Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En bok som fortjener mer oppmerksomhet! Publisert på Ebok.no i april 2016, i kategorien "humor", med stor variasjon i form og innhold, fra apokalyptisk galgenhumor og absurde hyperboler, via sublime litterære parodier, til overraskende slapstick. Det er også eksempler på "syk humor" og såkalte oxymorons. Boka består av 11 separate tekster, hvorav den første er et slags forord. Av de ti hovedtekstene er rundt halvparten plassert til fremtiden, to eller tre av dem kan kalles "science fiction". Ifølge undertittelen er dette "fabler", en kategori som kjennetegnes av satire eller moralisme. Det er her klart lagt mest vekt på satiren, moralen må i mange tilfeller være å ikke følge hovedpersonenes tidvis tvilsomme eksempel. Fabler er også ofte bevisst oppdiktede eller opplagt urimelige fortellinger, flere av tekstene følger ikke dette mønsteret. Likevel gir jeg boka de beste skussmål, siden jeg mener den fortjener flere lesere, og, ikke minst trenger norske lesere flere absurde, elleville og sprudlende bøker som denne!

Sitat: "Vi ble nektet å komme inn steder fordi vi hadde joggesko. Vi ble nektet på grunn av dongeri. Vi ble nektet fordi vi ikke hadde med damer. Alt dette foregikk ved inngangen til relativt ordinære spise- eller danse-steder, flere av dem virket helt tomme. Det eneste stedet vi slapp inn var Burger King, og selv der ble vi behandlet som spedalske med rabies, spanskesyken og svartedauen.
I ren trass iførte vi oss strandsko og korte shorts, og prøvde å ta oss inn på en av de fineste restaurantene i byen, et sted som hadde noe sånt som 48 Michelin-stjerner. En av oss gikk i bar overkropp og prøvde å bestikke en dørvakt med en belgisk mynt verdt 2 øre, en av oss hadde en hudfarget, hullete singlet med bilde av en trailer og påskriften «Keep on trucking», en av oss gikk kledd i en humor-trøye med Ford-logoen, og bokstavene «ord» byttet ut med «uct».."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageBjørg Marit TinholtNorahEllen Lindheim SlettevoldOdd HebækAnniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine Olsrød