Denne leste jeg i ett langt jafs. Helt fantastisk beskrivelse av et menneskesinn, som utfra sin ondskap og galskap både skremmer og fasinerer. Det er den onde selv som forteller, og dette er gjort så intelligent og uhyggelig som bare Fossum kan. Her kommer man et ondt menneske ganske så nært, og det er uhyggelig å følge hans tankegang og være sammen med han når ugjerningene utføres. Fossums språkbruk er enkel, presis og lett tilgjengelig. Her er ingen overflødige ord. Dette er en psykologisk krim av ypperste merke. Fossum presterer igjen og igjen.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Helt enig! Leste denne på null komma null! Fantastisk bok! Og for et plott! Overraskende, grotesk og en herlig driv over boka! En skikkelig høydare å lese! Anbefales til alle krimelskere:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Ingunn. Nå er det bare å vente på neste bok fra Fossum. Hun skuffer sjelden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemmer! Kan iallefall ikke huske at jeg har lest en dårlig Fossumbok. Det gledes til neste, ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk lyst til å lese den på nytt nå:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest så mange kapitlene ennå, men jeg synes det er veldig ubehagelig å lese. Vet ikke om jeg vil fullføre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ondskapen er verst i starten... Så håpar du har tørt å lesa vidare, for den er jo forsåvidt bra, sjølv om den handlar om eit ondt menneske og onde handlingar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest boka ferdig nu, og ubehagelig...? Ja, den kan jeg være med på! Med gammel mor på sykehjem kan en jamen bli mørkeredd!
Fossum skildrer dette mørke sinnet på en fantastisk måte! Bare legg merke til de siste 5 setningene! At det går an å formulere det på en slik måte!
Selv om det er uhyggelig, vil jeg ikke være boken foruten. Den anbefales gjerne.
Fossum benytter seg av forteller i 1. person. Det gjør at språket blir noe spesielt, ut ifra Riktors ståsted. Det irriterte meg av og til, men jeg skjønner hensikten og at det skaper en slags nærhet til Riktor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var førstemann på biblioteket. Fossum er en av mine favoritter. Jeg synes den psykologiske innsikten er utrolig fengslende.
Jeg begynte på den i dag, og jeg får visst ikke gjort stort annet enn å lese...
Så langt er dette utrolig bra.
Einstøinger? Joda, jeg har kanskje sansen for mere sosiale "galninger", jeg også. Det blir kanskje mere troverdig da?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte ikke denne noe særlig, er så lei enstøinger som blir dømt til å begå heslige ugjerninger. De begås vel også av folk som er sosiale og har familie etc. Håper Karin Fossum velger å ikke bruke gjerningsmannens psyke i sin neste bok. Jeg har ingen interesse av å forstå en som begår grusomme handlinger, den må stå til ansvar som gjør dem. Alt annet blir en slags unnskyldning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ser ingen motsetning? Mellom forstå og stille til ansvar?

Men jeg opplevde uansett at Riktor nettopp ble stilt til ansvar for sine gjerninger. Uten å avsløre for mye om slutten - så går han jo fra å være en slags helt i egne øyne, til å ikke kunne opprettholde den fortellingen mer.

(Jeg skrev opprinnelig litt mer detaljert, men slettet det og skrev på nytt - sorry, hvis det er dumt for noen.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vel.....jeg kan nok på rent generelt grunnlag dele dine synspunkter her. Men når det gjelder bøker og krim legger jeg gjerne vekk fornuftige tanker om hva som er rett og riktig, moralsk forsvarlig o.s.v. Da er det spenning, uhygge og gjerne problematiske sinn som teller. Å prøve å forstå gjerningsmannens psyke anser jeg ikke som viktig når jeg leser krim. Det som betyr noe da er å bli dratt inn i handlingen, føle spenningen og kjenne på uhyggefølelsen. Jo verre jo bedre. Om morderen ikke står til ansvar for sine handlinger er selvfølgelig greit. Jeg elsker psykologiske thrillere, og jeg mener Fossum mestrer denne sjangeren på en utmerket måte. Hadde det vært opp til meg kunne hun gjerne ha problematisert handlingen i sin siste bok enda mer. Krim skal være spenning, grøss og gru, gjerne uten noen moralsk pekefinger. Men det må gjøres troverdig og intelligent.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. Jeg leser den også i et langt jafs.
Karin Fossum er en av de forfatterne hvis bøker jeg bare ha.
Meget godt beskrevet inni et ensomt og uhyggelig menneskehode, og hvordan forvridde tanker og følelser kommer til uttrykk i onde handlinger...
Meget lettlest. Nå er jeg straks ferdig med boka, og jeg er spent på hva som skjer på slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ÅÅÅÅ , heldige deg. Har du allerede fått tak i boken. Jeg venter i spenning på at den skal ligge i postkassen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk den i postkassen for 3 dager siden, og vi har allerede lest den begge to ( ab på bokklubben nye bøker). Den er på 222 sider og lar seg derfor lett lese uten stopp på rekordtid. Denne kan du glede deg til (eller grue.....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja nå har den endelig dukket opp i postkassen og jeg er helt oppslukt. Denne lover virkelig bra. Hadde det ikke vært for at familien forventer Lasagne og at vi skal få besøk i kveld , hadde jeg nok slukt boken i løpet av kvelden. Tenker nok jeg har lest den i løpet av morgendagen, jeg klarer ikke legge den ifra meg, kjempespennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise