Har lest noen kortromaner den siste tida. Denne er en av dem. Og for en stemning og spenning på 68 sider! Ikke en krim i benevnelsens vanligste betydning, men likevel også det. Det har vært skrevet en del om romanen "Middagen" i det siste. Også her spinner historien rundt en middag i mellom en handelsreisende og fire eldre menn. På baksida av boka står det at dette er en kriminalroman om rettsprinsipper, skyld og ansvar. Jeg vil legge til at den ga meg noe å gruble litt på. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

En artig og rar liten bok. Et helt usedvanlig sjøslag, en håndfull gamlinger som gjenlever forgangen storhet, og en hovedperson som synes det er ubegripelig stas å være blitt nettopp det. Et litt snirklete språk og et kortromanformat som kler historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott at du anbefalte denne slik at jeg ble oppmerksom på den!
Jeg må innrømme at jeg nesten gikk vill i de tre første sidene som utgjør bokas første del. Jeg irriterte meg over lange, innviklede setninger som var til å snuble i. Men straks jeg var igang med andre del, ble jeg oppslukt av dette fascinerende spillet med spenning, en underliggende uhygge og med en overraskende slutt (selv om jeg hele tiden trodde jeg skjønte hvordan det ville gå).

Det stemmer vel at det er en kriminalroman om rettsprinsipper, skyld og ansvar, men sannelig er det også en veldig godt fortalt historie! Med den rette regissør, ser jeg for meg at dette må bli litt av en film! En film med brun-filter (tror jeg det kalles).

Til slutt måtte jeg lese del 1 om igjen, og denne gang fant jeg litt mer mening i den som innledning til historien:
Vår vei fører inn i en slik verden av uhell, inn i dens støvete grøftekant der det foruten reklameskilt for Bally-sko, Studebaker, iskrem og minnesteiner for de forulykkede stadig dukker opp en og annen mulig historie når menneskeheten kikker ut av et pregløst ansikt, når uflaksen brer seg i det almene uten forsett, når retten og rettferdigheten blir synlige, kanskje også nåden, helt tilfeldig snappet opp og gjenspeilet i monokkelen til en beruset person.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne fikk jeg veldig lyst til å lese etter å ha lest din omtale, men jeg ser at den er "mellombels utseld" fra forlaget. Må kanskje satse på biblioteket denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg lånte den på bibliotek så du finner den sikkert der. Lykke til! Håper du meddeler hva du synes i denne tråden når du har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre. Håper å finne boka på biblioteket på mandag. Det står iallefall på nettet at de har et eks. i hylla, og at den foreløpig ikke er utlånt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Støtter din anbefaling på det varmeste!
Snakk om å få frem mye ved hjelp av få ord.
Her får vi virkelig satt våre tilvendte forestillinger, våre oppfatninger om rett og galt, av skyld og ansvar, på prøve. En underfundig tankevekker.

Jeg elsker komprimerte bøker som ryster meg inn i sjelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGro