En personlig reise i Amerika

fra Kennedy til Obama

av (forfatter).

Orion 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Siljes eksemplar av En personlig reise i Amerika - fra Kennedy til Obama

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ymse - doku mm

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har fulgt amerikansk politikk siden 1960-tallet, og i denne boken foretar han en reise i tid hvor han ser på utvikling fra president Kennedys dager, til Barack Obamas valgkamp. Forfatteren har intervjuet en rekke amerikanere som forteller om hvordan de har opplevd og ser på utviklingen. Med bidrag fra bl.a. tidligere visepresident Walter Mondale, Michael Dukakis og Andrew Young. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

De er blitt lynsjet og utskjelt. Den svarte mannen på undergrunnen i New York kunne være sint, men han sluttet aldri å drømme. Ingen sier at det er slutt på rasediskrimineringen i USA, men utviklingen har kommet langt. Drømmen lever videre. President Kennedy var en av deres tidlige forkjempere. I år, en generasjon senere, kan en av deres egne, Barack Obama, bli valgt til president. Han har nådd "the Mountain Top" ville Martin Luther King sagt. Obama lever den amerikanske drømmen. Hva er skjedd i det amerikanske samfunn? I denne boken tar tidligere NRK-medarbeider Audun Tjomsland oss med på en reise i tid gjennom USAs utvikling - fra Kennedys dager til Obamas valgkamp. Den forteller også om fenomenet Obama, en uvanlig politiker med aner fra Kansas og Kenya. Tjomsland har også latt en rekke kjente og ukjente amerikanere, mange av dem med norsk bakgrunn, fortelle om hvordan de har opplevd og ser på utviklingen. Blant dem er tidligere visepresident Walter Mondale. Audun Tjomsland (f. 1943) fra Sandefjord har fulgt amerikansk politikk siden 1960-årene. Han avsluttet sine statsvitenskaps - studier i USA i 1968 og jobbet deretter i Aftenpostens utenriksavdeling og i NRK Dagsrevyen, bl.a. som korrespondent i New York. Han har vært redaktør av Sandefjords Blad og informasjonsdirektør i Braathens SAFE og NSB. I år kommenterer han amerikansk politikk for ABC Nyheter.

Bokdetaljer

Forlag Orion

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788245808766

EAN 9788245808766

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 320

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket