Steinulv

av (forfatter).

Jæren forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jakob Sæthres eksemplar av Steinulv

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Handlingen i Steinulv er lagt til slutten av vikingtiden. Vi følger de to brødrene Odd og Åsmund ut i verden på jakt etter farens morder. Reisen går først til Nidaros der de sverger hevn ved skrinet til Hellige Olav. Senere møter vi dem igjen i den beryktede væringgarden i Holmgard. Steinulv bygger løselig på sagaen om Orvar Odd, den berømte bueskytteren som har gitt navn til to eliteserielag i fotball (Odd og Rosenborg). Det er en frittstående og avsluttende roman. Språket er moderne og dialogene er slik vi snakker i dag. Det er gjort for at leseren skal kunne identifisere seg med karakterene.
Steinulv er en spenningsroman der handlingen er lagt til den kanskje mest fascinerende brytningstiden landet har vært gjennom. De gamle gudene må vike for Kvitekrist. Sterke slekter står mot hverandre i blodige oppgjør. Guttekongen Magnus blir hentet hjem fra Holmgard av ladejarlene og satt på tronen som eneste sønn av Hellige Olav. Snart dukker onkelen opp og gjør krav på den samme tronen. Steinulv er en roman om svik, hevn, heltemot og kjærlighet. Bueskytteren Odd forelsker seg i en prinsesse, en kvinne langt over sin stand. Det får store konsekvenser for dem begge. Romanen bruker historiske hendelser og personer, men er først og fremst en underholdende spenningsroman fra vikingtiden.

Arnt Olav Klippenberg er forfatter, journalist og kåsør. Hans siste bokutgivelse var vikingromanen «Ormebitt» i 2019. Han er mye på farten for å kåsere om bøkene sine. Klippenberg er kjent som en god forteller, særlig når det handler om vikingtiden. I Rogaland kjenner mange ham også som skuespiller og spaltist i Stavanger.

Bokdetaljer

Forlag Jæren forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293351849

EAN 9788293351849

Serie Orvar-Odd (2)

Genre Historisk litteratur Spenning

Omtalt tid Vikingtiden

Språk Bokmål

Sider 506

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Historien om Orvar Odd fortsetter. Selv lokkes jeg til serien på grunn av lokal tilhørighet til sagnet om Orvar Odd, men jeg tror også det kan være en fin bokserie for de som liker godt tida den er satt i - rundt år 1000. Klippenberg har kost seg med å få Odd til å snuble over så mange historiske figurer som mulig fra datidas Norge. For de som ikke har særlig interesse av sørvestlandshistorie eller selve tidsepoken, vet jeg ikke om jeg ville anbefalt denne serien uten videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ormebitt" av Arnt Olav Klippenberg
  • "Hauges direktiv - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
  • "Ond sirkel" av Wilbur Smith
  • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
  • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
  • "Skinnende gull" av Wilbur Smith
  • "Oppgjør i jungelen" av Wilbur Smith
  • "Bunnen av himmelen - thriller" av Stein Morten Lier
  • "Falkens hevn" av Wilbur Smith
  • "Spill uten regler - thriller" av Eirik Wekre
  • "Terror" av Wilbur A. Smith
  • "Diamantlandet" av Wilbur Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket