Looking for Alaska

av (forfatter).

2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (285 terningkast.)

668 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Vibeke Stokkas eksemplar av Looking for Alaska

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9780142402511

EAN 9780142402511

Omtalt sted Alabama

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

83 118 57 20 6 1

Bokomtaler

Endeleg mi fyrste John Green-bok, og eg trur eg skjønnar hypen. Eg er ikkje heilt frelst, men eg er overbevist om at dette funkar, og at han har noko å komma med. Det skjønte eg vel eigentleg før eg las Alaska, men det er jo greitt å få stadfesta positive forventningar, sjølv dei som er litt avventande - for det var eg heldigvis.

Hvem er du, Alaska? handlar om Miles Halter, som flyttar frå Florida til Alabama for å gå på internatskulen Culver Creek. Heime har han ingen vener og er lite populær, og er mest oppteken av siste ord. Han håpar at den nye skulen skal opna døra til noko anna enn livet han lever no.

På Culver Creek møter han Obersten, Takumi og den vakre og fasinerande Alaska. Ho røyker for å døy, har eit heilt livsbibliotek ho vil lesa gjennom og planlegg dei beste skøyarstrekane i skulen sin historie. Miles, som dei andre, fell pladask for Alaska, men når livet plutseleg vert snudd på hovudet står han att med alle spørsmåla. Kva er historien hennar? Kvifor vel ho som ho gjer? Kven er eigentleg Alaska?

John Green ville skriva ein historie om ungdom som opplever tap, sorg og skuld. Men Hvem er du, Alaska? er òg ei historie om venskap og håp, og om at dei siste orda kanskje ikkje er dei viktigaste. Dette var debutromanen til Green, og den vart godt motteken, men den store internasjonale gjennombrotet hans kom ikkje før i 2012 med The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen). Den gjorde at òg hans tidlegare forfattarskap fekk merksemd - vel fortent, spør du meg.

Fyrst publisert her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Green skuffer ikke. Denne boken var en absolutt og vakker. Jeg er ordløs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min tredje John Green bok, og nok også min siste.

Det er en grei bok, men samme oppskrift som alle hans andre; det er et før og det er et etter, det er en mystisk karakter, ungdommer som vet alt og ingenting og rampestreker.
Hele boka føles litt som en ungdomsskole-stil; alt skal være så sitatverdig. Slitsomt.

Det er hele tiden en oppbygging til noe som skal skje, feks. en rampestrek. Det er bare det at rampestrekene er ikke så gode som forfatteren vil, karakterene er ikke så dype, de er ikke så mystiske, de er ikke så dumme. Boka er en idé om en spennende ungdomstid, men egentlig er den like spennende som en drøm noen absolutt skal dele med deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

John Green e'kke til å kimse av. Sår og vakker om lengsel, tap, mot og ensomhet. Denne boka ble jeg forelsket i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok! Det tar litt tid før man kommer inn i den, men den er virkelig verdt det! Berg og dalbane av følelser! Denne boken får deg virkelig til å kjenne på livet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En nydelig og sår bok om skyldfølelse og de store spørsmålene i livet. En litt treg start trekker litt ned, men siste halvdelen gikk raskt unna. Ender på terningkast 4-5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke helt min tekopp. Historien er en annen, men personene er de samme som i "Faen ta skjebnen" etter min mening. Mye ungdomslitteratur - også den jeg elsker, som feks Harry Potter - dreier seg om å stå utenfor, være anderledes og - både på tross og på grunn av dette - bli kjent med og akseptere seg selv. Gjerne gjennom dramatiske hendelser. Litt usikker på hva som ikke falt i smak, men tror det er at personene blir for "enkle".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem er du Alaska?
Av Sina Thon Skjelstad

Hvem er du Alaska er en bok av John Green. Boken handler om en gutt på 16-17 år som heter Miles. Han begynner på en skole langt hjemmefra der de bor på pensjonat. Miles får nye venner og de drikker, røyker og er ganske gærne. Miles forelsker seg i en jente som heter Alaska, så skjer alt fort og plutselig er alt forandret.

Jeg likte boken veldig godt. Den hadde en irriterende slutt, en ganske åpen slutt som førte til at man egentlig bare ville lese mer. Boken hadde et bra poeng og hadde flere spenningsmomenter. Jeg likte personen Alaska i boken veldig godt. Hun var en uforutsigbar mystisk person som ingen egentlig visste noe om.

Jeg anbefaler boken til ungdom som har evnen til å forstå og tenke rundt ting. Boken passer ikke så godt for de som liker veldig mye action og fantasi. Jeg gir boken terningkast 5. Jeg anbefaler også å lese andre bøker av John Green som Faen ta skjebnen og Papirbyer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem er du, Alaska?
Anmeldt av Kristin Vestre

Boken er skrevet av forfatteren av bestselgeren "The fault in our stars."
Kjedelige Miles Halter flytter hjemmefra for å starte på pensjonatskolen Culver Creek på jakten etter "Det Store Muligens." Han får seg nye venner der, blant dem er Alaska, den pene jenta med humørsvininger. Det tar ikke lang tid før Miles blir forelsket i henne, og blir dratt inn i hennes problematiske verden.

Jeg synes ikke boken var så bra, mest fordi det ikke er min type sjanger. Jeg fikk ikke den følelsen av at jeg må lese mer, men boken var ganske lett og behagelig å lese likevel. Jeg likte mye av setningsoppbygningen.
Jeg ble litt irritert over alle de ubesvarte spørsmålene boken endte med, og slutten var egentlig bare kjip.

Jeg anbefaler boken for alle som likte "The fault In our stars" og bøker med tragiske endinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Miles er 16 år, født og oppvokst i Florida. Han bestemmer seg for å begynne på samme internatskole som faren gikk på. Skolen ligger i Alabama. Miles har ingen venner, og ser fram til å "finne seg selv" på den nye skolen. Han kommer etter hvert godt overens med romkameraten Chip. Så møter Miles Alaska, og faller pladask, og livet blir aldri mer det samme.

John Green er en mester i å skrive for ungdom! Alvor, humor og ungdommelige problemstillinger om hverandre, og det blir aldri kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.

Godt sagt! (24) Varsle Svar

You spend your whole life stuck in the labyrinth, thinking about how you'll escape it one day, and how awesome it will be, and imagining that future keeps you going, but you never do it. You just use the future to escape the present.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

What the hell is instant? Nothing is instant. Instant rice takes five minutes, instant pudding an hour. I doubt that an instant of blinding pain feels particularly instantaneous.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. Not fuck, like in those movies. Not even have sex. Just sleep together in the most innocent sense of the phrase. But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

So, I know that she forgives me, just as I forgive her. Thomas Edison’s last words were: “It’s very beautiful over there.” I don’t know where there is, but I believe it’s somewhere, and I hope it’s beautiful.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

You can´t burn down a made up palace.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

That is the fear: I have lost something important, and I cannot find it, and I need it. It is fear like if someone lost his glasses and went to the glasses store and they told him that the world had run out of glasses and he would just have to do without them.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

And then something invisible inside her snapped, and that which had come together commenced to fall apart.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ble alltid litt sjokkert når jeg skjønte at jeg ikke var den eneste i verden som tenkte og følte så merkelige og forferdelige ting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Boksamlingen hennes fylte bokhyllene og rant over i hoftehøyde stabler overalt, ustøtt lent inntil veggen. Jeg tenkte at hvis bare en av dem rørte seg, kunne dominoeffekten komme til å drukne oss i en kvelende litteraturflom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nå er Skam slutt. FOR GODT. Det nekter vi å godta, så her har vi samla en liste FULL av bøker for deg som elsker SKAM.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Ulike situasjoner som gjør at kjærligheten blir satt på prøve. Fra sykdom, klasseskiller, alder og alt i mellom.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle disse bøker som kom inn i mit hjem, lite visste jeg at de skulle forbli uleste... Men i år, dere. I år skal jeg komme meg igjennom en liten brøkdel!

Ingen umulighet, langt i fra, samtlige bøker ØNSKER jeg å lese. Det er et bra utgangspunkt!

Vel. Utenom Silmarillion. Den gir meg akutt angst.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

bøkene jeg leste i 2012


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fant lista på popsugar.com
Uthever i fet skrift de jeg har lest!

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassiker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I romjulen ble jeg utfordret av min lillesøster til å ta del i "2015 reading challenge". Utfordringen går ut på å lese 52 bøker i løpet av 2015, hvilket tilsier en bok i uka. Dette er jo krevende i seg selv (vanligvis synes jeg at jeg har hatt et godt leseår om jeg er oppe i ti bøker), men i tillegg følger en liste med kriterier som må oppfylles. Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

 • En bok på mer enn 500 sider
 • En romantisk klassikker
 • En bok som det har blitt laget film av
 • En bok som ble publisert i år
 • En bok med et nummer i tittelen
 • En bok skrevet av noen under 30
 • En bok med ikke-menneskelige karakterer
 • En morsom bok
 • En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
 • Et mysterium eller en thriller
 • En bok hvor tittelen kun er ett ord
 • En novellesamling
 • En bok hvor handlingen foregår i et annet land
 • En bok som ikke er fiksjon
 • En populær forfatters første bok
 • En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
 • En bok en venn har anbefalt deg
 • En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
 • En bok basert på en sann historie
 • En bok fra bunnen av leselista di
 • En bok moren din elsker
 • En bok som skremmer deg
 • En bok som er over 100 år gammel
 • En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
 • En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
 • En memoir
 • En bok som du fullfører på en dag
 • En bok med antonymer i tittelen
 • En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
 • En bok som ble utgitt året du ble født
 • En bok som har fått dårlig omtale
 • En trilogi
 • En bok fra barndommen din
 • En bok med et trekantdrama
 • En bok satt til fremtiden
 • En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
 • En bok med en farge i tittelen
 • En bok som fikk deg til å gråte
 • En bok med magi
 • En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
 • En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
 • En bok du eier, men aldri har lest
 • En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
 • En bok med et annet originalspråk
 • En bok satt til juletider
 • En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
 • Et skuespill
 • En bannlyst bok
 • En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
 • En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

Trykk her for å se den originale listen. Jeg oppdaterer så fort jeg har fått lest en bok, så får vi se hvor langt jeg har kommet når året er omme.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

X En bok på mer enn 500 sider
X En romantisk klassikker
X En bok som det har blitt laget film av
X En bok som ble publisert i år
X En bok med et nummer i tittelen
X En bok skrevet av noen under 30
X En bok med ikke-menneskelige karakterer
X En morsom bok
X En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
X Et mysterium eller en thriller
X En bok hvor tittelen kun er ett ord

X En novellesamling
X En bok hvor handlingen foregår i et annet land
X En bok som ikke er fiksjon

X En populær forfatters første bok
X En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
X En bok en venn har anbefalt deg
X En bok som har vunnet en pris
X En bok basert på en sann historie
X En bok fra bunnen av leselista di
X En bok moren din elsker
X En bok som skremmer deg
X En bok som er over 100 år gammel
X En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
X En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
X En memoir
X En bok som du fullfører på en dag
X En bok med antonymer i tittelen
X En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
X En bok som ble utgitt året du ble født
X En bok som har fått dårlig omtale
X En trilogi
X En bok fra barndommen din
X En bok med et trekantdrama
X En bok satt til fremtiden
X En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
X En bok med en farge i tittelen
X En bok som fikk deg til å gråte
X En bok med magi
X En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
X En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
X En bok du eier, men aldri har lest
X En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
X En bok med et annet originalspråk
X En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
X Et skuespill
X En bannlyst bok
X En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
X En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En overflod av Katheriner" av John Green
 • "Paper Towns" av John Green
 • "Will Grayson, Will Grayson" av John Green
 • "La det snø - én jul, tre kjærlighetshistorier" av John Green
 • "Papirbyer" av John Green
 • "Skilpadder hele veien ned" av John Green
 • "Eleanor & Park" av Rainbow Rowell
 • "Fordelene ved å være veggpryd" av Stephen Chbosky
 • "13 gode grunner" av Jay Asher
 • "Delirium" av Lauren Oliver
 • "Faen ta skjebnen - roman" av John Green
 • "Insurgent (Divergent)" av Veronica Roth
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver