Altså ikke den beste boken du har lest noengang, den som alltid har vært en favoritt...men den boken du tenkte på akkurat i dette tidspunkt, den boken som du har ment å lese om igjen, den som en venn anbefalte fordi den fikk dem til å tenke på deg eller den boken du plukket opp uten noen forventninger og endte opp med å elske...

Mine anbefalinger akkurat her og nå: En Studie I Rødt av Arthur Conan Doyle fordi serien Sherlock (kan anbefales) minnet meg på at jeg aldri hadde lest bøkene, og De Fremmede av Dean Koontz, fordi jeg har akkurat kjøpt en helt ny bok av Koontz.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Akkurat nå vil jeg anbefale Glassrommet av Simon Mawer som jeg leste tidlig i år, veskrevet og betagende, hvor et hus har en sentral plass. Tidsmessig lagt til tiden rundt andre verdenskrig. det er fremdeles boken som "står mest ut" av det jeg har lest i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er midtveis i "Davitas Harpe" av Chaim Potok. Jeg fikk låne den av et familiemedlem for 2-3 mnd siden med utsagnet: "ha den så lenge du vil, les den når du trenger en litt "annerledes" bok, men jeg tror du vil like den". Den har ligget på vent, til nå. Boken er rett og slett i en klasse for seg, og jeg kommer garantert til å lese den igjen. Ser at Rose-Marie har anmeldt den, og jeg viser til den tråden istedet for å gjenta handlingen her. Allerede nå, midtveis, kan jeg anbefale den på det varmeste. Et litterært verk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå anbefaler jeg boken jeg leser.
Siste natt i Twisted River av John Irving.

Det er en av min favorittforfattere og denne boken er meget god :) Er ikke helt ferdig med den, men har lest såpass langt at jeg trygt anbefaler den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger er det slik at man tar fatt på en bok uten at man har noen spesielle forventninger til den. Og når boka så viser seg å være helt super, blir man kanskje dobbelt begeistret. Slik var det for meg med boka "Hundehode". Den havnet i en av bokhyllene mine som resultat av at jeg hadde "glemt" å avbestille en bokklubbok, og siden har den fått stå der urørt i noen år. (Er det noen som kjenner seg igjen?) I sommer oppdaget jeg endelig hva jeg hadde gått glipp av hele denne tiden. Boka er utrolig fornøyelig. Den handler om en ganske så spesiell familie gjennom flere generasjoner bestående av eiendommelige personligheter og om alle de selsomme opplevelsene som disse menneskene har vært ute for. Det er en bok til å le av, til å glede seg over. Samtidig har den en veldig alvorlig undertone. (Tenk om du havner i en situasjon der du blir tvunget til å ta livet av din venn for å berge ditt eget. Tenk hva det vil gjøre med deg, tenk hvordan du skal klare å leve videre med dette.) Jeg vil si til alle som ennå ikke har lest denne boka: Gjør det! Les den! Så ser du hva du har gått glipp av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det første en tenker på er jo ofte noe en nettopp har lest, så det som faller meg i hu er "Kafka på stranden" av Haruki Murakami. En bok om terror og grufulle handlinger, men også om vennskap. Jeg leste boka i juli, under terrorhandlingene i Oslo og på Utøya og det ga meg noe å tenke på. Hva hat kan føre til og hvordan noen kan bli så overbevist om at det vonde er "nødvendig" for å oppnå de målene og "drømmene" den enkelte har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veit ikke om noen andre har foreslått det under her, men det som umiddelbart slo meg var Åndenes Hus av Isabel Allende. Den er bare massiv, på alle tenkelige gode måter :) Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"The Curious Incident of the Dog in the Night-time" av Mark Haddon, som jeg nettopp leste ferdig. Den handler om Christopher som har autisme/Asperbergs syndrom (egentlig ikke så viktig hva vi kaller det, men poenget er at virklighetsoppfatningen er annerledes enn hos oss "normale"), og bestemmer seg for å finne ut av hvem som har drept naboens hund. En litt trist, men også morsom bok om hvor vanskelig verden kan være.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig i at dette er en KJEMPEbok (til tross for at den er liten og tynn.) Riktig fornøyelig er den med alle de artige illustrasjonene, den spesielle kapittelinndelingen osv. Dessuten er boka en skikkelig tankevekker - ikke minst fordi det egentlig ikke er Christopher som er den "rare" her, men heller noen av de voksne rundt ham. Boka kan anbefales på det varmeste!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åhh, den første boka som poppa opp i hode mitt da jeg så spørsmålet var: "Bokens folk" av Geraldine Brooks. Det var en bok jeg var veldig usikker på men som jeg endte opp med å elske...og som jeg stadig tenker på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må det bli "En dag" av David Nicholls. Hadde ikke så høye forventninger til boka, og boka begynte middelmådig. På de første sidene var jeg veldig i tvil om jeg kom til å like denne boka, men som jeg har skrevet tidligere her om boka. Den begynte som en firer, ble så en femmer og endte som en sekser og favorittbok. Anbefales på det varmeste som lettlest sommerlektyre med substans.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Skogland er kommet som samlebok for lengst, men så nettopp at det har kommet nok en bok i Skogland-"serien" som jeg ikke har:)

Men bok til anbefaling: Feet of Clay - Terry Pratchett

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, hvorfor ikke:) Men jeg fikk tak i Skoglandsamleboken via Mammutsalget for noen år siden faktisk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei dessverre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Edy Poppys Anatomi. Monotomi er en ypperlig bok flere virkelig bør få med seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson som er verdens FINESTE og VAKRESTE bok!!<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg beklager luva, men denne sentimentale søtsuppen var ikke noe for meg <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Smaken er som baken:). Dessuten hadde det vært kjedlig om alle likte de samme bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig! Min absolutte subjektive mening.
For øyeblikket er Dickens sprudlende Pickwickklubbens etterlatte papier min favoritt.
Spør meg i morgen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå anbefaler jeg Hypnotisøren av Lars Kepler. En kvikk krim i sommervarmen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Matilda av Roald Dahl, fordi alle jeg kjenner mener at rollefiguren Matilda er en kopi av meg...også er det jo en nydelig bok da. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smaken av eplekjerner av Katharina Hager. Nydelig bok som jeg ikke hadde noen forventninger til. Jeg hadde ikke hørt om forfatteren , heller ikke sett boken i noen bokhandel men oppdaget den her inne. Jeg likte tittelen og tenkte at dette måtte være en sommerbok. Og den fenget meg , jeg sitter igjen med gode følelser og håper forfatteren kommer med flere bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Vredens dag" av Kurt Aust. Dels fordi historisk krim - som dette er et glimrende eksempel på - er blitt min absolutte favorittsjanger. Og dels fordi den er den første av fire, slik at hvis man liker denne er det mer man kan kose seg med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må bli Emma av Jane Austen.

Jeg følger serien på NRK, og den har fått meg til virkelig å huske hvor glad jeg er i denne boken. Det er en klassiker, men tung og utilgjengelig er den ikke, den er heller lett og sjarmerende. Jeg har lenge tenkt at jeg må lese boken igjen, men av ukjent grunn har det aldri blitt sånn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trylleglasset av Torborg Nedreaas

Veldig veldig sårt om oppvekst i Bergen i mellomkrigstiden. Vi møter Herdis og flere av barna i nabolaget, hver med sine utfordringer og skjebner. Strengt tatt en novellesamling, men hendelsene er nogenlunde kronologiske og kan med fordel leses som en roman. Boken gjorde et like sterkt inntrykk på meg som Nedreaas Av måneskinn gror det ingenting - Alle burde lese hennes bøker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er stor tilhenger av novellesamlingen Bak skapet står øksen av Nedreaas. Jeg ser at jeg også har Trylleglasset stående, så jeg skal prøve å skyve den litt fremover i prioriteringskøen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sommerferie og tid for de lange og gode litterære opplevelsene som krever ro og en kald pils i skyggen. Tankene går umiddelbart til våre klassikere. Undsets Kristin Lavransdatter-trilogi for eksempel. Eller Falkbergets Christianus Sextus. Og om man ønsker noe lettere stoff, hva med Palme-trilogien til Leif GW Persson eller Sevilla-kvartetten til Robert Wilson. Hundrevis av velskrevne sider som (nesten) aldri tar slutt og som krever den deilige langsomheten bare sommeren kan by på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som slo meg var bøkene Room og Slammerkin av Emma Donoghue - sikkert fordi jeg nettopp så dem i bokhandelen, og har lest dem. Veldig forskjellige, veldig gode. (Etter min mening, da...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ståle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonie