Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg må innrømme med en gang at jeg leste denne boken litt for fort og med litt for lite fokus, pga. det litt tunge teologiske språket og litt avanserte setningsbygningen. Det angret jeg på etterhvert! I de siste kapitlene ble jeg nemlig grepet av hvor mye klokt og interessant som stod der, og jeg vil lese den igjen med større konsentrasjon senere!

Forfatteren er en katolsk prest og karmelitt, og boka har derfor et kristent perspektiv på kjærlighet. Men mye av innholdet er allikevel alment for alle, og ikke minst viktig og flott. Han setter dessuten kristendommen i et virkelig godt og vakkert lys som rører ved hjerterota! Forfatteren er tydelig belest, og trekker inn sitater og tekster fra en stor mengde andre tenkere av forskjellige slag. Jeg tror at dette er ei bok som jeg kan lese igjen og igjen, og som jeg kan få noe forskjellig ut av hver gang alt etter hva som foregår i livet mitt på det tidspunktet.

Kapitlene heter "Kjærlighetens tvetydighet", "Gud er kjærlighet", "Eros og agape", "Kjærligheten til Gud og til vår neste er ett", "Kjærligheten til seg selv", "Kjærlighet er åpenhet", "Kjærlighet søker forening", "Kjærlighet er en skapende kraft", "Kjærligheten er inkarnert", "Gjensidig kjærlighet" - i form av ekteskap og vennskap.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimge