Viser 1 til 10 av 19 omtaler

En fin historie, men først og fremst er det perspektivet fra jeg-personen som gjør boken spesiell. Det er tydelig at forfatter har satt seg inn i autisme og det ville ikke overraske meg om han også personlig erfaring med autister. Christoffer møter verden med helt andre utfordringer og perspektiv enn det den gjengse neurotypiske person gjør. Boken er definetivt ikke som alle andre og jeg er glad for å ha lest den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok som virkelig bergtok meg. Helt fra første side var jeg fanget og klarte nesten ikke å legge den fra meg. Dette er en bok jeg kommer til å tenke mye på og som jeg anbefaler på det sterkeste, spesielt hvis du jobber med eller kjenner mennesker med samme utfordring som Christopher.

Og kanskje den bidrar til å gi samfunnet som helhet en bedre forståelse av autisme og Asperger. At de som går med hørselsvern på kjøpesenteret eller skriker når noen kommer borti dem ikke er gale, men er mennesker med hjerner som fungerer litt annerledes.

For hva er egentlig normalt? I Christophers verden er det han selv som er den normale. Alt handler om perspektiv, og perspektivet i denne boken vil absolutt gi deg noe å tenke på. Og noe å lære av.

Dette er absolutt en bok du bør lese.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nydelig fortelling sett fra med en liten autistisk gutts øyne. Tankevekkende, vakkert og lettlest.
Anbefaler på det sterkeste å høre denne på engelsk, og på lydbok. (Ligger på Storytel)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En roman som har stått lenge på leselista. Den innfridde. Jeg synes den hadde mange kvaliteter; den var bl a morsom, tankevekkende, trist, lærerik. Absolutt verdt å lese. Link til et blogginnlegg jeg skrev om den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er første gang jeg har lest en bok som handler om en som har aspergersyndrom. Hovedpersonen i boka, Christopher, han er femten år, og han har nemlig aspergersyndrom. Med tanke på at jeg aldri har lest en slik bok før, følte jeg at jeg lærte veldig mye. Samtidig fikk jeg en kommentar tidligere av en jente som har aspergersyndrom. Hun hadde lest denne boka, og det er favorittboka hennes, fordi den beskriver hvordan det er å ha aspergersyndrom. Hun kunne virkelig kjenne seg igjen i boka. Og det er jo utrolig bra, fordi de gjør boka mye mer ekte.

Som jeg nevnte, så er The Curious Incident of the Dog in the Night-Time en utrolig lærerik bok. Jeg føler at jeg har fått et større innblikk når det gjelder akkurat dette syndromet. Nå vet jeg litt mer hvordan det er å ha det, og hva som kan skje etc. Moren min måtte faktisk lese denne boka på grunn av jobben hennes(pedagog.) Og det viser jo hvor god denne boka er til å lære folk mer om aspergersyndrom.

Jeg likte veldig godt hvordan vært kapittel var et primtall, istedenfor 1, 2, 3 osv. Men det er fordi Christopher liker veldig godt matte, spesielt primtall. Kul detalj.
Samtidig er det veldig mange diagrammer og fotnoter og slike ting. Det var matteoppgaver også. Jeg skjønte ikke mye av det, men jeg synes det var interessant. De gjorde boka mer spennende.

Selv om boka tar for seg et tema som kan virker litt "tungt," så er det en veldig lettlest bok. Det var gøy å lese om alle karakterene, og jeg hadde lyst til å lese videre. Dessuten er det en ganske kort bok, og jeg tror de fleste kommer til å like den. I tillegg trenger man ikke å kjenne seg igjen i karakterene for å nyte boka. Jeg gjorde ikke det, men jeg likte fremdeles boka kjempegodt.

Tittelen er utrolig kul. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. Det er alltid morsomt med lange titler, spesielt når du skal fortelle noen om hva boka heter. Tittelen er en av delene som fikk meg til å lese boka, fordi den høres jo utrolig kul ut! Veldig mystisk.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time er en veldig unik bok, fordi jeg har aldri lest en slik bok før. Det er ddet som gjør den så spesiell. Jeg anbefaler at alle burde lese denne boka, fordi man kan virkelig lære noe. Du kommer ikke til å angre.
Opprinnelig publisert på bloggen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Curious Incidend of The Dog in The Night-Time

Boken The Curious Incidend of The Dog in The Night-Time er skrevet av den engelske forfatteren Mark Haddon og handler om gutten Christopher.

Christopher Boon er en femten år gammel gutt med asbergersyndrom. Han er vanvittig smart og ett mattegeni av de sjeldene, men når det kommer til mennesker, så vet han lite.

En dag så finner Christopher naboens hund død med en høygaffel stukket gjennom magen. Christopher bestemmer seg for å finne den mystiske morderen, og skrive en bok om hva han finner ut.

Jeg synes boken var lærerik og fin, men samtidig spennende. Christopher viser mot ved å prøve å trosse sine vanlige og faste rutiner. Jeg vil anbefale denne boken for alle i 12 års-alderen og oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Christopher Boone er ikke som alle andre hovedpersoner i krimbøker. Han har asperger syndrom. Han er flink i matte, men ikke flink til å forstå seg på mennesker. Han hater å bli rørt av andre mennesker og misliker fargene brun og gul.

Nå tenker du sikker at dette er en sær bok, men du burde gi den en sjanse. Og les den på engelsk, da er den så mye bedre. Vi blir godt kjent med Christopher, samtidig som vi følger hans opplevelser når han skal være detektiv og finne morderen som drepte hunden Wellington. Men dette mordmysteriet viser seg å handle om mer om hvem som myrdet hunden.

Se min anmeldelse av boka; The Curious Incident of the Dog in The Night-Time

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Overbevisende innblikk i tankene til en ung gutt med Aspergers syndrom. Boken er lettlest, morsom og tankevekkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda A