De vet de er fullstendig overlegne militært og at de har USA i ryggen.
Palestinerne har ryggen mot veggen. De kan ikke rygge lenger.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 155 svar.

"Dr. Omar Suleiman sits down with Dr. Thaer Ahmad, the doctor who made headlines for walking out of a meeting with President Joe Biden, to discuss his experience working at Nasser Hospital during a recent trip to Gaza."
- 18 april 2024.
- Nasser Hospital to Biden walkout / Gaza Diaries / Dr. Thaer Ahmad & Dr. Omar Suleiman

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"What seems to be unfolding in Gaza is even worse than what I saw in Bosnia."

  • Peter Maass, 16 april 2024.
  • "I'm Jewish, and I'v Covered wars. I Know War Crimes When I See Them": Reporter Peter Maass on Gaza
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er du snart ferdig nå?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Minner om at vi har ytringsfrihet i Norge. Anbefaler deg også å lese hva Julie Stenseth har skrevet om hva som har skjedd med hennes datters familie i Gaza.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilken bok handler om hennes familie?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foreslår at du orienterer deg selv på denne siden og i denne tråden så ser du sikkert hvilken bok som danner grunnlaget for disse ytringene.

Grunnen til at jeg nevnte hennes familie i mitt svar til deg, formulerte gretemor veldig fint i samme tråd:

"I løpet av alle mine år som medlem, så vil jeg påstå at det har vært uvesentlig med politiske diskusjoner. her inne. Når en av våre søstre og medlemmer opplever å få tilværelsen snudd på hodet og verre enn det i Gaza, så skal vi ikke kunne tåle hennes lidelse og frustrasjon? Og hva som er rett forum og ikke, er rett og slett uvesentlig. Medfølelse er viktigere enn alt."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ytringsfrihet; det handler ikke om ytringsfrihet. Vi er mange som reagerer på nettstedet denne ytringsfriheten utøves. Det er da drøssevis av f. eks. facebook- sider hun kan bruke. Men når hun velger å bruke nettstedet til dette, må hun forvente at de som ønsker å bruke nettstedet til det som det er laget for, reagerer. Det må da være ytringsfrihet for oss andre også?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

... Og slik det ser ut, så er vi enda flere som ikke reagerer på det!
Selvfølgelig handler det om ytringsfrihet. Hvorvidt man liker ytringene eller ikke har ingenting med saken å gjøre.

Edit: Enkeltmedlemmer på bokelskere kan ikke bestemme hvor andre mennesker kan få lov til å ytre seg. Liker du det ikke, scroll videre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er et veldig påståelig utsagn å si at det er langt flere som ikke reagerer på dette enn det er folk som reagerer på det, noe verken du eller andre kan vite med sikkerhet.
Jeg har selv reagert på dette lenge uten at jeg har uttalt meg, samtidig syntes jeg det er fint at folk gir beskjed når det er noe man reagerer på og noe man bør få lov til.
Personlig syntes jeg ikke noe om å bruke en side for bøker til andre ting enn å snakke om bøker for som Tone sa så finnes det mange ulike forum man kan ytre seg.

Hadde "alle" gjort dette så er det lett for at bøker og praten om litteratur hadde "druknet" i mye annet og det hadde i det hele tatt blitt veldig uoversiktlig.

Når det er sagt så har jeg selvsagt full forståelse for Stenseths forferdelige situasjon,men synes ikke dette er rette forum å legge det ut på.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I løpet av alle mine år som medlem, så vil jeg påstå at det har vært uvesentlig med politiske diskusjoner. her inne. Når en av våre søstre og medlemmer opplever å få tilværelsen snudd på hodet og verre enn det i Gaza, så skal vi ikke kunne tåle hennes lidelse og frustrasjon? Og hva som er rett forum og ikke, er rett og slett uvesentlig. Medfølelse er viktigere enn alt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for forståelse, jeg tenkte å slette min brukerprofil her på bokelskere.no etter kommentarene som kom rett før jul. En hendelse førte til at jeg ikke slettet den, selv om jeg ikke klarte å lese noe på dette tidspunktet. Jeg er glad for at jeg beholdt brukerprofilen, den minnet meg på alle bøkene jeg ønsket, ønsker å lese.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke slett brukerprofilen, det er så lett å angre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er mange som føler med deg, Julie.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er det, gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg synes ikke det er et veldig påståelig utsagn. Det er veldig mange medlemmer på Bokelskere.no, og kun en håndfull som har uttalt noe negativt om denne ytringen.

I praksis viser det seg ofte at det kun er de som er misfornøyde med innholdet i andres ytringer som klager/ytrer seg - det store flertallet gjør det ikke.

Jeg har ikke tenkt å gå i noen lang diskusjon om dette, annet enn å si at det er fullt lovlig å ytre seg. Det er ikke lov (som her, for enkeltmedlemmer) å prøve å diktere hvor andre kan og ikke kan ytre seg. Man kan fint ytre at man er uenig med noen - og diskutere saken som ytres, men man kan ikke bestemme over andre og deres ytringer. Uansett, jeg anbefaler alle å google "Ytringsfrihet" og se hva dette innebærer i praksis. Les spesielt hva Anine Kierulf har skrevet om temaet utallige ganger, i forhold til ytringer "noen" ikke liker. Disse ytringene er like fullt lovlige. Ytringer blir ikke mindre lovlig av at noen mener at man ikke burde ytre seg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"More media workers have been killed by Israel since October 7 than in any other conflict in modern history."
- Reporting under genocide: Six months in Gaza / The Listening Post

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The last six months have exposed the Israeli military's "complete disregard for human life," with routine evidence of summary executions, torture and other crimes that rarely get reporter in corporate Western media."
- Muhammed Shehada, 8 april 2024.
"Over 33,100 Palestinians have been killed, including 14,000 children. Nearly 76,000 have been injured, and tens of thousands are missing.
About 1,7 million people have been displaced, and the United Nations is warning that famine is imminent."
- Killing People Around the Clock": Palestinians Mark Six Month of War on Gaza

Godt sagt! (0) Varsle Svar

These artificial intelligence military systems are "a danger to humanity," says Abraham.
- yuval Abraham, 5 april 2024.
- Lavender & Where's Daddy: How Israel Used Al to form Kill List & Bomb Palestinians in Their Homes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"You saw it over two weeks in al-Shifa Hospital where Israel summarily executed people, arrested and tortured them, including the wounded and the sick and medical personnel, without feeling the need to provide much explanation or any evidence."

  • Palestine's representative to the UN, Riyad Mansour, tells the Security Council that being Palestinian is "enought to be killed".
  • 5 april 2024.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Israel has been controlling the food basket and using it as a weapon since the beginning of the occupation until today."

  • Neve Gordon, 4 april 2024.
  • Road to Famine: Israeli Law Prof. Neve Gordon on Israel's History of weaponizing Food Access in Gaza
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"If you have a conflict where there is a world record in killing protected categories of personnel, then the law is broken to pieces."
- Jan Egeland, 3 april 2024.
- "A War Machine Out of Control": Israel Keeps Attacking Aid Workers as Gaza Faces Famine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"– Det er veldig betydningsfullt at vi under denne operasjonen ikke har skadet en eneste medisinsk ansatt eller pasient, men har drept og arrestert veldig mange terrorister, sa Israels forsvarssjef Herzi Halevi fredag 29. mars."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Israeli occupation forces this night have ended 78 years of brave medical history."
- Mads Gilbert.
- Al-Shifa's legacy destroyed: Dr Mads Gilbert
- 1 april 2024

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Even though hospitals have been targeted extensively by the Israelis, many civilians have nowhere else to go."
- Antony Loewenstein, 1 april 2024.
- Israels's attacks on al-Shifa 'are the actions of a rogue state':Analyses

Godt sagt! (0) Varsle Svar

By analyzing the patterns of violence and Israel's policies in it's onslaught on Gaza, Ms. Albanese concludes that "there are reasonable grounds to believe that the threshold indicating Israel's commission of genocide is met."
- 26 Mars 2024.
- HRC55 / Independent UN Expert Alleges Israeli Genocide Against Palestinians in Gaza

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"A UN expert who determinded that Israel was committing genocide in Gaza on Wednesday said that she had faced threats over her work but insisted it only made her more determined to push ahead."
- Threats After Israel 'Genocide' Finding/ Dawn News English

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Gaza facing famine as Israel's genocidal assult continues using mostly western-supplied weapons."
- 19 Mars 2024.
- How can Israel's genocidal war on Gaza be allowed to continue? / Inside story

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"In the wake of devastation, hope emerges from the ashes."
- Gaza: Rising from the Rubble.
- 22. mars 2024.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The ultimate goal of Israel is ethnic cleansing"

  • Dr. Mustafa Barghouti, 19 Mars 2024.
    (Israel's Ultimate Goal Is Ethnic Cleansing: Dr. Mustafa Barghouti on Growing Famine, Al-Shifa Attack)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Israel continues to starve, bombard, and ethnically cleanse Palestine with the full backing of the US goverment. The death toll stands at over 31,000 people, and more than half of Gaza's population of 2.3 million people are facing imminent famine.
And while the world has its eyes on Gaza, Israel has intensified its slaughter and torture of Palestinians in the occupied West Bank."
- 22 Mars 2024.
(- Why the US Wants to Block Free and Fair Elections in Palestine w/ Dr. Mustafa Barghouti.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener du og Lillevi at det stemmer at Israel bombet et sykehus og har de palestinske flyktningene krav på å flytte tilbake inn i Israel? Også er Lillevi enig med deg i at Israel driver etnisk rensing av palestinere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er på feil forum.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hvorfor? Det handler om Israel i denne tråden og det var ikke jeg som startet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Israeli army opened fire overnight on Palestinians waiting to collect food aid in Gaza City.
At least six people were killed and 83 injured in the attack.
Israeli forces have repeatedly targeted starving civilians who wait for humanitarian aid trucks at the Kuwait roundabout.
The intersection is on the Salah al-Din road -- a main route linking northern and southern Gaza.
At least 400 Palestinians have been killed in Israeli attacks on aid deliveries, so far."

  • Al Jazeera's Hani Mahmoud, Gaza 14 mars 2024.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenker du på det som skjedde for noen dager siden. Det viste seg å ikke stemme. Israel blir demonisert som vanlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi vet at alt er sant, vi fikk melding om hendelsene i dag.
Far til min yngste datter er fra Gaza, vi har kontakt med/fikk melding fra hans bror.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Var han tilstede der når det skjedde?: https://miff.no/mediedekningen/2024/03/01nok-en-gang-gjorde-norske-medier-seg-til-medlopere-for-hamas.htm

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, han er i Gaza, i nord der familien alltid har bodd og kan bekrefte hendelsene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke bare noe han har hørt. Hvis han var akkurat der er det utrolig at han overlevde. Tviler på det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han er i Gaza, han har sammen med andre slektninger og venner av familien vært vitne til hendelsene.
(De hjelper hverandre med å finne mat, grave ut de døde fra ruinene etter bombeangrepene, bekrefte navn, dokumentere/sende bilder (også til oss) av de døde, (av utbombede hus) og med begravelsene.)
Vi skjermer vår datter (min yngste), hun har sett bildene av det utbombede huset der hennes besteforeldre bodde, den nedbrente eiendommen men ikke av de døde, vi vil at hun skal huske de døde slik de var i livet.
På et av bildene kunne vi se det lett gjenkjennelige daddeltreet (daddelpalme) utenfor terrassen, min datter tegnet dette daddeltreet, det eneste tegnet på liv i ruinene.
Vi elsket familien svært høyt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har du lest noe i palestinske skolebøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, min yngste datter er tospråklig, hun snakker arabisk (hun lærer også å skrive/lese arabisk) med far og norsk med meg. Jeg kan forstå, jeg har vært omgitt av arabisk daglig men jeg skriver/leser ikke arabisk.
Hvorfor spør du meg om palestinske skolebøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vær så snill og stopp, Tralte., som Lillevi oppfordrerr til lenger ned i tråden. Ha litt medfølelse.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

"Mohammed al-Hajjar met eyewitnesses of the latest Israeli massacre of Palestinians awaiting aid distribution at Gaza City's Kuwait Roundabout."

  • MEE correspondent speaks to eyewitnesses of the latest Israeli massacre in Gaza
  • Palestinians in Northern Gaza Observe Ramadan Amidst Rubble / News9
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det israelske forsvaret har publisert video-opptak av hva som skjedde. Det beviser at det Israel anklages for her ikke stemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt det Israelske forsvaret publiserer er løgn, det de publiserer som "video-opptak" er forfalsket. Kynisk forfalsker de sannheten, produserer løgn etter løgn etter
løgn, propaganda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå må du gi deg Tralte. Hvis denne palestineren ikke var et øyevitne, tror du ikke på han. Og hvis han var et øyevitne, må han være død og kan ikke vitne. Hva slags logikk er dette?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det stemmer. Sier ikke at han må være død, men utrolig at han overlevde så han kan være vitne. Uansett tror jeg mer på Israels og miffs versjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener om han var akkurat der når det skjedde. At han så hendelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"These are three war crimes happening at the same time. Genocide, collective punishment and ethnic cleansing at the same time."
- Mustafa Barghouti, 10 mars 2024.
(Muatafa Barghouti says Israeli crimes in Gaza constitute genocide)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Israel er ikke redd for sannheten. Flertallet av palestinerne støtter massakren som skjedde 7. oktober.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"It is a massacre, on top of the starvation threatening citizens in Gaza."
- Reporting from the scene, Al Jazeera's Ismail al-Ghoul.
(Israel Just MASSACRED starving Palestinians Trying To Get Flour.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Israel is perpetrating state terrorism by definition using arms, military powers to intimidate and scare the civilian population."

  • Mads Gilbert, 2 mars 2024.
    (Palestine Talks / Dr. Mads Gilbert on Israel's "systematic strategy" to destroy Palestinians)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"It is important for us to share the suffering and resilience of the Palestinians on the world stage.
There is a lot of work that needs to be done and projects on the ground. I will need your help to spread the message to end the ongoing genocide in Gaza like yesterday's flour massacre which killed over 100 civilians.
I will update you on my next steps, let spread the message of hope together inshallah."
- Mansour Shouman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"These were civilians who are starving because Israel has been depriving them from food for months and does not allow any supplies to them for more than a month now, and then they try to justify it by saying that Palestinians are responsible for being killed by the same Israeli soldiers? It's unbelievable."
- Mustafa Barghouti, 29 februar 2024.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"If you have failed to see our humanity, we have not failed to see your hypocrisy."

  • Dr. Omar Suleiman, 14 januar 2024.
    (Dr Omar Soleiman Calls Out Biden Administration for Hypocrisy Over Gaza.)
    Skjellsettende hendelse som løftet håpet opp igjen, et håp som systematisk har blitt tråkket på for å holdes nede.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The state of silence is the worst option so far."

  • Wadah Khanfar, 26 february 2024.
    (Wadah Khanfar calls for airdrops and boats to save Northern Gaza.)
Godt sagt! (1) Varsle Svar

"How low is the threshold of morality?"
- Dr Omar Suleiman, 14 januar 2024.
(Dr Omar Soleiman Calls Out Biden Administration for Hypocrisy Over Gaza.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"International law cannot be an a la carte meny. It must apply equally to all."
- Lana Nusseibeh, 21 februar 2024.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Seeing this real genocide happening in front of your eyes and nothing - just silence?"
- Dr. Ahmed Al Moghrabi, Gaza 18 februar 2024.
(Doctor recalls surviving Israeli raid of Nasser Hospital.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Being outside of Palestine, being away from it all, hurts even more because you see your people being killed and starved and brutalized and slaughtered, and you can't do anything about it. And the people around you are justifying that slaughter."
- Omar Suleiman.
(Omar Suleiman: Palestine, Gaza, Oct 7, Israel, Resistance, Faith & Islam/ Lex Fridman Podcast #411)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"You can't bomb Palestine out of our hearts."
- Omar Suleiman.
(Omar Suleiman: Palestine, Gaza, Oct 7, Israel, Resistance, Faith & Islam / Lex Fridmann Podcast #411)
For de som ønsker å se hele, klarte ikke å laste ned lenke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"People in Gaza marched to the wall in what was one of the most inspiring protests or demonstrations that I had ever seen.
Marched to the wall, non-violent protest, and snipers took out their legs."
(30 March 2018)
- Omar Suleiman.
(Omar Suleiman: Palestine,Gaza, Oct 7,Israel, Resistance, Faith & Islam/Lex Fridmann Podcast#411)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

John Stuart Mill, 1867

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"If you have failed to see our humanity, we have not failed to see your hypocrisy."
- Dr. Omar Suleiman, 14 januar 2024.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Apartheid is a crime against humanity.
Israel has deprived millions of Palestinians of their liberty and property. It has perpetuated a system of gross racial discrimination and inequality. It has systematically incarcerated and tortured thousands of Palestinians, contrary to the ruels of international law.
It has, in particular, waged a war against a civilian population, in particular children."
- Nelson Mandela

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De forsegler Gaza, skrur av lyset og bomber dem. Folkeretten er helt klar på at det er forbudt med tvangsflytting, kollektiv straff, og å sulte og blokkere en hel sivilbefolkning."
- Mads Gilbert, 19 oktober 2023.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forstår du ikke at det du driver med her på dette nettstedet, der folk skal kunne lese hva andre mener om bøker de har lest mv., er helt feil? Tror du at den aktivismen og propagandaen du bedriver her inne er til fordel for saken til palestinerne? Hva Mats Gilbert sier kan vi lese i nyhetsmedier, se på TV og høre på radio.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg forstår at spørsmålet du stiller ikke er ment som et spørsmål, kommentaren er ubehagelig, nedsettende.
Jeg velger likevel å svare deg.
Ja, jeg tror at vi aktivt kan støtte og at vi har et moralsk ansvar, (uansett hvor i verden vi er eller hvilken situasjon vi måtte befinne oss i.)
Bøker kan utfordre, Natt i Gaza som Mads Gilbert selv sier er ment som et vitneprov utfordrer deg som leser i aller høyeste grad.
Siden 7 oktober har over 50 journalister blitt drept i Gaza, de som prøver å varsle blir beskyldt for antisemittisme eller kan bli skutt fordi det er et bevis på at de støtter "terroristene".
Det Israel frykter mest av alt er at sannheten skal komme frem.
Israel må stilles til ansvar for det som skjer i Gaza, for brudd på folkeretten, for krigsforbrytelser.
"I used to come here to say protect my people from war crimes and crimes against humanity. Now I come to call for protection from genocide."
- Riyad Mansour.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"We work throughout all this hurt, all of this pain.
What comforts us and make it possible for us is you all, in your protests, in your sit-ins, with your voices."
- Wael Dahdouh, Al-Jazeera Gaza correspondent.
(Dahdouh's wife, two sons, daugther and grandson have all been killed in Israeli airstrikes.)
(Siden 7 oktober har over 100 journalister blitt drept i Gaza.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Israel is slaughtering Palestinian journalists and preventing foreign journalists from entering Gaza - because they're trying to cover up their crimes. So it's our responsibility to do everything we can to expose the truth."
- Owen Jones, 10 april 2024.
- Israel is COVERING UP These Crimes. Here Is The Hideous Truth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Lama Abu Jamous (9 år, fra Gaza) shares her first visit to her destroyed house after she had been displaced."
(Aspiring journalist Lama visits her destroyed home in Gaza / Al Jazeera Newsfeed

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Vi elsker bøker. Akkurat som deg. Velkommen hjem.» Det står det på forsiden av dette nettstedet. Sitatet som du har lagt til to ganger, første gang for en måned siden, og for tre dager siden, er ikke fra en bok. Den siste boken Mads Gilbert har utgitt er i 2014. Jeg antar sitatet er fra Mats Gilbert sitt forsøk på å ta seg inn på Gazastripen i oktober for å bistå det palestinske helsevesenet, og som mange medier har skrevet om. Jeg mener at det er feil at dette nettstedet brukes som en nyhetssentral. At du tillegger min kommentar noe mer, det får du selv ta ansvar for.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vet du hva, Tone H, nå synes jeg faktisk du skal gi deg med denne heksejakten. Det er ikke du som styrer dette nettstedet og setter premissene, eller?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Syntes det blir drøyt å kalle det en heksejakt selv om Tone H gir beskjed om noe hun reagerer på her inne,har selv reagert på disse sitatene og synes ikke dette er rette stedet for disse så lenge de ikke er hentet fra en bok. Noe jeg forstod de ikke var. Nei,brukere av nettstedet styrer det ikke, men da mener du at man ikke kan reagere på ting? Hun har ikke et eneste sted påstått at hun styrer nettstedet eller setter premissene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Himmel og hav - dette er langt fra en heksejakt som er mulig å komme.

Her har det vært saklige innlegg fra oss som har svart. Disse sitatene har fått meg til å reagere og det skal mye til. De repeterende sitatene har fått en politiske undertone.

Norske jøder / muslimer / kristne skal føle seg velkommen her på Bokelskere. Ingen av oss føler noe ansvar for krigen Russland/Ukraina. Det samme gjelder norske jøder iht Israel (Israelitter) /Gaza fordi de bor ikke der men i Norge og følger som alle andre nordmenn norske lover & regler.

Vi skal prøve å forholde oss nøytrale unntatt når vi diskuterer bøker.
Husk vær varsom plakaten som skulle være unødvendig å nevne.
Iht psykologien - man overfører følelser til noen andre uskyldige.

NB! Mange i Israel er ikke enig i denne krigføringen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvis det ikke er en heksejakt, så foreslår jeg at dere bare hopper over sitatene. Hun er i sin fulle rett til å skrive dem, vi har ytringsfrihet i dette landet. Ja, det er en politisk tone, og det er helt uproblematisk. Dette er et politisk tema, det er en krig.

Du antyder igjen at uttalelser om krigen reflekterer på norske (og andre jøder) i ditt andre (og forsåvidt tredje) avsnitt i svaret til meg. Som sagt - man skal være ytterst forsiktig med å med å antyde at kritikk mot staten Israel er det samme som å skape jødehat. Det er faktisk lov å uttale seg om denne krigen, og det er lov å kritisere Israel hvis det er det man ønsker.

I ditt tredje avsnitt skriver du om nøytralitet og vær varsom plakaten. Dette er retningslinjer for media. Her er vi privatpersoner. Vi trenger ikke å tenke på disse tingene i like stor grad, så lenge vi følger norsk lov - og det gjør vi.

Edit - tillegg:
Det pågår en krig hvor et folk er i ferd med å bli utslettet, og det er så alvorlig at dette burde diskuteres i alle mulige fora. Også her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vel som medlem har lov til å kommentere hvilken som helst tråd.

Fikk du med deg at somme sitater er blitt repetert flere ganger som gir klart et politisk agenda.

Medlemmer her er både kristne / jøder / muslimer - hvilket gjør at vi viser noenlunde hensyn. Jøder rundt om i verden + Norge føler seg forfulgt & uthengt - de bor ikke i Israel.

Enhver tenkende vet om den regelen - vær varsom plakaten - som regel er det unødvendig å nevne det, fordi den plantet i noen av oss.

Bring IKKE krigen inn her. Bøker diskuteres her. Krigen får jeg med meg mer enn nok på Facebook og ellers takk.

Det burde vært en knapp for å ignorere tråder, men der ikke det enda. Det blir opp til Admin

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du mener innlegg ikke passer inn her, foreslår jeg at du trykker på "varsle"-knappen.

For øvrig tar jeg sterk avstand fra tonen din og den belærende måten du svarer meg på. "Enhver tenkende...." Wow. Man svarer ikke folk på den måten.

Du vet hva de sier: Hvis man ikke kan ta ballen, så tar man mannen. Det er det du gjør her nå.

Bare for å ha presisert: Jeg snakker om krigen så mye jeg vil.

Da anser jeg meg ferdigsnakket med deg i denne debatten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen reaksjon uansett innhold i alle tråder.

Vanligvis viser folk hensyn, jeg er blitt oppdratt slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går fint, men takk likevel for din forståelse.
Far til min yngste datter er fra Gaza, familien (besteforeldre, onkler, tanter, kusiner og fettere) er fremdeles der, vi vet ikke om alle er i live.
Det har ikke vært lett å bære flere måneder med bombing.
(Jeg har ikke klart å lese så mye.)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det forstår jeg virkelig. Det høres utrolig vondt ut. <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De er funnet nå i ruinene, bekreftet drept etter et bombeangrep. Besteforeldre, 3 tanter og 9 kusiner (barn).
Vi skjermer datteren vår (min yngste) så godt vi kan, fra de grusomme bildene som kommer frem i nyhetssendingene.
Vi ser på bilder fra Jabalia, slik det så ut før bombingen, det fine huset til besteforeldrene, hagen, det lett gjenkjennelige daddeltreet foran terrassen.
Vi vet at en av hennes onkler med familie og en av hennes tanter (hennes mann, også bekreftet drept) med barn fremdeles er i live.
Jeg har ikke lest noe de siste månedene, men jeg har mange bøker på siden min her som jeg ønsker å lese.
God helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fryktelig å høre, Julie! Selv om jeg ikke har skrevet her om det, har jeg tenkt mye på den forferdelige situasjonen du og dine nærmeste er i og som det er vanskelig å forstå rekkevidden av. Du har min dypeste medfølelse. Det føles så meningsløst at ikke verdenssamfunnet kan stoppe denne galskapen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bildene fra Gaza er apokalyptiske, vi skjermer datteren vår (min yngste) så godt vi kan.
Det er nesten ikke til å holde ut å se nyhetssendinger som sendes direkte selv for oss som er voksne. Vi er takknemlig for de som ble funnet og for at de vil bli begravet,
takk for svar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var vondt å høre, og du og dine har min dypeste medfølelse. For oss andre kan det være vanskelig å ta denne grufulle situasjonen innover seg i sin fulle bredde. Dere har hatt den nært innpå livet i lang tid; det er vanskelig å finne ord.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk, mange i Gaza vet ikke hvor de skal lete eller grave, mange av områdene er ugjenkjennelige etter den massive bombingen. Det er grusomt, men vi er takknemlig for de som ble funnet (funnet i ruinene 3 dager etter et bombeangrep) takknemlig for at de vil bli begravet, begravet i jord som de elsket høyere enn sitt eget liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakre Gaza voldtatt og forslått ligger hun der.
Sjelen hennes som speiler himmelen, enda vakrere, uberørt og ren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er forferdelige nyheter. Du og din familie er i i tankene mine og har min dypeste medfølelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vår datter er tospråklig (norsk/arabisk), vi prøver å skjerme henne så godt vi kan for det mest grusomme, de grusomme nyhetssendingene, vi demper lyden og har skjermen på før hun våkner eller etter leggetid.
Vi har valgt å være åpne å fortelle sannheten om de som ble funnet i ruinene, at hennes besteforeldre, 3 tanter og 9 kusiner (barn) ble drept i et bombeangrep.
Hun forstår alt uansett, når pappa snakker med med "amu Saed", som er i Gaza...som kan fortelle hva som har skjedd.
Takk, for svar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes ikke sterke nok ord for å beskrive angrepene som nå skjer i Gaza.
Som foreldre står dere i i en ufattelig vanskelig situasjon. Dere skal både beskytte datteren deres for grusomheter og samtidig formidle at kjære slektninger er døde.
Det er beundringsverdig at dere makter å stå i denne situasjonen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var da helt forferdelige nyheter. Jeg vet ikke hva jeg skal si, ord blir fattige i denne sammenhengen. Føler med deg. Ta vare på hverandre <3

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mange av barna som har overlevd bombeangrepene er så traumatiserte at de ikke snakker mer og svært mange har mistet sine foreldre.
Vi vet nå at de (en onkel og noen venner av familien) har funnet et sted å begrave de som ble funnet i ruinene, det er godt å vite at de vil bli begravet der, et kjent sted.
Takk for svar, ord blir fattige men fattige ord kan også løfte, bære håp.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"We often said at that time if the world knew - if it had witnessed our pain, if it had seen an entire people being killed and uprooted it would have never allowed it to happen, we were so wrong."
- Riyad Mansour.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så forferdelig å høre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det har nesten ikke vært til å holde ut.
Det mest grusomme har vært letingen etter bombeangrepet og flere dager med å grave ut de som ble funnet og bekreftet drept i ruinene.
Når dette skjedde så vi også nyhetssendinger der israelske styrker raserte gravplasser, mange av de som nylig ble begravet der ble funnet igjen halveis nedgravd i sand.
Vi har skjermet og skjermer fremdeles datteren vår (min yngste) fra de mest grusomme nyhetssendingene.
Hun har en far (som bodde i Gaza til han fylte 19 år) som i hennes øyne kunne klare å bære all sorg i verden...hun ser nå for første gang en sorg som til og med hennes far nesten ikke kan klare å bære.
Vi er svært takknemlige for de som ble funnet og at de nå er begravet.
Takk for svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går fint, men takk likevel for din forståelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nedslående med kommentarer som dette, å bli utsatt for hatefulle ytringer oppleves som krenkende.
Hvis du finner noen av sitatene eller kommentarene mine som upassende så kan du varsle, hvis flere varsler så fjernes sitatet eller kommentaren fra nettsiden her.
Jeg vil utdype svaret mitt til deg ved en senere anledning.
(Vil bare minne deg/dere om at sitatene automatisk kommer opp igjen når noen kommenterer.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var ikke en hatefull ytring, men et helt saklig innlegg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Et saklig innlegg, nei.
Kommentaren fra Tone H er helt klart en hatefull ytring,
kommentaren er ubehagelig , nedsettende og spørsmålet som stilles er ikke ment som et spørsmål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

§185 i straffeloven sier følgende:
"Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres
a. hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b. religion eller livssyn,
c. seksuelle orientering,
d. kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk, eller
e. nedsatte funksjonsevne."

Jeg har ingen juridisk bakgrunn, og kjenner ingen av dere, men ser ikke helt at kommentaren du reagerer på "er helt klart en hatefull ytring" ut fra lovteksten.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er bare gjentakelsene som setter politisk agenda til innleggene. Dette skaper jødehat. Har fått med meg mer enn nok på Facebook. Jøder rundt omkring i andre land har like lite noe å gjøre med som skjer i Israel/Gaza som vi er ansvarlig for krigen Russland/Ukraina.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man skal være ytterst forsiktig med å antyde at kritikk mot staten Israel er det samme som å skape jødehat. Hvis man skal følge denne retorikken så skal man ikke kunne kritisere Israel i det hele tatt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Her er det ikke snakk om Israel (ikke i mine kommentarer). Jøder rundt omkring i andre land følger deres lands lover & regler. Nå i disse dager føler de seg forfølgt og uthengt.

Det som i psykologien man overfører følelser over på noen som er i nærheten uten å tenke på at de er helt uskyldige i krigen mellom Israel/Gaza.

Norske jøder er norske og følger norske lover & regler.

Som nevnt tidligere vi er ikke ansvarlige hva andre kristne land gjør overfor sine naboer eks. "Russland/Ukraina. Det er på samme nivå.

Noen er enig med hvordan Israel reagerer på angrepet andre ikke, selv i Israel "israelittene" .

Her må vi følge vær varsom plakaten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i det, men jeg trodde dette var et forum for bøker og omtaler da jeg meldte meg inn her for 6 måneder siden. Alt om Israel-Palestinakonflikten finner jeg fint andre steder. Så jeg lurer på om det finnes andre forum der bøker og bokomtaler står i fokus?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har vi heldigvis ytringsfrihet i Norge, og det å diskutere Israel-Palestinakonflikten under sitater (eller en bokomtale eller en diskusjon) fra en bok om Gaza er selvfølgelig helt innafor. Det er skrevet utallige bøker om denne konflikten, og mange av oss har lest en eller flere av dem.

Etter min mening er dette det beste nettstedet for å samtale om bøker. Man må selvfølgelig tåle at det diskuteres om bøker man ikke er interessert i, eller bøker man ikke liker eller ikke liker innholdet i.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Velkommen til Bokelskere.no

Av og til kommer det opp en tråd som ikke omtaler bøker direkte.

Som du ser er der medlemmer som kommenterer bøker som man finner på igjen på bokens side. Disse kan du som medlem svare på hvis du har noe på hjerte. I tillegg sitater fra bøker & man kan lage egne lister. Jeg har flere tråder med dikt bl.a. Dikt til oppmuntring, trøst & glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan prøve goodreads.com. 99 % av det som foregår her inne dreier seg om bøker og omtaler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint. Skal se om jeg prøver den ut etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig. Dette er ikke en politisk arena. Det vi vet er bare en pik ev et isfjell hva andre måtte skrive. Mitt hjerte går til de uskyldige på begge sider.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Small children carrying burdens that would break the shoulders of strong men."
- Riyad Mansour.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De forsegler Gaza, skrur av lyset og bomber dem. Folkeretten er helt klar på at det er forbudt med tvangsflytting, kollektiv straff, og å sulte og blokkere en hel sivilbefolkning."
- Mads Gilbert, 19 oktober 2023.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Images of a human wave with no tears as their eyes dried up, with broken hearts, small children carrying burdens that would break the shoulders of strong men."
- Riyad Mansour.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarte