Første Eskapade

ØYEBLIKKELIG HJELP

Gullfiskene svømte rundt og rundt i den runde glassbollen på det runde mahognibordet med den runde foten. Kniplingsduken var rund den også.

For at ikke alt skulle gå rent trill rundt for fiskene, la Tulutta et firkantet sepestykke ned i bollen, hun.

Virkningen var storartet. Gullfiskene ble så livlige! Det så ut som de hadde en slags konkurranse om hvem som kunne hoppe høyest opp av vannet og blåse de største sepeboblene!

Tulutta klappet i hendene og lo og heiet, men så kom Makronelle settende for å undersøke hva som stod på.

-Nei men Tulutta! Sala og Fantomet får da minsanten holde seg rene selv, uten å bruke opp vår kostbare vaskesepe!

Så måtte Tulutta tømme bollen og ta ut sepen, da. Og snart lå gullfiskene i den vanlige, fredelige rundkjøringen igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Plutselig ble jeg barn igjen!
Dette lo jeg meg aldeles skakk av som liten. En humor jeg ikke kan forklare, men som bare gikk rett til hjertet.
Tusen takk for en gledelig påminnelse, anne. Kanskje blir et av barnebarna utsatt for Tulutta og Makronelle i sommer... Melodien fra barnetimen går i øret!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-)!

Jeg fant boken på brukthandel i dag - MÅTTE bare ha den, så klart, ettersom vi har mimret om barnebøker og pratet om Tulutta og Makronelle her inne... Og jeg som bare har et VELDIG vagt minne om damene, ganske sikkert fra Barnetimen for de minste, er nå klar til å gjøre et dypdykk for å se om jeg kan huske noe mer enn navnene og strofen "Løype, løype, løype, for Tulutta og Makronelle". Hadde jeg nå bare hatt et piano å klimpre på, for det er til og med noter i boken! (Nei, jeg kan definitivt ikke spille piano. Men jeg kan klunke etter noter med pekefingeren, og jeg lurer veldig på hvordan den sangen egentlig går....)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke barnetimen for de minste - nei, den ORDENTLIGE barnetimen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oioioi - beklager! Jeg er nok yngre enn Lillevi og deg (som Lillevi bemerker i kommentaren under) - men jeg HAR vokst opp med barnetimer på alle kanter, både på hverdagsmorgener og på lørdagsettermiddager. Bare så dét er sagt. ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp!
Barnetimen for de minste var om morgenen, hver dag. Den ORDENTLIGE barnetimen lørdg kveld. Du er yngre enn Marit og meg, annnelingua - men for all del, kos deg med de to tantene.
I min bok står navnet til min eldste datter; hvor gammel er jeg egentlig...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

All lykke jeg ønsker jeg deg med dypdykket! Vet nesten ikke om jeg tør å foreta det selv; kan noe bli ødelagt....
Det er spesielt barnetimens versjon som sitter i mittt hjerte, med sangen. Hvis du har anledning til å komme på boktreffet 5. juni, lover jeg å SYNGE den første strofen for deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ergerlig at jeg ikke kan komme - vi kunne ha sunget i kor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er på en strand på Kreta....
Så artig det hadde vært å synge Tulutta og Makronelle i lag! Vi går for flere bokelskeretreff. Tenk på hva vi har felles!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dét hadde vært noe - jeg ser for meg Marit og deg i reneste barbershop-stil... Subsidiært springende rundt mellom bokelskerne med stekepanne i høyre hånd og teppebanker i venstre, flagrende forklebånd til alle kanter, mens dere synger "løype-løype-løype" for full hals. Er det SIKKERT at Marit heller vil til Kreta enn å forlyste bokelskerne med skjønnsang?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl Bakken