Det Gyldne evangelium

av (forfatter).

Unknown Binding

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Kirsten Lunds eksemplar av Det Gyldne evangelium

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Scott, Gabriel

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Format Unknown Binding

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

-- Makt kan være godt, sa Vårherre -- men makten over andre er intet, makten over seg selv er alt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

De ler av han, menneskene ja. De har fått øye på skavanken, det er gjerne den de ser først. Og har de først fått øye på skavanken, har de vanskelig for å se annet enn den. Og så haster de med å felle dommen – fort, urettferdig og ugjenkallelig, som deres sedvane er. Denne hast er deres store svakhet- en svakhet som de holder for styrke og ser som et ubedragelig tegn på skarpsyn og treffsikkerhet, mens det i virkeligheten er tegn på at de er nærsynte og overfladiske og ikke kjenner det menneske de dømmer – og enda mindre kjenner seg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Håpet, det var som skyen, sa du, fang den og se hva du får. Nei, håpet er snarere som solen selv, mist den og se hva det var --

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den fluen, den fluen. St. Peter kjente det ganske som den var kommet helt inn i hodet hans. Den surret og summet og brummet bak pannen, den ble større og sintere og farligere av seg, den suget med sabelen og stakk med brodden, den snakket til slutt med tydelige ord. - Din pralhans sa den, din gamle dompap, som vil forbedre verden med snakk! Vet du ikke, du selvgode narr , at den som vil forbedre verden, han må først forbedre seg selv? - Jo, jo, svarte St. Peter og vred hendene sine - det er sant hvert grann. - Men hva gjør du for noe? Du sleper omkring med en diger rulle og fyller den daglig med drabelige ord - som ikke verden har ord nok fra før! Om du brukte tiden til gjerninger! Om du lot skriveriet fare og handlet så meget mere i stedet og viste verden et godt liv! Ord, sier verden og ryster på hodet , dem kan vi gjøre selv. Så menn, verden har rett i det, verden er full av kloke ord- om det bare kom an på ord, hadde verden vært reddet for lenge siden. Og nå kommer du med en skjeppe til og tror du kan gjøre noe med det? La fare, St. Peter, la fare det - nye ord, nye byrder, mere røk, mere sand... - Ja, ja sa St. Petter knust - det er så sant som det kan bli. - Har du ikke også merket at skreppen blir tyngre og tyngre, og vet du ikke hva det kommer av? Å jo, så menn gjør du så. Du vet at det ikke er duggen som gjør det eller annen slags fuktighet. Du vet at det ikke er blekket som gjør det, men alle de dårlige ord du har skrevet, dine mange tåpelige og urettferdige klager , som tynger i skreppen som slagg og sten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

født 8. mars 1874 i Leith (nå Edinburgh),
død 9. juli 1958 i Arendal, Aust-Agder
Wikipedia


Godt sagt! (4) Varsle Svar