Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Lesbisk kjærlighet. Om det å være grøndlandsk. Og selvmord, masse selvmord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde Grønland vært et eget land, hadde det hatt verdens høyeste selvmordrate. Blomsterdalen er en vakker og stygg roman om selvmord blant unge grønlendere. Her møter vi hjertevarme karakterer. Her er humor. Og her er håpløshet. Verden skulle ligget åpen for hovedpersonen. I stedet lukker den seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun er oppvokst på Grønland, men forstår og snakker dansk godt. Nå er verden åpen for henne. Hun har kommet inn på universitetet i Århus; på antropologi-studiet. Hun vil gjerne forlate hjemmet, men ikke kjæresten, men de skal jo ses til jul.
I Århus klarer hun ikke å finne roen. Grønland ligger fire timer bak Danmark, og når kjæresten er våken, klarer hun ikke å sove. Forelesningene forstår hun ikke, og eksamen nærmer seg uten at forståelsen har økt. Sosialt sliter hun med å skjønne ord og uttrykk, i tillegg til sarkasme. De driver ikke med det hjemme. Der snakker de så rett fra levra som det går, og det fungerer dårlig i Danmark.

Nok en rå og brutal bok fra forfatteren, der bakteppet er den skyhøye selvmordsraten på Grønland. Også i denne boken starter hvert kapittel med et selvmord.

God, annerledes, og veldig leseverdig. Boka er nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og jeg håper at den vinner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaG LBjørg Marit TinholtPiippokattaEvaanniken sandvikMarie HolterKirsten LundHanne Kvernmo RyeLinnTor-Arne JensenEllen E. MartolAnn ChristinKaren RamsvikEmil ChristiansenLinda NyrudLise MuntheTove Obrestad WøienDannyEgil StangelandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechKnut HauglandNina SolåsRoger MartinsenInger-LiseLeseberta_23ToveBjørg  FrøysaaRandiAHilde H HelsethTone HGrete AastorpsiljehusmorMarianne MHarald KMarianne  SkageJan-Olav SelforsTheaReadninggirl30