Tredje Knausgård på tre uker - ville jeg få fornemmelser av forspisning? På ingen måte. Tidvis hjerteskjærende om forholdet til faren, uten at Knausgård gjør noe forsøk på å forklare hvorfor faren behandler sønnene sine så dårlig som han gjør. Kanskje det kommer i en senere bok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Samme her..tredje på få uker. Nå er jeg straks ferdig med Min kamp 3, og fortsatt synes jeg at han skriver glimrende. MEN,er jeg en frafallen om jeg nå innimellom lurer på om han egentlig har noe å skrive om. (Vel, jeg har jo notert meg mange temaer, forholdet til faren, det å vokse opp, forholdet til jenter, andre gutter, besteforeldre, skolen, sport osv...men må ikke dette bli mange gjentagelser i løpet av seks bøker? Jeg bare spør?) Kan han greie å holde leserne i ånde "to the bitter end"..skal bli spennende å se, nysgjerrigheten er stor nok til at jeg ikke faller av på Knausingen etter halvgått løp i hvert fall..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg er helt enig, jeg har ikke fått nok, venter nå bare på bok 4. Synes fremdeles bok 2 er den beste så langt, men bok 3 hadde absolutt sine høydepunkter. Og det rev meg grundig i hjertet hver gang den jævla faren utviste sin ondskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, er det noe jeg er sikker på - så er det at alt kommer i en senere bok! Hvordan ellers klare å klodre ned så mange verk om sitt liv i en alder av så vidt passert 40. Tror man må være mann for å klare det.... ironisk hilsen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den var skikkelig ny og morsom :-D
Og jeg tror nok at du har rett ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitat Dagbladet i dag; "Mye av disse bøkenes appell synes å ligge i selve sladderaspektet ved dem. Enten kjenner man noen man vet er med og lurer på om de dukker opp, eller så kjenner man igjen miljøet som beskrives og fryder seg over å se det befolket med mennesketyper man selv har vært i berøring med. "

Jeg visste nok at Norges befolking aldri ville bli det samme uten Big Brother...hehe!

Spørsmålet nå er bare, skal jeg lese dette århundrets store forfatterkunst, eller skal jeg la det være?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart du må lese alle seks bøkene med tid og stunder.
Og når det gjelder sladderaspektet, er det nok bare en promille av en promille osv. av Norges (for iike å si verdens) befolkning som "kjenner" dem han skriver om.
Tror nok Knausgård vet hva han gjør. Han er sikkert klar over at det han skriver ikke er så særlig privat, men tvertimot temmelig allmennmenneskelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dagbladet er på viddene som vanleg. Appellen ligg ikkje i sladderaspektet. Appellen ligg i språket. (Det etiske er høgst diskutabelt, men det er ei anna sak i denne samanhang). Så les gjerne, men ikkje med det DB kallar sladder, som utgangspunkt

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er skrekkelig dårlig på å lese bøkene når de er "hotte" jeg er og forblir en sinke i så måte..og har bestemt meg for at min kamp i så måte er å stå imot hans kamp! Finner bare tittelen merkelig, hvorfor i all verden Min kamp, assosiasjoner til mein kampf-og nei, jeg velger pass på denne, så får hele verden få med seg de viktige årene av hans liv og la meg leve i min verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gjorde det samme med Stieg Larsson, nektet resolutt å lese. Til slutt når alle var ferdig, leste jeg likevel og ble like besatt som de fleste andre.

Den gangen leser jeg NÅ - så har jeg noe å snakke med om det jeg leser, ros og ris, så kan jeg stå midt i saueflokken og hyle med. Ikke undervurder massenes beruselse :-).

, og med tid og stunder kan jeg nostalgisk sukke, selvtilfreds - at - det var tider det, da vi stod på gatehjørnene å leste Knausgård.

Min Kamp - tittelen hinter om rensking av indre faenskap - resten kan du jo tenke deg fram til selv :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Elisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaa