En annen verden er mulig

et alternativ til internasjonal markedsliberalisme

av (forfatter).

Holte forl. 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om de grunnleggende årsakene til de negative virkningene av internasjonal markedsliberalisme, og kommer med konkrete forslag til systemendringer. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I et innlegg i debatten om globalisering skisserer Fritz C. Holte i sin nye bok både et alternativt system for organiseringen av Norges utenriksøkonomi, og et alternativt system for organiseringen av handelen og kapitaloverføringene mellom industrilandene. Holte drøfter hvorfor vi med det nåværende økonomiske systemet får massearbeidsledighet, et brutalt arbeidsliv for mange, skjev fordeling, forvitring av velferdsstaten, en utvikling som ikke er økologisk bærbar, økonomiske kriser og en utbredt følelse av politisk avmakt. Boka presenterer et alternativ til vårt nåværende økonomiske system, som består i å gi tilbake nasjonale myndigheter mye av den styringsevnen de har mistet de siste tiårene. Han foreslår bl.a. at kapitaloverføringer til og fra utlandet må styres og at valutaomsetningen må organiseres annerledes.
For politisk engasjerte lesere. Fritz C. Holte var fra 1954 til 1990 først dosent og senere professor i sosialøkonomi ved Norges Landbrukshøyskole. I denne perioden var han også medlem av flere offentlige utvalg. Mange kjenner ham som forfatter av debattbøker og lærebøker i sosialøkonomi. Han er kjent for å skrive om økonomi på en pedagogisk måte, slik at det er mulig for alle politisk engasjerte lesere å følge hans resonnementer. Det betyr likevel ikke at alle er enig med ham - her er det duket for heftig debatt!

Bokdetaljer

Forlag Holte forl.

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788299648608

EAN 9788299648608

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket