jeg synes at det er trist at, mange mennesker her i verden ser på bøker som en måte å fordrive tiden på.

det gjør meg rett og slett sint. fordi at for meg så har lesing faktisk forandret livet mitt.. jeg var aldri sosial og flink og like snakksærlig av meg som alle andre, og da, ble jeg så utafor og alene. pluss jEG hadde noen familie problemer... jeg var faktisk rundt tanke på og drepe meg selv.. men så en dag forandret alt det seg.. jeg kjedet meg og begynte og lese... det var som om noe bare slo meg i hodet og sa "kidist hvorfor har du ikke lagt merke til det før.. du elsker og lese." jeg følte meg så dum akkurat da og samtidig glad, lykkeligere enn jeg noensinne hadde vært før. Så istedet for å stenge meg selv inne på rommet og prøve og ikke gråte, så begynte jeg og lese.. jeg har ikke tenkt på selvmord på 2 år nå... selv om jeg har noen merker jeg angrer på rundt i kroppen.

det beste med det hele er at jeg endelig fant noe til felles med noen i familien for en gangs skyld i mitt liv.

jeg er så lykkelig...oh, en deilig følelse, det er så nytt for meg.. jeg har bare et spørsmål.. blir ikke dere glad etter å ha lest en lykkelig slutt??? ...hjertet bare brister og man får liksom bare lyst til og gjøre noe selv.noe vilt..iallefall jeg..etter og ha lest alle de kjærlighetsbøkerne...:)

klarer ikke og slutte og skrive..sorry.

skal slutte NÅ

KIDIST

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Jeg er så glad for at du oppdaget bøkene Kidist! Og jeg er glad for at jeg selv fant de. JJeg brukte de selv som en virkelighetsflukt. Det var godt å rømme inn i en annen verden der alle problemer forsvant. :) Men nå bruker jeg ikke litteraturen som en fluktvei lenger. Det er mange år siden jeg innså at jeg ikke lenger hadde noe å rømme fra og sluttet å lese litteratur. Men så måtte jeg lese britisk og amerikansk 1800talls litteratur på universitetet og da ble leselysten vekket igjen.

Jeg tror mange leser for å få tiden til å gå. Men får de glede og nytte av det de leser? Leser de klassikere, eller leser de lettleste bøker? Om jeg føler det provoserende med tanke på at det på mange måter var redningen for meg? Nei, i grunn ikke. Jeg synes det er viktig å lese litteratur så om noen leser for å drøye tiden, noen leser for å analysere boken til døde, eller om noen leser av ren leseglede er i grunn det samme for meg så lenge det leses. :)

Masse lykke til videre med lesingen din. Og for all del: Ikke slutt å skrive! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

haha... du har det i deg,du..du skriver godt.

jeg liker måten du skriver på... vel vel takk det var snilt og smart sagt av deg.

alle her er så snill,smart,velkomne og alle KAN skrive.

alle kan sine saker her.

det er alltids fint og finne en plass der folk leser,fordi at søstra mi hater at je leser...altså HATER. HUN har sikkert lyst til og rive bøkene mine i biter..mildt sagt..

jeg tror at jeg kan være sikker på at det ikke er noen her som river bøker....

eller..??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å rive i stykker en bok er nesten som å rive av min egen arm. Jeg gir heller bort en bok enn å kaste den f. eks. selv om boken i seg selv kanskje i mine øyne er virkelig dårlig:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det ikke noe riving nei..sier som Trond her at da er det bedre å gi bort boken til verdig trengende. Det skjer veldig sjelden at jeg ofrer noen av bøkene mine, det måtte være om jeg dubletter eller tripletter i så fall. Gir helst ikke bort sjela mi heller. Fysj håper ikke noen river i stykker bøker...det er nesten som helligbrøde...uff,får vondt bare ved tanken jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg tror nok at søstra ville ha likt og til og med se at bøkerne mine brant til aske. tro meg eller ei.

men det er ganske koselig å høre at noen bekrefter at de ikke gjør det andre er redd for...for å si det på en vrient måte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje søsteren din er sjalu fordi du liker å lese å har noe som du kan trøste deg med. Mulig at hun innerst inne skulle ønske at det var henne som kunne gjøre som du gjør. Bare en tanke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

nawwww søtt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det varmer mitt hjerte og se deg skrive det...jeg tror at jeg må gråte...

det er det snileste noen noengang i hele mitt liv har skrevet.... bedre enn Nora roberts..come on...du skjønner..ikke sant..

dette er ikke smiger, men sannheten..av alle sannheter, altså... tusen tusen tusen tusen takk fordi at du sier det.... jeg tror at jeg skal kopiere ut teksten å lime den på veggene rundt i huset.

tårer..tårer..må få dem ut..

unnskyld meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror lesing kan bety forskjellige ting i løpet av livet.

Jeg har selv brukt det som en form for virkelighetsflukt, jeg har kastet meg over temaer i voldsom interesse, jeg har måttet lese bøker på grunn av skolegang, jeg har fortapt meg i noen fiktive personers måter å leve, jeg har brukte bøker som tidsfordriv, for å slappe av.

Jeg tror at enkelte perioder i livet kan være tøffere enn andre, og for noen er det ikke den rette tiden å dele seg selv med andre. Det er heller ikke tilstrekkelig å sitte inne med tanker og følelser man ikke helt vet hvordan man skal håndtere. I en bok kan man følge personenes tanker og følelser uten å måtte ta stilling til de selv. Problemer og utfordringer i en bok vil på en måte oppklares og møtes mot slutten og dermed kommer personene i bøkene vidre i livet sitt. Og jeg tror at dette har en kraftig appelleringsevne. Barn elsker ofte å bli lest for, bli underholdt. Små barn føler en trygghet i å lese den samme boka om og om igjen.

Personlig er jeg veldig glad i bøker med lykkelig slutt, som du påpeker i slutten av innlegget ditt. Jeg er glad for at lesing har hjulpet deg på vei og at du nå har det bedre. Men jeg tror ikke at det nødvendigvis det er negativt at noen leser for å fordrive tiden. Noen ganger trenger man å koble ut og la seg forføre av en bok.

Jeg er også fasinert av hvor sterke reaksjoner en bok kan skape i lesere. For et fantastisk medium :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange veier til Rom - eller, mange veier til bokhylla. For deg, og mange andre, er bøker/lesing knyttet til sterke følelser og står frem, slik jeg oppfatter det, som en "redning" - og det kan oppfattes som sørgelig, eventuelt direkte provoserende, at andre ikke opphøyer bøkene på samme måte.

På samme måte ville jeg finne det svært ubehagelig å oppdage at omverdenen trodde min lesing og min boksamling var et følelsesuttrykk eller en krisehåndtering. Jeg er svært begeistret for språk og fortellerkunst, men innbiller meg ikke at dette er grunnleggende annerledes fra å være begeistret for film, musikk, spill og annen underholdning - det vil si, tidsfordriv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Trond G. Larsen skriver så fint nedenfor; fortsett å skriv!

Jeg leser av mange grunner; for å slappe av, for å få tankene over på andre ting, - for å lære. Som student i voksen alder fant jeg fagbøker og annen litteratur som noen "så seg nødt" til å lese i studiesammenheng, - men der jeg fant en ny verden og som ga meg mye verdifullt jeg kan bruke både i jobbsammenheng, men også personlig.

Så lykke til med ditt nye funn; lesing, - og skriving:-). Det siste kan for mange også være en slags "terapi", - å skrive av seg vonde ting og å selv lese ordene etterpå kan gi mange uante opplevelser, - ikke minst oppklarende og gode!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg er lesing så absolutt mer enn bare et tidsfordriv, jeg elsker å lese. Spesielt historier innenfor mine genrer samt bøker om emner som fascinerer meg slik at jeg kan fordype meg ennå mer.

For all del ikke slutt å skriv, bruk heller skrivekløen din til å skrive, tja, en bok eller noe? :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

skulle ønske at jeg hadde talent til og skrive... som jeg foresten ikke har.. jeg beundrer og lese det andre har skrevet men ikke det jeg skriver seg..beklageligvis. men det er alltids koselig.. men godt sagt da

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du synes du har ting å fortelle, men sliter litt akkurat med evnen til å formulere deg, kan du sikkert finne noen å samarbeide med. Du skaper selve fortellingen og hjelperen skaper det om til godt språk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

det kunne ha vært noe, hæ?? takkk for tipset... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det kunne ha vært noe, hæ?? takkk for tipset... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes du er god til å skrive, men det er ikke lett å finne flyten bestandig. Det vet jeg mye om selv fra mine skriveforsøk :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

beklager og måtte skuffe deg, men jeg er ikke norsk...

e fra Ethiopia..i afrika..begynte å lese for 2 år siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du E fra Ethiopia!! Det synes jeg du kunne sagt da : /

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet jo ikke hvor lenge du har vært i Norge, men du skriver jo veldig bra norsk da! Og å lese mye bidrar også til at man ofte blir flinkere å skrive i tillegg, - i alle fall hvis man tar seg tid til å fordøye språket i det man leser. Så kos deg med bøkene du, - du er i godt selskap:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

æ har vært i norge for ca. 6år snart 7 fint her altså..kan ikke klage liker meg her liksom..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så sant,så sant.

fremdeles beklagende hæ.. må bare øve å øve..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, øvelse gjør mester, dette gjelder for alle. Ingen forfattere som bare ramler ned foran pc'n og får bøkene servert på et fat så og si:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

der sa du det..helt sant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner at du synes det er trist om andre bare har bøker som tidsfordriv, mens du har bøker som en slags ”redningsplanke”.

På den annen side, så er det jo akkurat det som er så flott med bøker.

Det er ingen fasit for hvordan bøker skal inntas. Du kan lese på sengen, på sofaen, i solen, på reise, på ferie, i badet… du kal lese akkurat hvor du vil.

Det er heller ingen fasit for hvordan bøker skal tolkes (selv om det er mange der ute som mener det ER en fasit for dette; de tar faktisk feil). Du kan lese en bok og tolke den akkurat som du vil. Du kan bli glad eller trist, skuffet eller lykkelig. Du kan bli inspirert…

Bøkene gir deg en verden du kan forme og bruke til akkurat det du vil. Akkurat når du vil.

Du kan selvfølgelig bruke bøkene til å bli trist over at andre bare bruker dem som tidsfordriv. Men du kan også bli glad for at DU får så mye igjen for dem, og samtidig være fornøyd med at andre også får noe ut av dem.

Og du kan ta det for gitt at du ikke er alene. Det er mange her ute som har fått mye mer ut av bøker enn tidsfordriv:D

Godt sagt! (10) Varsle Svar

fint at noen skjønner

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at bøkene har hjulpet deg ut av krisa. Selv så leser jeg istedenfor å bruke medisiner. Jeg har også en del dype arr på kroppen og i sjela som jeg skulle ønske ikke var der. Har bestandig slitt sosialt og druknet meg i bøker istedet. Nå er livet på det den rette sia av sola, men jeg leser fortsatt mye,mye og elsker å forsvinne inn i en annen verden. Orker ikke se på nyheter på tv'n så når de andre skal se på det finner du meg med nesa langt nede i ei bok. Så bøker har en dypere verdi enn pynt i hylla og tidsfordriv. Lykke til videre i livet og håper du får mange fine leseopplevelser framover også! :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

så artig, ser ikke nyheter eg heller:) leser en bok i stedet:) sier alltid til mannen, du får fortelle meg om det er noe eg absolutt må vite, han ser nyheter. eg orker det bare ikke. mye betre å lese en god bok:) for meg er ikke bøker reint tidfordriv...bøker er noe eg må rydde tid til fordi eg virkelig trenger å koble totalt av og gå inn i en helt anna verden. det er en del ting her i livet som er betre en terapi og bøker er en av dem:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tusen hjertelig.. det betyr mye... takk det samme.. jeg har aldri tatt bøkerne min for gitt og det vil jeg bare at alle skal¨vite.. de vil alltid være i mitt hjerte.. nå e æ for poetisk av meg.. men det er fordi at det kommer fra hjertet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

La det bare flomme over fra hjertet du, her er du i godt selskap. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

søtt ..føler meg velkommen.. tusen takk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir så glad av å lese at du har glede av bøker :-) Jeg tenker at da har jeg alltid noe å gjøre, skal jeg ut å reise er bøker det første jeg pakker og planlegger, hva skal jeg ta med meg... for meg har bøker mange funksjoner, jeg lærer, jeg opplever, jeg tenker, jeg får flotte bilder i hodet ofte med lukt og lyd til.. Hva er tidsfordriv? Jeg rydder meg tid til å synke inn i en god historie.. jeg er alltid på jakt etter den gode historien!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

jeg er også veldig glad fordi at bøker betyr så mye for meg...jeg hadde ikke klart meg uten!! heldigvis så har jeg noen bøke igjen til ferien... som jeg kan ta med meg liksom.. du burde vær estolt over deg selv..du høres ut som en grei og oppmerksom person ... jeg håper at du fortsetter og lese...å nyte hvert eneste ord.. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre! Jeg leser hver dag, ikke alle historier blir jeg like betatt av eller opptatt av, og det har vel like mye med meg å gjøre hvor jeg er når jeg leser den boken. Hva liker du å lese? Jeg tror nok du er mye yngre enn meg, men morsomt å høre hva leser synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg leser naive love storys

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en stjerne til

Ha, ha : D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaKirsten LundJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald K