Viser 1 til 1 av 1 omtaler

"Watcher in the shadows" er skrevet til unge lesere - men jeg kan si etter jeg nå nettopp har lest den ut at den er velegnet til voksne også!

Overraskende nok finnes det én skikkelse som særlig i "Englenes Spill" spiller en stor rolle og som jeg med fryd (og angst) møtte igjen i "Watcher in the Shadows". Det kom uventet men gjorde leseopplevelsen ekstra bra om man har alle av bøkene i "de glemte bøkers kirkegård" serien present. Det lot meg til og med se enkelte, små men for meg viktige inntrykk jeg fikk fra "Englenes Spill" og "Himmelens fange" i et annet lys.

Jeg vil ikke røpe for mye av historien, men så mye er sagt: det er spennende, gripende og underholdende selv om man ikke er ungdom. Boken har en overraskende dybde i forhold til metaforer til krig, personlige demoner etc. som peker på at Zafon tar sine lesere - uansett alder- meget alvorlig.

For eksempel fikk jeg frysninger når jeg leste følgende sitater som jeg personlig assosierte med andre verdenskrig og hvordan farlige overbevisninger som fascisme alltid har et opphav og at dens følger kan være - mild sagt- katastrofale:

"He wrote to me from Berlin, where he said he was involved in a great task that would one day change the world. Millions of children were receiving his gifts. Millions of children who would, one day, form the greatest army ever known. I still don't know what he meant by those words.".

"There are shadows in this world, Ismael,...Shadows that exist inside each one of us."

Boken minnet meg med andre ord på at en slik krig kan oppstå igjen og at vi bærer et ansvar for både medmennskelighet og for å utfordre våre egne skygger. Faktumet at dette kommer fra en bok rettet til ungdom er fantastisk!

Jeg fikk mye mer ut av Watcher in the Shadows enn jeg har forventet - anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidi