Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er en liten og viktig bok som Brystkreftforeningen og Kreftforeningen ga ut som en del av Rosa sløyfe aksjon.
Boka gir et bredt bilde av hvordan det er å leve med kreft og evt etter en kreft diagnose, både for de som er rammet selv, og pårørende. De har også fått med ungdom som pårørende, og en mann som har fått brystkreft. Boka gir også endel info om de litt mer skjulte tingene ved brystkreft, noe jeg syns var veldig interessant.
Det eneste jeg savner er litt mer følelser i endel av historiene, noe jeg syns bedret seg i flere av de siste historiene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en liten pocket-bok som er utgitt av Cappelen i samarbeid med Rosa sløyfe-aksjonen.

Det positive med denne boken er at det er ett stort spenn i historiene vi får høre. Den første vi møter er en lege som jobber med brystkreft, hun forteller om store fremskritt, noe statistikk og fokuserer på at det ikke er så håpløst som man kanskje tror. Etter dette fortelles det personlige historier fra veldig ulike mennesker som fokuserer på ulike ting. Det er kvinner i ulike aldre og livssituasjoner, noen er friske nå, andre har fått beskjed om at de aldri bli friske. Ekstra pluss for at de har fått med en mann som ble rammet av brystkreft, de blir ofte litt glemt siden dette i stor grad rammer kvinner. Det er også stort fokus på ettervirkningene av behandlingene, noe som kanskje ikke er så kjent.

Språket er enkelt og rett fram, det er de personlige historiene det fokuseres på.
Det er noen småfeil her og der i forhold til skrivefeil og noe jeg oppfatter som ett merkelig innlegg midt i en annen historie. Dette er bare småpirk og ikke noe som tar bort fokuset fra fortellingene.

Om du ønsker å lære mer om brystkreft og hvordan det påvirker mennesker, samtidig som du støtter en god sak, vil jeg anbefale denne boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M