Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 22 sitater

Hvile er en bro mot mulighetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun beskrev opplevelsen med ordene: "Ritualet rørte ved noe vidstrakt i meg." En vakker beskrivelse av ritualer. Den faste ordningen, hvor enkel den nå er, kan bli en form som bærer med seg noe uventet stort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når klokkene i Säve kirke ringer inn helgen presis 18.00, tar jeg av meg armbåndsuret, slår av lyden på mobiltelefonen og bruker den deretter ikke for andre enn familien og de nærmeste vennene våre. Dette av én eneste grunn -- jeg vet at jeg ellers ikke har viljestyrke til å avstå fra den. Datamaskinen må også gi tapt. Jeg ser for meg at jeg skjærer et riss mellom denne uken og den påfølgende, og et snitt mot evigheten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På samme måte som skapelsen ikke tok slutt etter skapelsesuken, trenger også sjelslivet, sjelsevnene og tankene våre å bli nyskapt og gjenskapt, igjen og igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den største faren i et samfunn på høygir er likegyldighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren Tito Colliander utvider perspektivet ytterligere og hevder at i måltidet er det ikke bare de andre ved bordet som er tilstede, der er hele naturen. Han trekker så å si ut en ny lem i spisestuebordet og viser at det som fortjener betegnelsen måltid, også er en kosmisk fest:

I måltidet blottlegges alt det gåtefulle i tilværelsen.
Åkrene der såkornet modnes, jorden der rotknollene
bugner, vannet der fiskenes befruktede rogn utvikler
seg, jordens safter og mineraler, sugd opp i grøde og
bær. Insektenes blyge sommerflukt med pollenstøv
fra blomst til blomst.

...Duggdråpene som legger seg lydløst over vingårder
og rugåkrer. Planktonet i vannet, fiskenes næring...
Lufttrykk og solenergi og kosmisk stråling. Måltidet
er et under som gjentas igjen og igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det helt avgjørende spørsmålet hvorvidt hvilens iboende og virksomme krefter er sterke nok i møte med den uroen som oppleves overmektig. Jeg møter mange mennesker som kan bekrefte at det stemmer. Medmennesker som har prøvd seg sønder og sammen, som er kommet til det punktet der de ikke lenger orker å prøve, og har sluttet å klynge seg til det siste halmstrået. Sluppet taket, overbevist om at alt var over, og til sin egen forbauselse oppdaget at det snudde der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vennskapet er en bekk fra Guds eget hjerte, hjertet hos en Gud som er en evig utvidende kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er derfor vennskap kan bli en dyp form for hvile.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veien åpner seg i hvilen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaa