Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Flukten fra leir 14 er første bok jeg leser om Nord-Koreas leire for politiske fanger. Nord-Korea har mellom 150 000 og 200 000 politiske fanger. En av dem var hovedpersonen Shin Dong-hyuk, som forteller historien sin til journalisten Blaine Harden, etter flukten. Det leseren får vite er verre enn noen historier jeg har lest tidligere. Shin Dong-hyuk er født i fangenskap, og overlever ved å tyste på medfanger for å få litt ekstra mat. Alle fanger gjør dette, og på den måten har leirene full kontroll på alt som skjer, og det som ikke skjer. Alt for å få litt ekstra mat. Tortur og henrettelser foregår hele tiden. På mange måter er dette en forferdelig historie, men den er en øyeåpner for hva som skjer i verdens mest lukkede land. Kan godt sammenlignes med historier fra Gulag og Holocaust.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fra livet i en leir i Nord-Korea, en gutt som er født og oppvokst der. Deretter hvordan han klarte å flykte derfra.
Aktuell bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, dette var tøffe greier ...
Det gjorde vondt å lese historien om Shin, hans oppvekst og kampen for å overleve under de forferdelige forholdene i fangeleiren.
Å bli født i en lukket fangeleir, hvor man blir sulteforet med dårlig mat, hvor man ikke får vite noe om verden utenfor fangeleiren - men blir opplært til å være lydig mot diktatoren, der straff og tortur er dagligdags, og der alle blir oppfordret til å angi hverandre for den aller minste lille ting. Man kan ikke stole på noen, ikke en gang de man er i familie med.
Vanskelig for oss i den frie verden å forestille seg hvordan det er å vokse opp i et slikt grusomt og undertrykkende diktatur. - Men jeg blir bare desto mer klar over hvor heldig jeg er som er født i lille, snille Norge.
Om bare halvparten av det som er skildret i boka er sant, er det mer enn ille nok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibeke