Grei nok. Personlig syns jeg det blei vel mye bruk av Ata, lux og "godt vann", men det kan kanskje skyldes at jeg er født før 1965, men for yngre lesere så funker det sikkert bedre. Gode personskildringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Enig, grei nok, men litt kjedelig rett og slett. Som vanlig er Ragde utrolig til å leve seg inn i andres "hode", men det skjedde på en måte ikke stort i boken. Verdt å lese, men ikke på høyde med hennes beste bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, her var uvanlig mye vasking og kretsing om husarbeid og liksomidyll. Jeg syns hele boka virker som en innledning til noe alt annet enn lykke. Rottehistorien på slutten er illevarselnde. Undrer meg på om ikke dette er starten på en ny trilogi..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, ikke umulig at Anne B.R. vil gå videre med noen av sine figurer fra denne boka. Det ville ikke overraske meg heller.
Her skjer det kanskje ikke all verden av spenning og action. Men som et dokument fra denne tidsperioden er den uansett ganske slående. Jeg vokste opp i blokkbebyggelse på 60-tallet, og kan underskrive på at mye av innholdet i denne boka kjente jeg igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg koste meg med boka helt til jeg avdekket forfatterens harelabb over Beatlesutgivelser. Det er våren 1965 og Rickard har etterhvert sikret seg både "Help" og "Rubber Soul" - en sensasjon i seg selv da disse ikke kom ut før hhv August og Desember 1965....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir mye vasking og middagslaging i denne boka ja, men jeg syntes den stort sett var sjarmerende og velskrevet. Persongalleriet er ganske stort, men oversiktlig og Ragde er flink til å gjøre dem levende for leseren. Jeg er ingen stor Ragde-fan, men denne leste jeg uten å ergre meg - en lettlest bok, som egentlig sluttet litt brått synes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har ikke jeg lest boken, men tanken "Støv på hjernen" film med kjente skuespillere - datt ned i hodet mitt. Tror jeg så den på TV.
Er dette en bedre bok av Anne B. Ragde?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest en del av henne og har likt det meste. Synes hun er en glitrende forteller. Har ikke lest hennes siste, men gleder meg til den også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest 2 av hennes bøker fra serien om bondefamilien i nærheten av Trondheim. Kanskje jeg datt av lasset fordi jeg måtte vente så lenge på oppfølgerne. Det kommer også kanskje an på hvordan man ser på det man leser - humoristisk eller tid-kreve! Vet at boken hun skrev om Sigrid Undset var utrolig god, ifølge min søster. Jeg har lest flere biografier om S.U. så jeg har ikke tenkt å lese den. Hvor mange bøker skrev hun forrest om den familien utenfor Tronheim? 3 eller 4?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du tenker sikkert på triologien "Berlinerpoplene, Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger". Triologien er også filmatisert og gikk på NRK for noen år siden. Jeg har lest alle bøkene men fikk ikke sett TV serien. Det er veldig blandet syn på Anne B Ragdes forfatterskap her på bokelskere. Har inntrykk av at enten liker du henne veldig godt, eller så liker du ikke bøkene hennes i det hele tatt. Jeg leste hele triologien og likte bøkene veldig godt, men den siste " ligge i grønne enger" falt kanskje litt igjennom i forhold til de 2 første. Tror nok at grunnen til det at det tok lang tid fra jeg var ferdig med nr.2 til jeg leste nr.3. Hadde glemt litt av handlingen i ventetiden. Hvis du skal lese dem anbefaler jeg at du leser dem fortløpende. Jeg var i hvertfall helt oppslukt da jeg leste de to første. For 2-3 år siden kjøpte jeg "lille Petter edderkopp" på Gardermoen da jeg skulle på ferie. Det er en krim av Anne B Ragde. Den er helt fantastisk. Tror det er flere lovord om den her inne. Min anbefaling er at du utforsker hennes forfatterskap. Tror egentlig ikke at du blir skuffet. Hvis du liker erotisk litteratur har hun også litt å by på innenfor den sjangeren. Lykke til Kirsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre? Jeg ble ikke så veldig imponert. Men har ikke blitt så veldig imponert før heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal vaske deg så lykkelig, kunne vel vært en alternativ tittel. Sjelden jeg har fått så grundig innføring i vasking som her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, godt sagt ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T