holder på med denne boka mi og trenger et godt bevart lik. lurer på myr lik og hvor lang tid nedbrytningen tar og slikt....har egentlig null peilig på dette,så må lese mye før eg putter det i en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

[ Slettet av bruker ]

Husker også å ha lest at lik begravd i tørr sand skaper naturlige mumier, det har skjedd flere steder i bl a Egypt og andre ørkenområder

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta kontakt med arkeologisk institutt på uio, der har de peiling på slikt :) Veldig kort beskrivelse av myrlik finner du her på den norske wiki siden om temaet. Hvis du går til den danske artikkelen så er den mye lengre og den engelske er enda mer utfyllende. Men du er inne på riktig tanke på å ha liket ditt i en myr om du vil ha det godt bevart. Lykke til med boka :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjemsøkt grunn av Erin Hart handler om eit hode i torvmyr. Mystikkens hus av David Hewson er om eit lik i ei myr utenfor Roma.

Eg har ikkje fått lest nokon av dei endå, så eg kan ikkje gå god for kor gode dei er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det beste rådet jeg kan gi er å kontakte noen som kan dette, for å være sikker på at du får riktig svar. Ta kontakt med rettsmedisinsk institutt, eventuelt en patolog. Hvis de ikke kan svare, kan de sikkert henvise deg til noen som kan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ehm...jeg kjenner ingen faktabøker, og jeg vet ikke om dette er til noe hjelp i det hele tatt, men jeg hørte Gert Nygårdshaugs bok Jegerdukken på lydbok. Og der omhandlet det litt om myrlik. Så kanskje det hadde vært noe å lest litt i den angående det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

vil ha et godt bevart lik fra 1800 tallet. som blir funnet i dag,kanskje tilfeldig, det skal være realistisk og truverdig og ingen klisje aktig greie...vanskelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror myrlik kan fungere, men har ingen ekspertise. Men hva med et lik funnet på en isbre? Der bør det vel også være muligheter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der har vi jo et mye omskrevet lik, ismannen Ötzi. Når han først ble funnen trodde myndighetene at han var en omkommet fjellklatrer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tusen takk alle sammen:) vi får se om det blir myr,sand eller is lik:) myr passer vel best til omgivelsene. men har fått med meg at myren er ulik rundt om og noen bevarer dårligere enn andre...vanskelige greier dette:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ötsi er på besøk i Norge nå. Han kan du se på Kulturhistorisk museum fram til 27. november.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11Readninggirl30SolveigPerSpelemannThomas Heie H.Tore OlsenLilleviMartine GulbrandsenTor-Arne JensenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KKjell F TislevollHilde H HelsethEivind  VaksvikMads Leonard HolvikMonica  SkybakmoenStig TmgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AHanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEli HagelundAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt Fagertveit