Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne boken hadde jeg ikke hørt om før Stephen King nevnte den i etterordet til sin egen mesterlige tidsreiseroman, "11.22.63." King beskrev den som den ultimate tidsreiseboken, og han har tydelig latt seg inspirere.

Finney er vel mest kjent for å ha skrevet "The Body Snatchers", en roman som er filmatisert flere ganger. Men "Time and again" er noe helt annet. Det er science fiction, men alt det tekniske rundt Einsteins teorier om tidsreiser er tonet ned til fordel for nydelige beskrivelser av fortiden.

Hovedperson Simon Morley blir med i et hemmelig militærprosjekt som ingen egentlig har tro på. Likevel ender han opp med å ta steget fra 1970-utgaven av New York til 1882-versjonen. Det blir det både spenning, romantikk og ikke minst solide doser velskrevet nostalgi av. Og i likhet med all god science fiction greier romanen å si noe viktig om alvorlige temaer. For vil det amerikanske forsvaret nøye seg med å bruke tidsreisemulighetene til rent vitenskapelige formål?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaVannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGro