En venninne av meg går raskt mot 60, og jeg vil gi henne en gave. En bok. Hun er interessert i historie, gjerne fra hele verden, og samfunnsspørsmål generelt. Gode tips mottas med stor takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 28 svar.

"Meg eier ingen" av Åsa Linderbom. (med forbehold om at etternavnet er riktig stavet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så mange flotte bøker det blir tipset om her, den ene etter den andre tipses om og jeg tenker: å ja den, og den, og den.... også blir jeg litt trist fordi jeg allerede har lest dem. Men også glad når jeg kjenner på de gode stundene jeg hadde med dem. Og heldigvis blir det også tipset om bøker jeg ikke har lest enda og da kjenner jeg gleden stiger i meg i forventning av alle de fine lesestundene jeg har forran meg :) (Bernad Cornwell er forfatteren av Uthred bøkene forresten. sikkert bare en tastefeil av Natalie, men ville bare rette det opp i tilfelle du ville søke på forfatteren.) Cornwell har skrevet mange, mange historiske romaner, og jeg elsker dem alle, er godt i gang med å lese meg gjennom forfatterskapet hans. Pompeii av Harris er faktisk første bok i en serie, Imperium og Lustrum er de neste titlene i serien. Tror det bare er tre så langt men mulig jeg husker feil og at det er fire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom på at det slettes ikke er sant det jeg sa om at Pompeii var første boka i en serie. Imperium og Lustrum er i serie, men Pompeii er ikke en del av den. Serien blir fortalt av Ciceros skriver Tiro. Pompeii handler om utbruddet til Vesuvio i 79 e.kr. og på det tidspunktet var jo både Cicero og Tiro døde. Beklager misinformasjonen der altså, gikk litt i kryss oppi hodet mitt ;) Men anbefaler så absolutt bøkene. Kanskje spesielt om man interesserer seg for denne perioden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egypteren Sinuhe av Mika Waltari er en klassiker som jeg likte veldig godt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bernhard Cromwells bøker om Uthred fra slutten av 800-tallet anbefales på det varmeste. Jeg tror det så langt er fem bøker med ham - de er vanedannende, så nå er du advart. Spennende og velskrevet. Pompeii av Robert Harris er en annen bok som jeg hadde stor glede av å lese. Liker hun krigshistorie er The Guernsey literary and potato peel society veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Noterer dem også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for fine forslag, alle sammen!
Noen av titlene har jeg også lagt i min egen ønskeliste :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med biografien om Napeoleon Bonaparte av Herman Lindqvist.
Boka er så historisk som ei bok kan bli. Han var også med på å endre lover og regler til det bedre og som gjelder den dag i dag.
Hans samtidige var bl.a. Karl Johan, (konge av Sverige og Norge) og de to kjente hverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg ser at Lindqvist også har skrevet Madame de Pompadour. Noen som kjenner den?
Kom på en bok jeg selv har fått anbefalt, Adjutanten av Jørgen Norheim. Kjenner noen av dere den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig likte jeg boken om Madame de Pompadour av Lindqvist veldig godt. Det er et innblikk i ei fascinerende kvinnes liv! Denne damens liv blir levendegjort på en helt annen måte en jeg noen gang har opplevd tidligere. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg nettopp kjøpt:) Gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Adjutaten har et godt språk og det er en god historiefortelling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet det er noen her på bokelskere har lest boka om Madame de Pomadour og ble begeistret, tror det er skrevet en kommentar her om den.
Jeg har også lest biografien om henne av en annen forfatter. Men ingen slår boka om Napoleon, han har blitt min "helt".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har den liggende, en ordentlig murstein, men har som mål å lese den i sommer. Den fristet veldig når jeg leste baksidetekst og omtale. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Conn Igguldens serie Keiseren. Det er fire bøker som er basert på Julius Cæsars liv. Meget spennende lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gaven blir Keiseren av Conn Iggulden!
Siden disse bøkene nå bare finnes i pocket, og vi er to par om dette, får hun like godt alle fire:
Romas porter
Kongers død
Sverdets mark
Krigens guder

Tusen takk for flotte forslag! Det er vel unødvendig å fortelle at mange av disse også havnet på min egen ønskeliste :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så gøy! Et meget godt valg ;) Jeg gleder meg veldig til å lese disse bøkene igjen, og jeg leser sjelden bøker flere ganger (vil beholde magien fra første gangen ;). Men disse bøkene er bare alt for gode til å bare bli lest en gang ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stiller meg så absolutt bak den anbefalingen :) Igguldens serie om Gengis Kahn er også veldig flott. Valerio Massimo Manfredi har skrevet en serie om Alexander Den Store. Har lest bare første boken, men så langt er jeg storfornøyd :) For et annet perspektiv på Alexanders krig mot perserne så vil jeg anbefale Memnon (husker ikke forfatteren i farta, men du finner den i boksamlinga mi), Den handler om Memnon fra Rodohs som sloss på persernes side. Ellers så vil jeg på det varmeste anbefale Steven Saylor sine bøker Roma og Imperiet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom også på de to bøkene om Kleoptara av Margaret George: Nilens datter og Dronning av solens rike. Veldig fine bøker syns jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres lovende! Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Historikeren av Elisabeth Kostova? Jeg husker jeg ble bregtatt og storkosa meg når jeg leste den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips!
Når jeg tenker meg om, er min venninne opptatt av Kroatia og reiser dit ofte. Bøker fra Jugoslavia og Balkan kan derfor være aktuelt. (Broen over Drina, min favoritter fra dette området, har hun fått av meg før).

Tar med glede og takknemlighet imot flere tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om hun er interessert i Balkan kanskje du kan prøve med noe av Milorad Pavic. Han er en av Serbias fremste forfattere og kan minne litt om Garcia Marquez i stilen, litt magisk realisme. Det eneste av ham jeg vet er oversatt til norsk er Kazarenes leksikon som er et verk i to bind. Flere av hans bøker er oversatt til engelsk, blant annet Landscape Paited With Tea.

En serbisk nasjonalskatt er Milos Crnjanski, han er kanskje den fremste serbiske forfatteren gjennom tidene. Han mesterverk heter på engelsk Migrations, jeg aner ikke om den noen gang er oversatt til norsk, men den ble i sin tid utgitt på svensk. Det er en antikrigs-bok, hvor til og med navnene på kapitlene er poetiske. Denne er det dog mest sannsynlig at du kan finne i et antikvariat.

Ellers har jo Andric utgitt flere bøker, blant annet Konsulene som er ganske ukjent her i Norge, men stor i det tidligere Jugoslavia.

Dessverre vet jeg ikke om noen kroatiske forfattere hvis bøker er blitt oversatt til norsk, ikke engelsk heller for den del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg noterer meg tipsene - tusen takk! Vi er to som skal gå sammen om gaven, så får vi se hva vi blir enige om. Engelsk er ikke noe problem.

(Det er fantastisk å ha fått en slik kanal; du går ut med et spørsmål, og mange nye titler dukker opp!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen årsak Lillevi.

Jeg husker ikke lenger hvordan jeg fant nye bøker før jeg ble medlem her. Man får nye tips hele tiden, og ønskelistene vokser deretter. Men det betyr jo bare at jeg har mye å glede meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Folk uten land av Jan Brøgger synes jeg er veldig god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ville foreslå "Alle dør alene" av Hans Fallada. Jeg har ikke personlig lest den enda, men jeg har hørt mye positivt. Den handler om motstandskampen i Berlin under andre verdenskrig. Den er basert på en sann historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo et hav av bøker å velge mellom...men hva med Karsten Alnæs, han har skrevet mange fine historiebøker og romaner. Ellers så kan jeg foreslå Øystein Sørensens Historien om det som ikke skjedde, en bok om 2.verdenskrig og funderinger om hva som hadde skjedd om ting ikke hadde blitt gjort slik eller slik.:o) Lykke til:o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti S