Jeg kunne gitt mye for å lese Harry Potter-bøkene for første gang igjen, ihvertfall... Hadde vært fantastisk å være Potter-jomfru og kunne slukt alle bøkene for første gang!

Hvilken bok skulle du ønske at du kunne lese for første gang?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Loop av Gro Dahle - og når jeg tenker etter skulle jeg gjerne kunne lese diktene hennes igjen for første gang også. For en rå og samtidig lekende forfatter!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad når jeg har lest en perle av en bok og jeg gleder meg stort over at jeg har mange andre perler som ligger og venter på å bli lest. Derfor har jeg aldri tenkt de tankene du nevner her. Kan umulig nevne en bok siden det er mange bøker som har blitt favoritt hos meg.

Har noen krimbøker som jeg har som favoritter og det er:
- Elskede Poona av Karin Fossum
- Djevelen holder lykten av Karin Fossum
- Snømannen av Jo Nesbø
- Trilogien til Stieg Larsson

Har også noen flotte perler av romaner:
- Drep ikke en sangfugl av Harper Lee
- Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug
- Emma av Jane Austen
- Anna Karenina av Tolstoj
- Frost av Roy Jacobsen
- Alberte-trilogien av Cora Sandel

Uff dette blir mange og jeg kunne satt opp like mange og selv da ikke være fornøyd hehe

Hva med Ringene Herre, Ibsen sine skuespill eller Hellemyrsfolket. For ikke å glemme bøkene til min favorittforfatter John Irving.

Umulig for meg å nevne en bok.

Hvis jeg med kniven mot strupen måtte velge å oppleve noe litteratur på nytt og for første gang så tror jeg at svaret må blir Donald Duck. Det å bli kjent med folkene i Andeby var min første leseopplevelse og jeg ville ikke vært den foruten :-) Ler av konklusjonen min.
Den var ikke planlagt, men kom til meg mens jeg skrev. Er egentlig litt overrasket over hva jeg kom frem til, men fornøyd også hehe

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må nok være "tilfeldig engel" - Kari Sverdrup. helt nydelig. får meg til å gråte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Jane Eyre" er en favoritt. Og dessuten "Veien hjem" av Rosamund Pilcher. Det var en flott bok, er stadig vekk å kikker på den når jeg er på biblioteket, men skal vente litt til før jeg låner den på nytt. Fint å ha noe å glede seg til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dødlekene - serien er uten tvil de beste bøkene jeg har lest. kunne ikke legge de fra meg et sekund! Drømmer om å kunne lese de på nytt igjen hver natt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange gode svar her ser jeg.. Bøkene som sitter i meg er mange.. her vil jeg trekke frem Blåskjellstranden, eler Musselstranden på orginalspråket. Den var for meg en stor leseopplevelse. I dette landet mellom virkelighet og fantasi som jeg elsker.. En god stund siden jeg leste den, vet ikke om jeg tør å gjøre det igjen, det er jo noe med tid, sted og tilstand en møter en bok i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Markens Grøde, helt klart.

Men den taper seg ikke ved flere gangers lesning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uten tvil "Beatles" av Lars Saabye Christensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Papillon av Henri Charrière gjorde stort intrykk da jeg leste den for ca 40 år siden. Jar lest den på nytt senere, og den holder seg godt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åh! Så bra du nevner den, for den ligger klar for lesing neste gang jeg drar på sørlandsferie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du minner meg på en sånn juvel. Bøkene skal leses om igjen, og filmen med Steve McQueen og Dustin Hoffman tåler et gjensyn den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kunne sannsynligvis nevne flere, men to faller meg straks inn "Før dagen gryr" av Han Suyin og "Tre kamerater" av Remarque.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Harry Potter serien er jeg egentlig glad for at jeg har lest underveis som de har kommet, for da har jeg jo vokst sammen med bøkene, men det hadde vært flott å lese bok 7 for første gang igjen.. Spenningen ved å åpne den aller siste boken og begynne å lese.. Fantastisk :)

Ellers kunne jeg ønske at jeg kunne ha lest Barnepiken av Stockett på nytt for første gang, det er en av de få bøkene jeg har tvunget meg til å kun lese ett kapittel av, for så å legge den bort så den varer så lenge som mulig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Tatt av vinden"! Men da måtte jeg også være 13 år igjen, - jeg var helt henført;-)) (Jfr. egen tråd om boken her inne.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her!
Saken er vel ikke at jeg skulle ønske jeg aldri hadde lest Tatt av vinden, men om jeg tør lese den på nytt. Holder den seg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest den om igjen som godt voksen, men det virker jo som om mange her inne mener den tåler å leses nå også. Personlig tror jeg nok ikke at jeg vil prioritere den, og uansett vil jeg ikke oppleve den på samme måte som da jeg var 13;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nettopp slik jeg vil definere en klassiker! Bøker som appellerer til flere generasjoner - og gir nye opplevelser for hver gang du leser den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson. Dagboken av N.Sparks. Alle Bente Pedersen sine serier. Pike med perleøredobb av Tracy Chevalier. Fred av Arne Garborg. Og mange flere som har gitt meg masse ,i bøkenes verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror nesten det må bli "Mengele Zoo" eller "Menn som hater kvinner" av Stieg Larsson. I mine yngre dager hadde jeg store leseropplevelser med "Isfolket", og "Mio min Mio" da jeg var barn. Men jeg ville nok ikke fått den leseropplevelsen idag av å lese "Isfolket" for første gang nå. Så jeg er egentlig glad for at jeg leste den da jeg var ung, og kunne få den leseropplevelsen jeg fikk. Men tenk å kunne lese ei bok nå, og at boka hadde gitt meg den samme leseropplevelsen jeg hadde som barn da jeg leste "Mio min Mio" var barn. Det hadde vært noe det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, fingrene løp visst litt for raskt over tastaturet i innlegget.....som barn da jeg leste "Mio min Mio" som barn.... Ja ja dere skjønner forhåpentligvis hva jeg mener;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lett å velge bare en bok, men tror det må bli "Damekupeen" av Anita Nair.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter var det første som slo meg og :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes herre, ikke nødvendigvis fordi det er min favorittbok men fordi jeg bestemte meg for å lese bøkene da jeg var 9 år... Kan vel mildt sagt si at det ble i overkant vanskelig å forstå.

Har ikke orket å lese dem igjen siden, har vel blitt litt skremt som barn av hvor vanskelig det var å dra seg gjennom. Så det hadde vært fint å kunne lese det med "voksne" øyne, og et ferskt sinn, uten noen formening fra før av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heelt enig <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før jeg i det hele tatt åpna diskusjonen for å se hva du hadde svart så bare poppa Harry Potter opp i hode mitt. Jeg har akkurat lest opp igjen bok seks og sju, og underveis så tenkte jeg på akkurat dette. Jeg trur jeg ville gitt alt hadde jeg fått muligheten til å oppleve Harry Potter for første gang en gang til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter er en god kandidat for meg også, men jeg holder på med Patrick O'Brians Aubrey/Maturin-serie for tiden (leser serien for 7. gang) og har faktisk sittet og tenkt at jeg skulle ønske jeg kunne lese den for første gang om igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forbrytelse og straff av Dostojevskij. Jeg var veldig skeptisk før jeg begynte, hadde jo hørt den skulle være så fryktelig tung, også hadde jeg en tidsfrist for når den skulle være lest. Jeg var i det hele tatt ganske negativ til det hele. Og så var den helt fantastisk, ikke spesielt tung i det hele tatt. Jeg leste overalt, alltid, hadde jeg fem minutter til rådighet satt jeg med nesen i boken. På et tidspunkt gikk strømmen hjemme hos meg, og det var for mørkt til å lese. Jeg tente et stearinlys og fortsatte med boken, helt tapt for verden.

Jeg har lest den om igjen senere, men det blir ikke riktig det samme, selv om boken fortsatt er bra.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ringenes Herre, uten tvil! Helt fantastisk å kunne leve seg inn i en annen verden, og drømme seg bort blant alver og dverger og hobbiter og den utrolige historien igjen :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Landstrykere" av Knut Hamsun.
Spesielt første kapittel.
Genialt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Mysterier", tror jeg er min favoritt og skulle gjerne ha hatt den til gode, men det går da an å lese den om igjen.
Jeg velger meg også første kapittel av boka, der vår venn Nagel går i land i et selsomt kostyme.
Vel plassert på hotellet sier han bl.a. til piken som kommer opp på værelset hans:

Å, hør, gjør mig den tjeneste å ta med Dem det billede der på væggen, vil De det? Så jeg slipper å ha det for mine øine. Det blir så kjedelig å ligge her i sengen og se på det hele tiden. Napoleon den tredje hadde nemlig ikke grønt skjæg. Tak skal De ha.

Ikke lett å ha begge beina på jorda, og det skal ikke mye til å miste kontakten med virkeligheten som Nagel gjør.
Hamsun kunne det med å beskrive menneskenes merkelige sider og adferd.
En utrolig god bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Balansekunst" er en slik bok. Den gjorde et uslettelig inntrykk på meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke tenkt så mye på det når det gjelder bok, men instinktivt tror jeg at jeg vil svare "De dødes tjern" av Andrè Bjerke.

Det jeg derimot tenker ofte på, er at jeg misunner dem som har til gode å høre noen av Radioteaterets krim-hørespill. Jeg har dessverre hørt dem alle sammen, og må bare gå og vente på at jeg glemmer såpass at jeg har glede av å høre dem om igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harry Potter. Uten tvil. Det var så fantastisk opplevelse å oppdage bøkene om HP første gangen jeg leste dem. Jeg slukte dem, drømte om dem om natta og levde mer eller mindre i et HP univers i et par uker. Skulle ønske jeg fikk den opplevelsen igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

can you keep a sceacret av shopie kinsella

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamie