Jeg er for tiden, Påsken & våren 2013, godt i gang med Min Kamp 6. Siste bok i det jeg vil kalle det største litterære verk utgitt i Norge i moderne tid - attpå til skrevet av en norsk forfatter! Det har vært en fest å lese Min kamp bøkene. Fire år med innlagte og nødvendige lesepauser har verket tatt, men som sagt - storslått, fantastisk litteratur. Det hadde vært interessant å lese flere synspunkter om dette romanverket. Jeg er som dere ser überbegeistret.

Eneste som irriterte meg og forstyrret min begeistring var fire irriterende uvaner forfatteren gjentok og gjentok og gjentok... Den evindelige røykinga (ok, dette kan være et grep for å demonstrere forfatterens evige weltsmerch), alt dette forferdelige margarinklinet han smører på brødskiva (gi den mannen godt meierismør/ Røros-smør!!!), at forfatteren skriver "likesom" i stedet for "liksom" (er dette valgfritt?) og til slutt det stadig uløste mysteriet hva han egentlig lever av alle disse årene han driver rundt, grubler, feiler, men også skriver disse bøkene. Får han lønn av forlaget? Mystisk..

Jada, prosaiske bagateller kanskje, men nå er det nevnt. Ka dokker tru?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Litt trist at ingen bokelskere og litteraturvenner har synspunkter på bokverket til Knaus. Jeg er nå godt og vel omtrent halveis i sekser´n. Må innrømme at jeg slet kraftig med den nærmest endeløse og for meg traurig pedantisk detalj-freak & "modernist poetry-geek" diktanalysebiten som ligger der som en nærmest ugjennomtrengelig vegg - et poetisk vilniss - foran det berømte essayet om Adolf Hitler. Selve skatten i Knausgårds sjette bok; Essayet om Adolf Hitler! For det er det det er. Det vitale midtpartiet! Fantastisk! Knallbra!! Det kan leses som et selvstendig essay og som en glimrende selvstendig analyse, men også som forlengelse av bøkene, selve tittelen og alt vi finner av traumatisert tankegods i dette verket. Livskampen, min kamp og... din kamp?

Jeg har sett at mange ikke deler min begeistring. Mange orker rett og slett ikke nærme seg monsteret, demonene eller det vonde. Men er ikke det ufattbare, det mest skremmende, det vi fornekter - selve psykens mørke feberhete sump - det mest forbudte... også det mest dragende, forheksende?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trist at du ikke får svar i tråden din.
Men du kan jo forsøke å lese litt i de andre trådene som ligger her om Knausgårds "Min Kamp". Jeg har ikke tatt med tråder med veldig få svar.

(Beklager at jeg ikke har laget klikkbare lenker av dem. Regner med du finner frem ved å bruke "klipp og lim")

Lykke til

http://bokelskere.no/tekst/137370/

http://bokelskere.no/tekst/13084/

http://bokelskere.no/tekst/2855/

http://bokelskere.no/tekst/2461/

http://bokelskere.no/tekst/5336/

http://bokelskere.no/tekst/5703/

http://bokelskere.no/tekst/91152/

http://bokelskere.no/tekst/40745/

http://bokelskere.no/tekst/14842/

http://bokelskere.no/tekst/15260/

http://bokelskere.no/tekst/22082/

http://bokelskere.no/tekst/25303/

http://bokelskere.no/tekst/39062/

http://bokelskere.no/tekst/37584/

http://bokelskere.no/tekst/43283/

http://bokelskere.no/tekst/139605/

http://bokelskere.no/tekst/129789/

http://bokelskere.no/tekst/133853/

http://bokelskere.no/tekst/145734/

http://bokelskere.no/tekst/172654/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaEvaHelena EKirsten LundJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteHilde H HelsethBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit Aamdal