Ta kaka

av (forfatter), Kari Støfringsdal (forfatter), Heidi Brunstad-Øyehaug (forfatter) og Oskar Andersen (illustratør).

Selja forlag 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneheld 200 oppskrifter på kaker frå Vestlandet, alt frå julekaker og formkaker, til rullekaker og fromasjkaker, og er eit forsøk på å vise mangfaldet i vestlandsk kakebakst. Samtidig gir boka ein historisk gjennomgang av vestlandsk bakekultur og baketradisjonar, frå enkle bakverk i mellomalderen, og fram til moderne kaker i vår tid. Har register.

Omtale fra forlaget

TA KAKA Frå hellebakst til kunstferdige konditorkaker. Frå julekaker til lekre dessertar. Rikhaldige kakebord er tradisjon når noko skal feirast på Vestlandet. TA KAKA serverer for første gong vestlandskakene på eitt brett. Dette er ei norsk kakebok der kakene vert sette inn i ein større kulturhistorisk og geografisk samanheng. TA KAKA er ei reise i tid og rom: vi ser på utviklinga frå dei første enkle bakverk i tidleg mellomalder og fram til dagens moderne kakekunst. Boka er òg ei reise på Vestlandet, frå Egersund i sør til Kristiansund i nord. Kaketradisjonar frå bygd og by er med, ikkje minst frå "kakehovudstaden" Bergen. TA KAKA inneheld kring 200 oppskrifter frå heile Vestlandet og er rikt illustrert. Lat deg inspirere av flotte bilete til spennande kakebakst! Hovudfotograf er Oskar Andersen. Åse Kongsvik (f.1962) driv Henjatunet gardskjøken i Leikanger, der ho serverer festmat med lokale, økologiske råvarer. Kari Støfringsdal (f.1947) er bondekone i Jølster og har sentrale verv i Norges bygdekvinnelag. Ho er utdanna faglærar i husstell, og held mange kurs og føredrag om mat. Åse og Kari har tidlegare skrive bøkene "Fjordamat - Kokeboka for Sogn og Fjordane" og "Alle tiders Fjordamat - til høgtider og merkedagar", begge Selja Forlag. Heidi Brunstad-Øyehaug (f.1962) er lærar ved Høgskulen i Volda, avd. heimkunnskap. Ho har tidlegare skrive boka "Bakebok for mannfolk - og folk flest".

Bokdetaljer

Forlag Selja forlag

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788291722566

EAN 9788291722566

Omtalt sted Vestlandet

Språk Nynorsk

Sider 223

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Fjordamat" av Åse Kongsvik
  • "Smalhans - sunn, god og rimeleg mat" av Gunda Djupvik
  • "Ta vare på mamma" av Kyung-Sook Shin
  • "Kreta-døgn - roman" av Tove Nilsen
  • "Hunden fra Baskerville - en beretning om Sherlock Holmes" av Arthur Conan Doyle
  • "Dei som flyktar og dei som blir - mellomår" av Elena Ferrante
  • "Markus og Diana - lyset fra Sirius" av Klaus Hagerup
  • "Historia om det nye namnet - unge år" av Elena Ferrante
  • "Tom Sawyer" av Samuel Langhorne Clemens
  • "Hvite tenner" av Zadie Smith
  • "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr
  • "Sankta Psyko" av Johan Theorin
Alle bokanbefalinger for dette verket