Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Helt fantastisk fantasy / steampunk-trilogi.
Jeg er ikke sikker på at dette noensinne var ment for barn, men det bør være egnet for unge voksne, selv om det har noen tankevekkende temaer og kapitler.
For det meste er alle bøkene er pageturn-ere, spesielt den første. Det er noen kjedelige øyeblikk her og der, men det er hovedsakelig fordi det er så mye som skjer at Pullman tar sin søte tid (ord) for å forklare alt.
Karakterene er interessante, spesielt Lyra, Mrs. Coulter og Lord Asriel. Men også mindre karakterer som Serafina Pekkala (J.K. Rowling kunne ikke kommet opp med et bedre navn!) og Mr. Scoresby.
Beskrivelsene, spesielt landskapsbeskrivelsene, er svært detaljerte, til det punktet hvor jeg noen ganger følte Pullman kunne ha hoppet rett til handlingen i stedet. Men dette er småplukk.
Jeg lærte mye om karakterutvikling fra disse bøkene. En karakter som Mrs. Coulter er spesielt interessant fordi hun er helt uforutsigbar, og likevel har hun en bue der hun går fra å være virkelig forferdelig i den første boken til mer av en frelser i den siste, alt mens hun beholder sin uforutsigbarhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AvaGunn Kari  PlathePiippokattaDaffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11KserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt Fagertveit