Røde Kanin

av (forfatter) og Henning Kolstad (oversetter).

Tiden 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (6 terningkast.)

45 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jakob Sæthres eksemplar av Røde Kanin

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lenge før Jack Ryan blir USAs president og sjef for CIA, er han historiker og jobber med et bokprosjekt i England. Han kommer i kontakt med CIA, som ber ham ta på seg et oppdrag som analytiker. Snart er Jack som tapt for denne verden, for en av hans første oppgaver er å debriefe en sovjetisk avhopper. Avhopperen avslører at sovjetiske ledere planlegger å myrde paven. Før han vet ordet av det befinner Jack seg i en katt og mus-lek mellom USA og Sovjetunionen. Det dreier seg ikke bare om pavens liv, men også om stabiliteten i den vestlige verden.

Omtale fra forlaget

Intens Clancy-thriller hvor en ung Jack Ryan må forhindre et sovjetisk mordforsøk mot paven. Året er 1981. Pave Johannes Paul II truer Moskva, og dermed også Warsawa, med at hvis den undertrykkende regjeringen ikke letter på presset, vil han trekke seg fra sin nåværende stilling, og vende tilbake til hjemlandet Polen. Slik vil han forårsake internasjonal uro. Den daværende KGB-sjefen, Jurij Andropov, nekter å la seg skremme av pavens trusler. Noe må gjøres. Dette var lenge før Jack Ryan ble USAs president eller sjef for CIA, lenge før han bekjempet terrorangrep mot Det hvite hus, til og med før en ubåt ved navn Rød Oktober la ut på sin farlige ferd over Atlanterhavet. Jack Ryan er historiker, og oppholder seg i England der han jobber med et bokprosjekt. I forbindelse med en rekke dødelige sammenstøt med IRA kommer han i kontakt med CIA, som etter hvert ber ham ta på seg oppdrag som analytiker. Snart er Jack som tapt for denne verden, for en av hans første oppgaver er å debriefe en sovjetisk avhopper, som avslører følgende: Sovjetiske ledere, inkludert Jurij Andropov, planlegger å myrde pave Johannes Paul II. Jack må først få bekreftet disse planene, dernest forhindre at de blir satt ut i livet, og han befinner seg snart i en katt og mus-lek mellom USA og Sovjetunionen. Det dreier seg ikke bare om Pavens liv, men også om stabiliteten i den vestlige verden. Oversatt av Henning Kolstad.Tom Clancy (f.1947) er opphavsmannen til sjangeren "teknothriller". Siden debuten Jakten på Rød Oktober (1986) har han stadig imponert med sine omfattende kunnskaper om moderne våpensystemer, teknologi og terrorisme.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788210047084

EAN 9788210047084

Genre Agenter og spioner Thrillere

Språk Bokmål

Sider 541

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Stjerneregattaen" av Tom Clancy
 • "Beleiret" av Tom Clancy
 • "Splitt og hersk" av Tom Clancy
 • "Operasjon Raptor" av Tom Clancy
 • "Krigshandlinger" av Tom Clancy
 • "Det farligste spillet" av Tom Clancy
 • "Maktbalanse" av Tom Clancy
 • "Tigerens tann" av Tom Clancy
 • "Skyggevakt" av Tom Clancy
 • "Kaosjegerne" av Tom Clancy
 • "Op-Centre" av Tom Clancy
 • "Nettvandaler" av Tom Clancy
Alle bokanbefalinger for dette verket