Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Høyst aktuelt i dag - er blitt en politisk fange slik jeg ser det.
At han i det hele tatt kan bli utlevert til USA sjokkerer meg. Man har egne domstoler i Europa. Assange er australier ikke amerikansk. Ville USA utlevere en av deres til Europa i samme situasjon - NEI.
Nå risikerer journalister strenge straffer å gjøre jobben sin hvis ikke myndighetene ikke liker det.

NRK
"Tidligere The Guardian-redaktør reagerer på spionasje-anklage
Siste runde i kampen mellom Julian Assange og britiske domstoler er i gang. Wikileaks-grunnleggeren kan bli utlevert til USA, der han risikerer 175 års fengselsstraff."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forfølgelsen av Julian Assagne handler om en stor urett som angår oss alle. Den viser hvordan vestlige myndigheter, assistert av de store mediehusene, systematisk har forfulgt en budbringer som har avslørt krigsforbrytelser, lovløse fengslinger, korrupsjon og løgner. Men i stedet for at de skyldige stilles til ansvar, er det budbringeren som blir forfulgt og straffet.
Denne boka forteller om bakgrunnen for at Assagne ble en statsfiende av USA og måtte søke asyl ved den ecuadorianske ambassaden i London. Den tar for seg betydningen av Wikileak` viktigste avsløringer og forklarer hvorfor disse skaffet Assagne stadig nye fiender. Boka handler også om den massive svertekampanjen Assagne ble utsatt for i vestlig presse i årene etter 2010, også i norske medier.
Boka er en hyllest til sivilt mot og et ansvar for pressefriheten i en tid der begge deler er under sterkt press.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Malinn HjortlandHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30Margrethe  HaugenJoannIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie Uvaag