Hardshipklausuler

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2010 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en analyse av konsekvensene av å inkorporere såkalte hardshipklausuler i kontrakter underlagt norsk rett. Hovedvekten i framstillinga er lagt på ei sammenstilling med bakgrunnsrettens regulering av betydninga av endra oppfyllelsesomstendigheter.

Omtale fra forlaget

Hardshipklausuler er en type kontraktsklausuler som søker å regulere konsekvensene av at det inntrer endringer i oppfyllelsesrelevante omstendigheter i et løpende kontraktsforhold. Det særegne trekket ved klausulene er at de foreskriver reforhandlingsplikt for partene fremfor direkte virkninger for partenes hovedforpliktelser. Boken Hardshipklausuler inneholder en grundig analyse av konsekvensene av å inkorporere slike klausuler i kontrakter underlagt norsk rett. Analysens hovedformål er å undersøke om klausulene er egnet til å oppfylle de formål som de må antas å være bærere av. Hovedvekten i fremstillingen er derfor lagt på en sammenligning med - og forholdet til - bakgrunnsrettens regulering av betydningen av endrede oppfyllelsesomstendigheter. Av bakgrunnsrettens rettsgrunnlag er det særlig erstatningsansvarsreguleringer, læren om bristende forutsetninger, avtaleloven § 36, og adgangen til å kreve naturaloppfyllelse som får oppmerksomhet. Hardshipklausuler skiller seg på mange måter fra bakgrunnsrettens rettsgrunnlag - både på rettsfakta- og rettsvirkningssiden. Klausultypen har tidligere i liten grad vært analysert i norsk og nordisk rett. Fremstillingen tar derfor utgangspunkt i bredt utformede hardshipklausuler og fokuserer på de mest praktiske grenseflatene mellom klausulene og bakgrunnsrettens mest generelle rettsgrunnlag. Dermed får man en bredt anlagt analyse av klausulene i en norsk rettslig kontekst, men også et nytt lys på mange av bakgrunnsrettens tradisjonelle rettsgrunnlag. Herman Bruserud er Ph.D. og advokat i Kluge Advokatfirma DA i Oslo. Boken er forfatterens avhandling for den juridiske ph.d.-grad, skrevet mens han var stipendiat ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo. Avhandlingsprosjektet hadde finansiering fra Norges forskningsråd.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788245010275

EAN 9788245010275

Språk Bokmål

Sider 470

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket