Året 1809. Gjertrud, matmora på Innhaug, sitter på burstrappa og lar syn og tanker fare. Maikvelden ligger skimrende og røykblå over fjellbygda. Gardene luter tjærebrune og solsvidde i slake lier ned mot elva som snor seg gjennom dalbotnen. Kveldshimmelen har ennå en svak rødtone over fjellheimen i vest. Det har vært en velsigna god vår.

Denne innledningen til "Folket på Innhaug" av Anne Karin Elstad dukker opp i meg hver mai og gir meg lyst til å lese boka på nytt, - og jeg har gjort det en del ganger! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Den innledningen husker jeg godt jeg også! Jeg har lest Innhaugfolket og de tre andre to ganger tidligere, men det er mange år siden nå. Jeg har gått og tenkt på dem flere ganger i det siste faktisk, at jeg har lyst til å lese dem på nytt. Litt fordi det er gode bøker naturligvis, men også fordi jeg var så ung de to første gangene jeg leste dem (under 18 i alle fall) at jeg sikkert får en mye rikere leseopplevelse nå med noen år ekstra på baken :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt at du også har tenkt på dem i det siste! Det er pussig med assosiasjoner, for meg dukker altså denne boken, eller disse bøkene, opp i minnet hver vår! Jeg tror jeg leste dem første gang i mai, at det er noe av grunnen. Du vil sikkert se nye ting i bøkene nå som du er litt eldre, gode bøker kan med fordel leses flere ganger, når man er på forskjellig sted i livet. Lykke til! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaoline