Dette er en sann historie, skrevet i skjønnlitterær form, om Hans Aleksander Hansen- også kjent som Sanger-Hans. Boka begynner med vandringene fra bygdene til Christiania på 1850-tallet, og gir et bakgrunnsbilde for utviklingen i Norge. Videre fortelles historien kronologisk om foreldrene til Sanger-Hans, og fra han ble født i 1911 til 1970. Det er likevel enkeltepisoder som er trukket fram fra de ulike epokene i livet til Sanger-Hans. Dette gjør at boka ikke blir så lang selv om boka tar for seg et stort tidsrom. Hans Aleksander Hansen var født i fattige kår, og ble behandlet deretter fra samfunnets side. Boka er slik sett også en historiebok om det fattige Norge rundt århundreskiftet, og helt fram til 1970-tallet. Historien forteller om hvordan det var å ikke passe inn i samfunnet. Fra han var liten drømte Sanger-Hans om å bli dikter. Men hvordan skulle han bli det, når han var blant de nederste på rangstigen?

Jeg likte denne boka veldig godt. Den er tankevekkende, særlig med tanke på at en del av boka handler om vår nære fortid. Jeg har tenkt mye på denne boka etter at jeg leste den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadHelena EBenedikteTheaEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseKirsten LundAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitLailaStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonChristofer Gabrielsen