imot for ytre påvirkninger. Men når man går familien nøyere etter i sømmene, er det jo lett å forstå at mye har blitt som det har. Denne liker jeg veldig godt og gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt å høre, Brit. Ta den tiden du trenger. Gleder meg til å lese den en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H Hoel