Illvilje

av (forfatter).

Capitana 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (140 terningkast.)

299 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Trines eksemplar av Illvilje

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En «kald» sak blir varm igjen da levningene etter en ung jente blir funnet av en turgåer i Svartskog. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for Den andre, Kerrs medhjelper, som står bak.

Kripos og Adrian Stiller legger til rette for en rekonstruksjon der Kerr skal påvise hvor de kan finne liket etter en jente han nylig har tilstått å ha drept. Gjemmestedet er på Eftang, i Wistings politidistrikt, og det er han som får ansvaret for sikkerheten under rekonstruksjonen. Dessuten har Stiller gitt datteren hans, frilansfotografen Line, oppdraget med å dokumentere det hele. Men noe går fryktelig galt under rekonstruksjonen, og Wisting blir sittende med ansvaret for en rømt seriemorder og flere skadde politifolk. Igjen er både Tom Kerr og Den andre i fritt spill.

JØRN LIER HORST (f. 1970) arbeidet fram til september 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter. I tillegg til spesialistutdannelsen i politiet har han studert kriminologi, filosofi og psykologi. Han debuterte med kriminalromanen Nøkkelvitnet i 2004 (Gyldendal Norsk Forlag). Dette er den første romanen i serien om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner
bøker i Norge og er oversatt til 30 språk. I 2019 gjorde Viaplay stor suksess med en ti-episoders tv-serie basert på flere av Horsts bøker, hvor Sven Nordin briljerte i rollen som Wisting.

Bokdetaljer

Forlag Capitana

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293671756

EAN 9788293671756

Serie William Wisting (14)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Larvik

Språk Bokmål

Sider 356

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 79 43 9 0 0

Bokomtaler

Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor Wisting-fan. Denne boka går inn i kategorien god krim. Spennende til siste slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foreløpig siste bok om William Wisting.

Levningene av en ung jente blir funnet av en turgåer. Signaturen minner om seriemorderen Tom Kerr. Problemet er bare at Kerr har sittet i fengsel de siste fire årene. Det kan tyde på at gjerningsmannen er Kerrs medhjelper, kalt Den andre.

Kerr har nylig tilstått drapet på en jente, og han hat gått med på å vise politiet hvor hun ligger. Wisting har ansvaret for sikkerheten under rekonstruksjonen. Datteren hans, Line, er også til stede, da hun skal lage en dokumentar om det hele. Rekonstruksjonen ender i blodbad, og Kerr er nok en gang på frifot.

Fengende og interessant start. Grei flyt, men litt mye fram og tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er første gang jeg hører en av bøkene i Wisting-serien som lydbok. Det fungerer helt fint. Opplesningen av Ivar Nergaard er behagelig å høre på.

Boka er sånn som man forventer at en Wisting-bok skal være: Wisting er akkurat like saklig og normal som i alle de andre bøkene; en mann jeg ikke føler at jeg er blitt kjent med til tross for at jeg har lest de aller fleste bøkene i serien; en mann helt uten sære egenskaper; en mann så blottet for særtrekk at det nesten blir spesielt i seg selv.

Handlingen foregår som alltid i Larvik-området, og som alltid trekkes hytter i distriktet inn i handlingen. Som alltid er også Wistings datter Line involvert i handlingen, og som omtrent alltid havner hun i en farlig situasjon. Selv om hovedtrekkene er kjent fra alle de andre bøkene er det god underholdning med spennende handling. Jeg kommer sikkert til å lese neste bok i serien også, dersom det kommer flere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe traust og forutsigbart over både forfatteren og William Wisting. Boken er god den, men jeg ramlet litt av en stund mot slutten. Ser at flere påpeker hvor usannsynlig det er at Line alltid havner i farlige situasjoner, kanskje det er på tide å droppe den "oppskriften" for å gjøre bøkene noe mindre forutsigbare. Men jeg kommer helt sikkert til å lese mer Wisting krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig god bok i mesterklasse!!
Terningkast 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ny Wisting-krim. Denne gang er han på Eftang i Larvik, hvor en turgåer har funnet levningene etter en ung jente. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for Den andre, Kerrs medhjelper, som står bak.

Wisting får ansvaret for saken, men noe går fryktelig galt.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok preget av å være en Wisting fan. Men nok engang et realistisk og godt plot. God handling, ikke for overdrevet og meg god spenning boken gjennom

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt skuffende. Et klart steg ned fra forrige wisting bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg vil anbefale av norske forfattere!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Grenseløs" av Jørn Lier Horst
 • "Sak 1569" av Jørn Lier Horst
 • "Slagside" av Jørn Lier Horst
 • "Forræderen" av Jørn Lier Horst
 • "Arr" av Jørn Lier Horst
 • "Det innerste rommet" av Jørn Lier Horst
 • "Lillemann Ildebrann - kriminalroman" av Merete Junker
 • "Røykteppe" av Jørn Lier Horst
 • "Frossent gull" av Cilla Börjlind
 • "Ofrenes offer" av Bo Svernström
 • "Offer" av Jørn Lier Horst
 • "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
Alle bokanbefalinger for dette verket