Romanen gir et blikk inn i livene til åtte familier i ei lavblokk i Trondheim på 1960-tallet. Syns Ragde er god når hun beskriver menneskene, interiørene og miljøene. Får lyst til å vite mer om personene hun skildrer, både dem det går bra med, og dem det går dårlig med. Lettlest og underholdende roman.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Grei ferielektyre. Slapp å tenke så mye;) Likte karakteristikkene og humret litt da jeg leste hva de forskjellige tenkte om hverandre. Minnet mye om noe jeg husker fra min egen barndom, med fordømmelser av alt som var annerledes. Å være en skikkelig husmor var en seriøs heldagsjobb, men en skulle ikke blande seg opp i andres affærer eller holde seg for mye alene, for da var det antakelig noe galt med deg.

Sårt med unger som ikke har det så bra og rart med all den vaskingen, men enkel og grei underholdning i kjent Ragdestil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette har Ragde klart godt. Ho beskriver familiene i blokka på en veldig god måte. Uten å røpe for mye av handlinga, synes jeg den lille piken i trappa, ble spes godt beskrevet. Litt usikker på hva jeg synes om slutten. Bladde til neste side, da jeg trodde boka ikke var slutt. Mulig slutten ble for brå for meg, men jeg skulle gjerne lest en oppfølger. Språket er godt, med gode beskrivelser av det meste, alt fra maten til interiøret. Ei bok jeg mer enn gjerne anbefaler andre å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med denne boka, og mtp slutten så synes jeg at den var storslagen! Uten å røpe noe som helst for nye lesere, kan jeg si så pass at det var prikken over i´en i forhold til dobbeltmoralske, hvor ingenting er slik det nødvendigvis ser ut til.

Jeg skal skrive en omtale av boka i morgen formiddag, og leker allerede med en slags tittel - 60-talls-tristesse eller noe i den gata?

Forresten ekstra morsomt at jeg traff på forfatteren på vei hjem fra jobb i dag. Plutselig ble jeg oppmerksom på at hun satt utenfor Tanum i Byporten (Oslo) og signerte bøker. Jeg hadde boka i sekken, plukket den frem, fikk en dedikasjon, diskuterte kjapt litt om boka med forfatteren og gikk lykkelig videre - vel vitende om at MIN bok nå er ekstra spesiell for meg! ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en heldig hendelse!
Jeg har nettopp lest din imponerende, fyldige og gode omtale av boka, før jeg leste dette, - og nå ble jeg sant å si litt misunnelig...
;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er godt igang med boka, og sier meg enig med deg. Nesten så jeg kjenner grønnsåpelukta og smaken av trønderfår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jøss. Kom ikke den ut i går, omtrent?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, men det gikk å lese den på et par kvelder :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes den var godt skrevet, men litt kjedelig. det interessante var gjenkjennelse siden jeg vokste opp i blokk på 60-tallet selv, men ellers ble den periodevis litt for treg for meg..Har skrevet en anmeldelse som jeg kan legge ut også her inne. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik Vale