Miraklene i Santo Fico

av (forfatter) og Kristin Gjerpe (oversetter).

Dinamo forlag 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (330 terningkast.)

1125 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Vivian Ytterlis eksemplar av Miraklene i Santo Fico

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Feelgood, lettlest

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Leo Pizzola vender tilbake til landsbyen Santo Fico etter tjue år. Landsbyen er like fattig som da han forlot den, men noen ting er endret. Av barndomskameratene er det bare lille Guido som tar han i mot. Bestevennen fra barndommen er død, og kvinnen han en gang forgudet nekter å snakke med ham. Og verst av alt, landsbypresten ser ut til å ha mistet troen. Kanskje er det et mirakel byen trenger, om så Leo og Guido må lage det selv?

Omtale fra forlaget

Leo Pizzola vender tilbake til landsbyen Santo Fico etter tjue år. Landsbyen er like fattig som da han forlot den, men noen ting er endret. Av barndomskameratene er det bare lille Guido som tar han i mot. Bestevennen fra barndommen er død, og kvinnen han en gang forgudet nekter å snakke med ham. Og verst av alt, landsbypresten ser ut til å ha mistet troen. Kanskje er det et mirakel byen trenger, om så Leo og Guido må lage det selv?

Bokdetaljer

Forlag Dinamo forlag

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788280710970

EAN 9788280710970

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

56 141 93 30 6 4

Bokomtaler

Nydelig bok. Forelsket meg med en gang!
Utrolig flott blanding av humor og drama. Etter min mening veldig underholdende!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fikk så lyst til å dra til Santo Fico og møte alle karakterene, leve det sakte livet sammen med dem og være en del av deres hverdag med intriger og drama. Fantastisk skrevet, underfundig, lun og vakker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En skikkelig søt og underholdende bok! Takker igjen for tips fra dere flotte bokelskere der ute ;-). Jeg har så og si ikke lest skjønnlitteratur på mange år, så jeg har mye å ta igjen.... noe jeg har forsøkt på i år. Synes nok denne boken var litt kjedelig i starten, men etter hvert var den " på plass" - og det var bare å kose seg. Latteren satt løst, og det er faktisk ikke så ofte man hengir seg til den slags lenger.....;). Ser for meg den lille landsbyen der alle turistbussene bare kjører forbi, fontenen på torget som har vært uten vann siden krigen. hotellet som trenger flere gjester - og ikke minst kirken som savner både lokale innbyggerne og turister. Det trengs virkelig et mirakel ! Og det blir det , - opptil flere ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

”Har du noen gang sett en sommerfugl når den bryter seg ut av puppen? Å, det er en forferdelig kamp. Det ser ut som en dødskamp. Kanskje det er det. Bare sommerfuglen kan vite det. Men én ting er sikkert- det er en utmattende kamp. Sommerfuglen må trenge gjennom skallet fra sitt gamle liv- denne tingen som en gang var sterk nok til å beskytte den fra andre insekter, fulger, firfirsler- alle slags farer. Og andre skumle ting også, som vind og regn- alle de tingene som kan ødelegge den siden den er så skjør. Men en vakker dag vet den at tiden er inne til å bryte ut av puppen. Den ønsker å bli noe nytt, forstår du, og for å bli det må den bryte gjennom skallet. ”
Italiensk feelgood! Perfekt historiefortelling for å la seg inspirere før Italia-turen om en knapp uke. En bortgjemt landsby i Toscana, der undrenes tid ikke er forbi. Radarparet Leo og Topo skaper sine iscenesettelser- til glede og forargelse. I beste Cinema Paradiso-stil. Lesverdig! Grande arte narrativa! Stor forellerkunst!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Gud har for vane å utvirke mirakler hele tiden, som vi ikke en gang ser. Sånn som sommerfulger (...) Sommerfuglen må trenge gjennom skallet fra sitt gamle liv (...)Marte jobbet hardt for å lage seg sitt skall. Nå er tiden kommet for henne, og hun vil klare å unnslippe, eller ikke. Men hun må gjøre det selv. Vi må alle gjøre det selv. Det er Guds plan.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var umulig for Topo å skjule sin redsel. Fra det tidligste han kunne huske var leos ideer - i følge Topos veloverveide mening - som oftest dårlig planlagt, vanligvis ubesindige, og nesten alltid farlige. Han visste også at han til slutt ville gå med på det. Han kunne ikke motstå det smilet. Han kunne ikke motstå begeistringen. Han kunne ikke motstå kameratskapet. Han var fortapt. Hjertet hans sank enda dypere da Leo lot erklæringen om en ny idè følges av et muntert spørsmål: " er det bensin på varebilen din?"
Fortapt!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Verden og rørleggerbransjen er slik innrettet at en rørlegger til tider er tvunget til å gå inn i situasjoner som sosialt sett er utiltalende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vel, er ikke dette omtrent som faren min pleide å si - når huset brenner, kan man like godt sørge for å holde oss varme.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nonno ante ikke hvorfor han elsket havet så sterkt. Det hadde sannsynligvis noe med fortiden å gjøre, og derfor ville han aldri få vite det. Det var så mye i fortiden hans som bare var helt blankt, han hadde bare måttet slutte å lure - ikke fordi han ikke brydde seg, men fordi det var så frustrerende. Omtrent som å fylle en hatt med tåke - man tror man har noe der inntil man ser etter i sollyset, og alt er borte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men han advarte: "Ikke håp for mye, gutter! Hvis noen kommer til Santo Fico, er det et mirakel!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Livet hans strakte seg ut foran ham og for første gang innså han at det hele hadde vært et mirakel - alt - hver eneste dag - hver eneste hendelse - hver eneste tilfeldighet - hver eneste skuffelse - hver eneste glede - alt sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enkelte mennesker er født under en lykkestjerne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger bare er øyeblikket der, og det er best at vi ikke tenker for mye. Noen ganger må vi skyve til side frykt og stolthet og bare la ting falle hvor de vil, fordi muligheter, på samme måte som framtiden, kan forsvinne på et øyeblikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes fristelser som er så overveldende at de ikke krever videre betenkning. Vi kjenner utkommet før vi i det hele tatt har begynt drøftingen, men vi går likevel gjennom den mentale gymnastikken fordi vi vet at vi burde - man skal jo fortsette å leve med seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Varme steder, varme følelser: Bøker å varme seg på. God høst:)


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bokhyllene hjemme er så fulle at de flyter over og vi har satt bremsene på når det gjelder bokkjøp. Bremsene er fortsatt på, men idag sviktet de meg helt, og det resulterte i 11 bøker til meg selv og 4 til barna. Posesalg er rota til kaos i hjemmet vårt ;)

Oppdatering 13.mai:
Jeg ga ei bok fra meg, og kom hjem med 15, FEMTEN, bøker....De finner du fra og med bok nr 16 på lista :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser mye i sommerferien. Noen bøker MÅ jeg lese på nytt om sommeren, fordi de lukter sommer. Av ulike grunner. Ikke at jeg leser alle disse hver sommer altså:)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

På tide å legge opp en leseplan for 2012.
Obs, denne listen er mest for min egen del...


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er bøker som jeg har begynt på flere ganger, men som jeg aldri har klart å fullføre. Jeg vet ikke om jeg skal forsøke flere ganger, for kanskje å oppdage at jeg elsker dem,- eller om jeg skal la det være. Kanskje de bokelskerne som faktisk har kommet gjennom bøkene på listen vet råd? Er de verdt slitet?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er litt svak for bøker på freetex ( spesielt hvis det er salg på bøker), boksalg og loppebøker. Her er hva jeg har kjøpt til en billig peng i går og litt i dag:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er mine favorittbøker. I litt tilfeldig rekkefølge.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Klokken i Makedonia" av Knud H. Thomsen
 • "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble
 • "Å telle duer" av Marie-Sabine Roger
 • "Andrea D - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" av Mary Ann Shaffer
 • "Kreta-døgn - roman" av Tove Nilsen
 • "Storm i juni - (suite francaise)" av Irène Némirovsky
 • "Små sitroner gule" av Kajsa Ingemarsson
 • "Ja så menn" av Frank McCourt
 • "Kaptein Corellis mandolin" av Louis De Bernières
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
Alle bokanbefalinger for dette verket