Hjelpes, for en bok! Jeg er utslitt. Den siste delen av historien sitter som en vond klump i magen. Likevel er dette en bok man MÅ lese. Den burde bli en del av pensum i videregående.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Nei, dette er ikke nettopp en bok der forfatteren forsøker å gi leseren en varm, koselig følelse på siste side, hva? Skjønt jeg antar man kunne påstå at Winston finner sin sanne kjærlighet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forstår godt du føler deg utslitt etter å ha lest denne boka. Det er en påkjenning. Skummel og tankevekkende, og en påminning om språkets enorme betydning. Alle norsklærere på videregående: Les denne med elevene deres, enten den er pensum eller ikke. Den er viktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg ELSKER denne boka! Leser den igjen og igjen :o)

(Mistenker at 1984-leserne også ville sette pris på Salamanderkrigen (Karel Čapek)og Fluenes Herre (William Golding).

Og ikke minst Gjøkeredet (Ken Kesey)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for boktips. Har ikke lest noen av de du har nevnt, men har Fluenes herre i bokhyllen på vent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så at noen hadde sagt noe nytt om denne boka, og før jeg trykka på lenken tenkte jeg for meg selv at denne boka egentlig burde være obligatorisk å lese på skolen. Så så jeg at det var akkurat det du hadde skrevet, og da ble jeg litt glad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får faktisk nesten litt lyst til å bli norsklærer når jeg leser bøker som er så fantastiske som denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil