De dødes bibliotek

av (forfatter) og Frank Lie (oversetter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.49 (135 terningkast.)

357 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Unni Meretes eksemplar av De dødes bibliotek

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Spenning

Lesedato

2011

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

New York 2009. En drapsmann, omtalt som Dommedagsmorderen i media, er på frifot. Felles for ofrene er at de har mottatt et postkort med datoen for dødsdagen deres før de ble drept. Spesialagenten Will Piper blir satt på saken, en gang FBIs fremste ekspert på seriemordere. Etterforskningen fører ham i retning av en hemmelighet som en gang var gjemt i et underjordisk bibliotek på Isle of Wight. I århundrer har munkenes bøker vært skjult - nå utgjør de en verdenstruende fare. De som vokter De dødes bibliotek tar i bruk alle midler for å forhindre at Piper avslører sannheten og pågriper morderen. Dette er den første boken om FBI-agent Will Piper.

Omtale fra forlaget

7. juli år 777 blir en helt spesiell gutt født i Isle of Wight. I London i 1947 blir en bitter Winston Churchill kalt tilbake fra sitt indre eksil for å gjøre regjeringen en siste tjeneste. I New York i 2009 mottar en rekke mennesker postkort med en strektegning av en kiste og en dato. På datoen som er skrevet dør mottakeren av kortet - tilsynelatende av helt ulike årsaker. Will Piper, FBIs hovedekspert på seriemordere, er i gang med etterforskningen, men det er vanskelig å se noe mønster utenom de mystiske advarslene som ofrene har mottatt. Samtidig skjer det underlige ting på et hemmelig forskningssenter i Nevada-ørkenen.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626842

EAN 9788251626842

Serie Will Piper (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted New York England

Språk Bokmål

Sider 462

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 59 42 12 5 1

Bokomtaler

Hadde lenge vært nysgjerrig på De dødes bibliotek og under mammutsalget i fjor måtte jeg bare ha den da jeg først kom over den. Visste egentlig ikke så mye om hva den handlet om, men noen bøker vekker sånn nysgjerrighet bare ved hjelp av coveret og tittel. Rart det der.

De dødes bibliotek handler om flere innbyggere i New York som mottar et noe spesielt eller skal jeg si grotesk, postkort fra en fremmed. På postkortet står det dødsdatoen til mottakerne. Veldig oppløftende postkort, ikke sant? Like etter blir mottakerne av disse postkortene funnet døde. Er det bare en tilfeldighet eller er det en kreativ drapsmann på ferde? Will Piper er satt på saken og får en noe temmelig spesiell sak å løse.

Jeg hadde ingen forventninger til denne boka før jeg begynte å lese den. Jeg hadde Da Vinci - Koden litt i baktankene da jeg først skulle starte på den. Regnet med det var noe konspirasjonsgreier, nåtid som møter fortid og diverse. Det er det jo også. Jeg er litt lei av bøker som ligner på Da Vinci-Koden. Men selv om De dødes bibliotek ikke hadde noe med Da Vinci - Koden å gjøre (bortsett fra litt konspirasjonsteorier) så var denne boka veldig spennende, og litt kreativ. Boka hjalp mine 30 minutters lange bussturer til å bli veldig korte, og det hendte seg faktisk at jeg skippet noen lunsjtider på jobb hvor jeg stakk av for å sitte ute og lese litt i stedet da det var oppholds. Det høres utrolig sært ut, men av og til skipper jeg lunsj på jobb for å gjemme meg litt unna i området for å være i fred med en bok. Det gjorde jeg blant annet med De dødes bibliotek og det var verdt det.

Liker du mordgåter, gamle hemmeligheter og nåtid som møter fortid da er De dødes bibliotek noe for deg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ingen dyp bok, men engasjerende og spennende; og ikke minst uforutsigbar! Anbefales, selv for dem som ikke interesserer seg for krim-for ved første øyekast kunne man tro dette var enda en krimroman, men skinnet bedrar...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Will befant seg i en drepende bakrus av det slaget der det føltes som om en røyskatt hadde våknet opp varm og tilfreds inni hodet hans, før den oppdaget at den var innesperret og fikk panikk og prøvde å skrape og bite seg ut gjennom øynene hans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hørt mange ting, men jeg har ikke sett noe med mine egne øyne. Jeg tror på det jeg ser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå skal du høre her, Peter - sa hun og svingte på hoftene mens hun kom langsomt mot sofaen. - I kveld skal jeg være den personlige UFOen din - det uidentifiserte fitteobjektet ditt. Hva sier du til det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skaff oss et par flasker vin. Vi skal reise hjem i dag. Det blir jeg nødt til å sjekke frøken. Så gjør det da gutten min. Og samtidig kan du sjekke om hjernen din har rent ut av ørene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har den siste tiden kommet over flere bøker som handler nettopp om bøker, det å være glad i bøker og alt bøkene kan gi/ bety for oss.
Mange av bøkene har jeg ikke lest enda, men har lyst å lese.
Kom gjerne med innspill på lignende bøker!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Denne lista er et lite utvalg på 10 bøker som gir en spennende og til tider uhyggelig stemning. Noen har spor av humor i seg, mens andre er gravalvorlige.
Kort sagt, dette er bøker som setter følelsene i sving.

Nummereringen er tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når en jobber på bokhandel, og generelt liker bøker, men rett og slett ikke kan finne nok tid til å lese, drømmer man om hvilke bøker en har lyst til å lese. Bøkene ligger allerede i bokhylla mi, enten lånt eller kjøpt (noen av dem har jeg også fått til jul eller bursdager), og bare venter på å bli lest! Så måtte bare lage en liste over det;)

Og den bli stadig lengre...!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange titler som berører bøkenes verden


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I lesesirkelen for 2015 så følger vi popsugars reading challenge 2015.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av de 112 bøkene jeg leste i 2013 er dette de beste :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2010


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i august 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Bibliotekets voktere" av Glenn Cooper
  • "Sjelenes bok" av Glenn Cooper
  • "Shakespeares hemmelighet" av Jennifer Lee Carrell
  • "Det sorte hjertet" av John Connolly
  • "Mayatestamentet" av Steve Alten
  • "Ringen er sluttet" av Raymond Khoury
  • "De åtte" av Katherine Neville
  • "Kald måne" av Jeffery Deaver
  • "Allahs tårer - spenningsroman" av Rikard Spets
  • "Insektgutten" av Jeffery Deaver
  • "Fyrmesterens datter" av Ann Rosman
  • "Som sunket i jorden" av Val McDermid
Alle bokanbefalinger for dette verket