Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Vi følger Lee Fiora, en middelklassejente som ved hjelp av stipend tilbringer fire skoleår på den eksklusive kostskolen Ault.

På overflaten er dette en beretning om klasseforskjeller, og utfordringene ved å gå fra å være best i et mindre samfunn til middelmådig i et større. Men boken klarer på en stilfull måte å overbringe hvor rart det er å leve i en liten boble som først og fremst består av de folkene man hele tiden har i sin umiddelbare nærhet, hvordan man vet hvem alle er, og likevel ingen fordi man bare kjenner dem i denne spesielle settingen. Det er et folkehøgskole-over-litt-for-mange-år over hele kostskolekonseptet.

Lee viser deg også hvordan det var å være ung, hvor lett det er å se forbi sitt eget potensiale, hvor viktig jakten på en plass i gruppen, samt det å samtidig kunne få være alene er på en og samme tid. Ungdomstiden er intens, klein, levende, og veldig veldig øyeblikksviktig for enhver tenåring. Fortellerstemmen i boken bidrar til å gjøre leseren bevisst på dette ved å innimellom beskrive det hele fra et senere tidspunkt, som voksen og mer observerende.

Språket er solid(også oversettelsen), i det hele tatt er boken solid og velskrevet, og går neppe ut på dato med det første.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorTor-Arne JensenmgeKirsten LundTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenVannflaskeRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer Smedaas