Elevportretter

fra det flerkulturelle klasserommet

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2001 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Siljes eksemplar av Elevportretter - fra det flerkulturelle klasserommet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fag

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vi møter 4 elever oppvokst i henholdsvis India, Eritrea og Kenya, Pakistan og Vietnam, i et flerkulturelt klasserom på en videregående skole i Oslo-området. Vi følger dem gjennom tre års skolegang. Portrettene av elevene er bygd opp rundt en analyse av deres arbeid med litteratur av norske forfattere som Ibsen, Lie, Skram og Hamsun. Analysen gir et innblikk i skolehverdagen og i tankeverdenen til elevene. Gjennom egne tekster og i intervjuer med læreren forteller elevene om deler av tilværelsen sin både før og nå, og om hvordan de forholder seg til det norske samfunnet og til samfunn de har hatt tilknytning til gjennom oppveksten. Først og fremst forteller elevene om hvordan de opplever arbeidet med norsk litteratur i det flerkulturelle klasserommet. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Amanda, Yonathan, Omar og Sáng er født og oppvokst i henholdsvis India, Eritrea og Kenya, Pakistan og Vietnam. I ungdomsalderen emigrerer de til Norge. De har med seg erfaringer og opplevelser fra de samfunnene som de har vokst opp i, og de gjør nye erfaringer i Norge og får ny tilknytning her, særlig som elever i norsk skole.
I boka møter vi disse elevene i et flerkulturelt klasserom på en videregående skole i Oslo-området. Vi følger dem tett gjennom tre års skolegang. Portrettene av elevene er bygd opp rundt en analyse av deres arbeid med litteratur av norske forfattere som Ibsen, Lie, Skram og Hamsun. Analysen gir et innblikk i skolehverdagen og i tankeverdenen til elevene. Gjennom egne tekster og i intervjuer med læreren forteller elevene om deler av tilværelsen sin både før og nå, og om hvordan de forholder seg til det norske samfunnet og til samfunn de har hatt tilknytning til gjennom oppveksten. Først og fremst forteller elevene om hvordan de opplever arbeidet med norsk litteratur i det flerkulturelle klasserommet. Som forskende lærer med nærhet til undervisningen og med forskningens krav om en pålitelig og troverdig framstilling, gir forfatteren sine bilder av elevene og drøfter skolens formidling av kulturarven i form av eldre norsk litteratur. I boka kommer noen av de spenningene og utfordringene som disse problemstillingene skaper, til uttrykk.
Rita Hvistendahl (født 1955) er forsker ved Institutt for lærerutdanning og har skoleutvikling, Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra undervisning i skolen. Elevportretter. Fra det flerkulturelle klasserommet bygger på hennes doktoravhandling.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788215000374

EAN 9788215000374

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket