Biografi : (glemsel) ; Dagbok : (epitafer) ; Brev : (et forsøk)

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (34 terningkast.)

180 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vibeke Stokkas eksemplar av Biografi : (glemsel) ; Dagbok : (epitafer) ; Brev : (et forsøk)

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken er Biografi (glemsel), Dagbok (epitafer) og Brev (et forsøk) samlet i ett bind. Forfatteren har utforsket tre private og beslektede sjangre: biografien, dagboken, brevet. Han gir av seg selv, blottstiller de innerste tankene, setter ord på det personlige, uten å bli for personlig. Hvordan formidle med ord det som ligger en nærmest? Hvordan formidle seg selv? Hvordan skrive om sorgen etter at samboeren din dør? Hvordan kan man slåss med seg selv og med språket? Og hvordan kan man rett og slett leve et stille og rolig liv?

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205355316

EAN 9788205355316

Serie Gyldendal pocket

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 21 5 1 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er ingen sak å reise, se nye steder, vanskeligere er det hver dag å gå den samme ruten, se de samme stedene, på en ny måte, kanskje, men likevel, de samme gatene, de samme husene, for å finne en ny tanke, en helt ny måte å være den samme på.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vi.
Hvis jeg tenker på avstanden mellom oss, alle disse årene, somrene, månedene, alle vintrene og reisene, alle byene og gatene og husene, alle hagene og trærne, alle disse skogene og sjøene og vannene, alle disse høstene mellom oss, nettene og dagene mellom oss, alle menneskene mellom oss, disse utallige møtene mellom oss, drømmene mellom oss, og det umulige mellom oss, hvis jeg tenker på avstanden mellom oss, blir jeg skremt av hvor nært du ligger inntil meg når du sover.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det var ingenting jeg heller ønsket enn at vi kunne kjøre rundt på denne måten for evig og alltid. Men forholdet vårt ble kort. Likefullt rakk vi å få med oss nok til at vi begge mistet lysten både på fart og kjærlighet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Overfor leseren i lesningens øyeblikk løftes versets enkelte ord opp i høyden, hvor det står i et kanskje tynt, men gjennomtrengende lys. Jeg leser dette på terrassen. Jeg har alltid bodd i høyden, helt siden barnet sto og lente seg ut av vinduet i ellevte etasje, stirret ned og lot seg falle, lot seg falle ned og stirret. Jeg var aldri redd. Å lese er å ha en forkjærlighet for høyder. Jeg skulle virkelig ønske det var mulig å bo i litteraturen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den vanskeligste og mest strabasiøse gåturen er den som går fra sofaen til skrivebordet. Man skal forbi fjernsynsapparatet og telefonen. Man skal gå forbi bokhyllen og utgangsdøren. Det er kveld, fredag eller lørdag, klokken er ni og man kan allerede høre lydene fra byen. Har man fremdeles venner? Skal man ringe eller se fjernsyn? Skal man gå ut utgangsdøren og ta heisen ned: gå ut i gatene? Nei. Man skal skrive.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har alltid forbundet det å være far med et fravær. Nå er det min tur til å være far. Jeg er glad for at jeg ikke kan velge, for kunne jeg velge, så hadde jeg valgt det bort. Til fordel for hva? Jeg hadde valgt arbeidet, reisene, kameratene, alkoholen, festene, den friheten som jeg tilla så stor betydning, og som i dag er fullstendig meningsløs. Jeg har gitt avkall på livet i min krets. Ikke frivillig, men av nødvendighet. Jeg er glad for at jeg ikke kunne velge. Nødvendigheten er en gave, den viktigste jeg noensinne har tatt imot.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når hun går ved siden av meg, går det en person ved siden av henne og denne skikkelsen er ikke jeg. Slik hun ser det holder denne dobbeltgjengeren eller stedfortrederen eller bedrageren en annen i hånden: jeg er ikke meg og hun er en annen. Ethvert forhold involverer flere enn akkurat de to som holder hverandre i hånden. Med henne har jeg fornemmelsen av at jeg er sammen med en hel roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser henne ligge i sengen og lese: nå vet jeg hvor likt synet av den lesende er av den døde, hun er der og hun er borte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke vanskelig å snakke om døden. Vi snakker om døden hele tiden. Vi snakker om hagen og naboene, døden er der. Vi snakker om foreldrene og barna våre, døden er der og vi kan ikke la være å glemme og snakke om alt det gode som har vært, og døden var der allerede den gangen og uansett hva vi snakker om, så er døden der i hvert eneste ord og i hvert pust og i den minste bestanddel av det som er oss, og vi kan ikke engang snakke om insekter og sko uten at vi begge blir spill levende. Endelig blir verden gjenskapt i all sin opprinnelige skjønnhet. Hun skal dø og verden kommer til live: den springer ut som en fargesterk blomst der rett foran øynene våre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble tidlig klar over at mine største opplevelser fantes der hvor ingenting skjedde: bak en dør, innelåst i et skap, i mørket bak gardinene eller i de lange timene jeg lå nedsunket i gress og mose.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg har kjøpt i 2011.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg leste i løpet av året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene har jeg lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Jeg vil bo i mitt navn" av Tomas Espedal
  • "Brev - (et forsøk)" av Tomas Espedal
  • "Blond - erindring" av Tomas Espedal
  • "Dagbok - (epitafer)" av Tomas Espedal
  • "Hun og jeg" av Tomas Espedal
  • "Mitt privatliv" av Tomas Espedal
  • "Biografi - (glemsel)" av Tomas Espedal
  • "Elsken - roman" av Tomas Espedal
  • "Bergeners" av Tomas Espedal
  • "Året - roman" av Tomas Espedal
  • "Anleggsprosa - kortprosa" av Tina Åmodt
  • "Våkner om natten og vil noe annet - roman" av Geir Gulliksen
Alle bokanbefalinger for dette verket