Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Men ritualer gjør oss alle til komplette idioter. Akkurat som sånne fugler som sover med hodet bakover fordi forfedrene deres sov med hodet under vingen. Plutark har skrevet at det er tåpelig å bære sin nygifte kone over dørterskelen, for vi har glemt at det egentlig er en referanse til den gangen romerne røvet sabinerkvinner - og det skrev Plutark, for faen, for to tusen år siden. Vi ser fremdeles for oss døden som en mann med ljå. Vi burde i stedet brukt et bilde der han kjører John Deere-traktor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det medisinsk sett merkelige ved min beslutning om å la en oppdiktet, overnaturlig størrelse velge retning i livet mitt - som om universet liksom skulle hatt en bevissthet, eller en form for handlende instans - er at det overhodet ikke gjør meg kvalifisert til diagnosen sinnslidende. Diagnostic and Statistical Manual, som tar sikte på å sortere symptomer på psykiatrisk lidelse såpass at man kan fakturere etter dem, er klar på det punktet. Det står der at hvis en tro skal kunne kalles vrangforestilling, må den være "basert på feilaktige konklusjoner om en ytre virkelighet som er solid underbygd, til tross for hva nesten alle andre mener, og til tross for alt som måtte finnes av ukontroversielle og åpenbare bevis på det motsatte". Og tatt i betraktning hvor mange mennesker som kjøper lodd, banker i bordet eller føler at noe har skjedd av en viss grunn, er det ikke lett å karakterisere noen form for overtro som noe sykelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akk, ungdom. Den er som heroin du røyker i stedet for å snorte. Den fordufter så fort at du ikke kan fatte at du fremdeles er nødt til å betale for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ifølge professor Marmoset skal du aldri prøve å huske hvor du har lagt noe. Du skal bare forestille deg hvor du ville lagt det , og lete på det stedet du ville valgt. For hvorfor skulle du velge et annet sted nå enn det du gjorde sist? Personligheten din er mer stabil enn som så. Vi våkner jo ikke opp hver dag som forskjellige mennesker. Vi stoler bare ikke på oss selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude Jensen