Det hvite kartet

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (47 terningkast.)

109 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Trines eksemplar av Det hvite kartet - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788205539273

EAN 9788205539273

Genre Historisk litteratur Biografisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945 1850-1899

Omtalt sted Karmøy

Omtalt person Hanna Brummenæs Bertha Torgersen

Språk Bokmål

Sider 297

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 19 23 2 1 0

Bokomtaler

Denne boken er pent skrevet. Vi får følge to interessante kvinner over mange år, i en tid som blir beskrevet levende og gjør at man føler på stemningen som tilhørte tiden og stedet. Boken startet med relasjonelle skildringer som gjør at man føler med karakterene og tidvis får noe sommerfugler i magen. Det er flere aspekter i boken som viser til samfunnskritikk, kjønnsnormer og utfordringer ved å være «annerledes i en annen tid». Det er interessant at flere av aspektene som trekkes frem her, tilbake til 1800-tallet fortsatt er ting som diskuteres i dag, dog i noe mer modernisert form. Jeg savnet likevel noe mer dybde i det relasjonelle. Synes det tidvis skrapes veldig i overflaten av tematikken og relasjonene. Det følelsesmessige aspektet hadde jeg ønsker at kom enda tydeligere frem. Fint å få lese om sterke og viktige kvinner som for meg var en ukjent historie. Hadde boken fortsatt å gå inn på følelser som den gjør i første del hadde jeg nok likt den enda bedre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest sommeren 2023
Sommerens store leseopplevelse: De 4 bøkene om Lucy Barton. Lettleste, men sitter i! Sterk kvinne med vanskelig barndom, blir forfatter. Drama og relasjoner beskrives nydelig og reflekterende: "Det er dette jeg prøver å si..." Mye å kjenne seg igjen i og reflektere over!

2 bøker fra Afrika om fattige jenter som drømmer om utdannelse og et verdig liv. Jenta som fikk en stemme fra Nigeria (handlingsmettet, dramatisk, medrivende), og Nervøse tilstander (mer politisk, mer refleksjon) fra Rhodesia før det ble et uavhengig Zimbabwe. Begge gode bøker!

2 norske bøker om far-/sønnforhold: Fjellet, geværet, vannet (drama om slekt, arv og tape alt), og Johannes åpenbaring (far død, sønn rydder opp og oppdager sider ved faren han ikke har visst om). Særlig den siste av disse to fascinerte (hva vet vi egentlig om våre nærmeste?)

2 bøker av Cecilie Enger: Ett minutts stillhet - en roman om språk, litteratur, identitet og minner. Hvordan husker vi viktige hendelser som har vært med å forme livene våre? Veldig bra bok! Det hvite kartet om Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs som på slutten av 1800-tallet etablerte seg i et forhold, og som suksessrike skipsredere. De hadde ikke noe kart å navigere etter, men måtte finne sin egen vei. Enger skriver godt og gripende, en fryd å lese!

Brannen av Daniela Krien: Relasjonsroman fra Tyskland. Et ektepar som har glidd fra hverandre, deres forhold til hverandre og til deres voksne barn. Godt språk, psykologisk innsikt. Winterferie ble for slitsom for meg. Underholdende forsåvidt, men for mye bisarre hendelser og oppkonstruerte dialoger. Fullførte senere som lydbok. Hvis det skulle komme et menneske: Oppveksthistorie fra Danmark, en familie i fattigdom. Fin fortellerstemme. Trist, sår, men også svart humor. Første bind i en trilogi.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Svaner blir ikke skilt - de arte poetica" av Auður Ólafsdóttir
 • "Ett minutts stillhet - roman" av Cecilie Enger
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Dagny - roman" av Aasne Linnestå
 • "Lempi" av Minna Rytisalo
 • "Nye veier" av Mariela Årsandøy
 • "Vrakeren" av Lars Saabye Christensen
 • "Gutten fra Napoli" av Viola Ardone
 • "Berøringen - roman" av Britt Karin Larsen
 • "Vidunderlege Vera" av Siri M. Kvamme
 • "En strålende fremtid - roman" av Catherine Cusset
 • "Statsråden kommer - roman" av Birger Emanuelsen
Alle bokanbefalinger for dette verket