Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Sannheten, mente Søren [Kierkegaard], ligger ikke i det du sier, ikke i de kunnskapene du kan skryte av, ikke i den moralen du hevder du har eller i de teoriene du støtter deg på. Den eneste sannheten som finnes, er dine handlinger. Det du gjør, gjør deg til den du er.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Et autentisk tydelig menneske er krevende. Akkurat som Søren Kierkegaard tilpasser det seg ikke, forskjønner ikke, legger ikke skjul på sine meninger og går ikke på akkord med sine behov. I kraft av å være genuin krever en slik person det samme av oss andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi vil ikke bli autentiske, mener Kierkegaard, for vi er ikke sikre på om vi vil betale prisen. Vi er redde for å bli kritisert, ensomme, utstøtt av det fellesskapet som bygger på at de fleste mennesker er like og mener det samme

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Elsk først, så faller det andre på plass.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«For det store er ikke å være det ene eller det andre, men å være seg selv, og det klarer ethvert menneske som vil det.»

ENTEN - ELLER

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Den egentlige nytelsen ligger ikke i nytelsen som sådan, men i forestillingen om den»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et menneskes søken, tenker Søren [Kierkegaard], må begynne der det befinner seg, ved det som trengs akkurat der og da, i dette øyeblikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Å være inderlig,» sier Ted, «innebærer at du tar livet og deg selv på ytterste alvor. Å betrakte verden ømt, både den indre og den ytre, og hvert øyeblikk prøve å forstå hvordan alt henger sammen. Glem alle jeg-må-bare, og alt det som andre påstår er sant, og tenk i stedet over hva du selv føler og mener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«...Det gjelder å finne en sannhet som er sannhet for meg, å finne den ideen som jeg vil leve og dø for.»

SØREN KIERKEGAARD

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvert menneske ... eier et naturlig behov
for å skaffe seg en livsanskuelse,
en forestilling om livets mål og mening.

SØREN KIERKEGAARD, Enten – Eller.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer Smedaas