Nelia levde et helt vanlig tenåringsliv frem til en mann ved navn Linus dukker opp. Linus truer Nelia til å hoppe utfor et stup for å lære henne at hun kan sveve. Linus skal være Nelias læremester, men han fremstår mest i mine øyne som en som nyter å mishandle en tenåringsjente både fysisk og psykisk. Det har vært mange diskusjoner om Edward i Twilight var en sunn type for tenåringsjenter å forelske seg i, i Nelias gåte har han fått hard konkurranse på det planet. Jeg likte ikke Linus rett og slett og jeg håper at unge jenter som leser boken forstår at hvis de blir behandlet på den måten av noen så må de komme seg unna den vedkomne. Hovedpersonen i boken reagerer med et slags Stockholm-syndom og blir avhengig av Linus, et usunt forhold med andre ord.

Det ble litt for mye som skulle forklares og jeg irriterte meg over at ting jeg ønsket svar på ble avfeid med at tiden ikke var inne for den informasjonen enda. Det skjedde litt for mange ganger, hadde det vært snakk om en eller to ganger hadde det vært ok.

Nå høres jeg nesten utelukkende negativ til historien, det er jeg ikke. Nelias gåte var til tider spennende og så langt har det ikke vært en helt A4 fantasy. Når vi først fikk et innblikk i den parallelle verdenen Fykse har skapt var det meget interessant. Jeg må si at jeg ser frem til å lese andre bok om Nelia, Nelias natt, den kom ut i mai og jeg håper på å få lest den i år.

Gro Fykse er uten tvil en forfatter jeg må holde et øye med, for det var en god debut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKirsten LundTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvaPiippokattasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteBerit R