Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 21 sitater

Våg å skinne med ditt lys her i verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når barna klager på at de kjeder seg, la dem vente en stund. Da finner de til slutt på noe, noe som oppstår innenfra. Når vi lærer oss å tåle langsomhet og kjedsomhet, da kan det oppstå noe nytt. Kanskje noe både hjernen og kroppen vår trenger fred for å finne?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lukk øynene dine og tenk på noe som gjør deg glad!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til deg som
brått møtte veggen
Ikkje gløym
at på nett den veggen
er det avtrykk av
mange fine folk

(Kristin Straume)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filosofen Arne Næss var også en ivrig klatrer, og i et intervju ble han spurt: Når begynte du å klatre? Han svarte journalisten med et spørsmål vi alle bør huske. Han spurte: "Når sluttet du?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som farger erindringene våre, er hvordan vi følte i høydepunktene av opplevelsen, altså i de øyeblikkene da vi enten hadde svært sterke negative eller positive følelser. Og spesielt har slutten av en opplevelse stor betydning for hvordan vi husker den. "Når enden er god, er allting godt".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men én kilde til hjelp blir det skrevet lite om. Den kraft og støtte mennesker finner i kunsten. Poeten Kristin Straume sier det slik:

"Fyrst opna eg boka.
Så opna boka meg."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ta ikke opp noe før du har stilt deg selv disse tre spørsmålene: Betyr det mye for meg å ha en god relasjon til denne personen? Om svaret er ja, tenk deg om en ekstra gang før du tar opp saken. [...] Det andre spørsmålet blir derfor: Er det virkelig nødvendig å ta opp dette? Er svaret nei, er saken grei. Er svaret ja, blir det tredje spørsmålet: Hva vil jeg oppnå med å ta opp dette og hvorfor vil jeg si det? [...] Hva du ønsker å oppnå, bør også få betydning for hvordan du legger frem saken din.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men en dag skjedde det noe. Vi var på veg inn i en ny krangel. Jeg var bekymret, og han kom med gode råd. Men i stedet for å hisse meg opp, sa jeg: "Kan du ikke bare holde rundt meg og si at det går bra!" [...]
Det gikk noen øyeblikk, så kjente jeg at han holdt ordentlig rundt meg. Han hvisket inn i øret mitt, fra hjertet nå: "Det går bra." Jeg kjente hvordan skuldrene senket seg og hvor godt det gjorde å lene meg inntil. Han kjente hvordan hans indre stress sank når jeg roet meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi lengter alle etter å bli møtt. Men skal vi få til det, må vi bytte på å møte hverandre. Først når vi er villige til å gå inn i den andres verden, kan det bli et skikkelig møte. Først når vi har vært der, kan vi komme med våre egne betraktninger og spørre om den andre vil ha et råd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

ritaolinesomniferumEgil StangelandHarald KLinda NyrudAgnete M. HafskjoldNorahLailaKirsten LundMarit AamdalReadninggirl30Dag AndreasHanne Kvernmo RyeNtotheaMarianne  SkageTheaMarianneNMads Leonard HolvikCathrine PedersenAnn ChristinRufsetufsaTor-Arne JensenNicolai Alexander StyveTanteMamieGrete AastorpCarine OlsrødVannflaskeCamillatuhamreConniePiippokattaKjetilTone SundlandLeseaaseKnut SimonsenSynneMLene AndresenReidun Anette AugustinRisRosOgKlagingTove